سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، اخیراً اعلام کرده که نیروی زمینی ارتش برای دفاع از مرزهای جنوب شرق صددرصد آمادگی دارد. این اوایل نیز از تولید پهپادهای مختلف و ریزپرندهها در نیروهای مسلح خبر داده و اعلام کرده که هر گونه تهدیدی را در سطح خودش پاسخ خواهیم داد.
این حرکت نشان دهنده تاکید بیشتر ارتش بر آماده سازی برای احتمالی تهدیدهای احتمالی آینده است. با اینهمه، نحوه پیشآمدها و روش پاسخگویی به تهدیدها مورد توجه تمام کشورهای منطقه است.
یک نکته بسیار مهم، استراتژی نهایی ارتش در برابر تهدیدهاست. اگر سرلشکر باقری به صورت تاکید آمیز همگانی مساله پاسخگویی به هر تهدیدی را در سطح خودش میفرماید، این معنا را ایجاد میکند که در صورت وارونگی رویدادها، پیشبینیها بسیار نقش هرزید. چرا که توانایی پاسخ در سطح همه تهدیدها را اعلام کرده و در حال حاضر نیز به تجزیه و تحلیل نیاز نداریم، به هر حال ارتش کشورمان بسیار از گذشته پیشرفت کرده است و این پیشرفت نه تنها در بارندگیهای تعمیراتی که صورت گرفته، بلکه در شكلگیری تفکرات استراتژیک و دغدغههای عملی هم دیده میشود.
در هر سه کشور از اتحادیه سیاستمندان هم تاکید بر از بین بردن خطر تهدید گریزان از جنوب شرق وجود دارد و هریک از کشورها روش حل این معضل و مقابله را در حیطه خود در نظر گرفتهاند. طرز فکر کشورهای سهگانه تلنگر به چند نکته بسیار مهم است. این نه تنها در تولیدات صنعتی زیاد، بلکه درمورد استراتژیها، طرح ها و برجام ها ایجاد میکند. در حال حاضر کشورهای سهگانه در داخل و خارج دولت محترم خود را ندارند و سیاست بعضا متفاوت دارند.