ایران پس از چهل سال ارزشهای انقلاب اسلامی را تجربه میکند. اگر بخواهیم به مردم ایران بگوییم و شخصیت آیتالله سیدابراهیم رئیسی را بررسی و تحلیل کنیم، أفضلترین سخن درباره این شهید بزرگوار، بیانات مقام معظم رهبری است که پس از شهادت او در مناسبتهای مختلف بیان شده است. آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور فقید ایران است که پس از مراسم تجلیل از خدمات وی در استان چهارمحال و بختیاری، استادیار دانشگاه و نویسنده حدود ۷۰ جلد کتاب، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد مهری در جمع هزاران نفر از مردم این استان که در مراسم بزرگداشت امام خمینی در شهرکرد برگزار شد، به تبیین شخصیت و ویژگیهای شهید رئیسی پرداخت. وی همچنین بیانات مقام معظم رهبری را بهعنوان مرجع اصلی تحلیل شخصیت ایشان معرفی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مهری افزود: اگر بخواهیم به شهید رئیسی سخن بگوییم و شخصیت او را بررسی و تحلیل کنیم، بهترین و متقنترین سخن درباره این شهید بزرگوار، بیانات مقام معظم رهبری است که پس از شهادت او در مناسبتهای مختلف بیان شده است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به هفت منبع استنادی سخنان رهبری درباره شهید رئیسی ابراز کرد: مقام معظم رهبری در 7 مناسبت در این یک سال پس از شهادت، سخنانی راجع به ایشان دارند از جمله: 1- در پیام تسلیت به مناسبت شهادت او در تاریخ 31 اردیبهشت ماه. 2- هنگام حضور در منزل او در 4 خرداد 3- 14 خرداد در حرم مطهر امام 4- 5 تیرماه در دیدار مردمی که به مناسبت عید غدیر داشتند. 5- 17 تیر در دیدار اعضای هیات دولت سیزدهم 6- 7 مرداد در مراسم تنفیذ حکم آقای پزشکیان 7- 20 اردیبهشت 1404 در دیدار با کارگران سراسر کشور.
وی افزود: مقام معظم رهبری در این هفت منبع استنادی که اشاره شد، شخصیت شهید رئیسی را ترسیم میکنند با یک سری خصائص و ویژگیها و بعد هم میفرمایند «این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشوند به عنوان یک الگو. این خصوصیات برای دولتها، برای روسا، برای وزرا همه الگوست انشاءالله که همه از این الگو استفاده کنند، همه ما استفاده کنیم، بنده هم استفاده کنم».
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: فرمانده آقا ناظر بر چند نکته اساسی و کلیدی است؛ اولاً این شهید رئیسی یک الگوی جامع مدیریتی است در نگاه رهبری. ثانياً این الگوی مدیریتی، مجموعهای از اصول و ارزشهای انقلابی اسلامی و مردمی است. ثالثاً این الگوی مدیریتی، میتواند چراغ راهی باشد برای مدیران و مسئولان در نظام جمهوری اسلامی. رابعاً این الگوی مدیریتی، ترکیبی از چهار ویژگی: عمل گرایی، مردمداری، اخلاقمداری و عزتمداری است. در واقع این چهار ویژگی، یک سبک مدیریت در حوزه فردی، خانوادگی و اجتماعی است که هم مورد تایید شرع است و هم عقل.
حجتالاسلام والمسلمین مهری تأکید کرد: این چهار اصل خدایی و الهی در شهید رئیسی جمع شده بود که خداوند او را عزیز کرد و به تعبیر آقا آن اجتماع عظیم در تشییع یک سرمایه اجتماعی برای او شد و ملقب به شهید خدمت شد.
همانطور که باید توجه داشت، به هر کار و تلاشی، مجاهده و جهاد گفته نمیشود، به این کارهای روزمره من و شما جهاد گفته نمیشود، اینها وظیفه سازمانی من و شماست، صبح میرویم بعد از ظهر هم برمیگردیم. جهاد به کارهای فوقوظیفه گفته میشود، آنچه خارج از وظیفه سازمانی است.
حجتالاسلام والمسلمین مهری همچنین به کینهتوزی و دشمنی برخی از افراد با شهید رئیسی اشاره کرد و اظهار داشت: به تعبیر مقام معظم رهبری «شیطان مصائدی دارد، یکی از مصائد شیطان، مانع شدن از کمک به دیگران است. Allah به هیچ چیزی به اندازه اینکه آدم قدمی بردارد و به مردم کمک کند عبادت نشده است. یعنی بالاترین عبادت خدمت به خلق خداست». به این دلیل میشود گفت خدمت به خلق خدا یک خاصیت شرعی دارد و قرار نیست ما اینگونه خدمت کنیم. آقای ولایتی میگوید ما اصلا خدمات میکنیم و سپس به طور اعم میگوید خدمتکار خدا، یک تمایز خیلی مهم دارد. خدامحور نیست، خداشناس است. در این مقام شرعی فقط یک وجدانی سالم پشت سرش است که میگوید من کاری میکنم. عمل مستقلاً نداره باید مورد موافقت کارگزار باشد. هرچند که به عشق خدمت در جنبه خصوصی و الهی مؤثر، آنجا کاش سرپیچیهایی داشت.
وی سپس ویژگیهای مدیریتی شهید رئیسی را در چهار اصل خلاصه کرد: 1- عمل جهادی با استناد به آیه «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا» (عنکبوت/69) 2- مردمداری بر پایه روایت نبوی «مَنْ أَصْبَحَ لَا یَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ» 3- عزتمداری با تأکید بر آیه «لِلَّهِ الْعِزَّةُ» (فاطر/10) 4- اخلاق کریمانه مطابق آیه «وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ» (قلم/4)
این چهار اصل خدایی و الهی در شهید رئیسی جمع شده بود که خداوند او را عزیز کرد و به تعبیر آقا آن اجتماع عظیم در تشییع یک سرمایه اجتماعی برای او شد و ملقب به شهید خدمت شد.