**کشف یک نسخه غول‌پیکر از کهکشان راه شیری با قدمت ۱۱ میلیارد سال: تحول در تفکر ما در مورد شکوفایی کیهانی**

دانشمندان اخیراً یک نسخه غول‌پیکر از کهکشان راه شیری با قدمت ۱۱ میلیارد سال کشف کرده‌اند که هرچه از آن بیشتر می‌‌آموزیم، ما را به سویی بیشتر و عمیق‌تر برای تامل و تفکر می‌برد. این کشف در همه زمین تهران به عنوان یک اکتشاف عظیم شناخته می‌شود که حالا و آینده پژوهشگران دنیا را تحت تأثیر قرار داده است.

این کهکشان غول‌پیکر، J۰۱۰۷a، ۱۱.۱ میلیارد سال پیش تشکیل شد، زمانی که جهان تنها یک پنجم سن فعلی خود را داشت. با مقایسه با کهکشان راه شیری که جرم آن ده برابر و نرخ تشکیل ستاره آن ۳۰۰ برابر بیشتر از آن است، J۰۱۰۷a را می‌توان یک هستند که هم SIZE چندین برابر راه شیری است و هم نرخ ستاره‌سازی در آن آنقدر بالا است که ایول تصور می‌شود. این موجود کیهانی از نظر ساختار مارپیچی شبیه به راه شیری است، اما تفاوت اساسی در مدت زمانی که برای تکامل آن صرف شده است، وجود دارد. در حالی که کهکشان ما میلیون‌ها سال برای شکل‌گیری ساختار فعلی خود زمان داشته، J۰۱۰۷a بلوغ خود را خیلی زود در تاریخ جهان به پایان رسانده است.

این کشف یک سوال مهم را مطرح می‌کند: چگونه چنین کهکشان عظیمی در چنین مرحله اولیه‌ای از کیهان شکل گرفته است؟ توشیکی سایتو، ستاره‌شناس دانشگاه شیزوئوکا در ژاپن و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌افزاید: “شایان ذکر است که کهکشان‌هایی با نرخ تشکیل ستاره مشابه در جهان فعلی، معمولاً آنهایی هستند که در حال ادغام یا برخورد کهکشانی هستند، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که J۰۱۰۷a چنین شرایطی را تجربه کرده باشد.”

این کشف اهمیت خاصی دارد چون کهکشان‌هایی با ساختار‌های سازمان‌یافته، مانند شکل مارپیچی کهکشان راه شیری، امروزه رایج هستند، اما ۱۱.۱ میلیارد سال پیش بسیار نادر بودند. دانشمندان حالا باید نظریه‌های فعلی در مورد شکل‌گیری ساختار‌های کهکشانی را مورد بازنگری قرار دهند.

**چشم‌انداز جالب برای شکوفایی کیهانی**

درک کامل عمیق این کشف ما را به این تأمل وادار می‌کند که چطور کهکشان‌ها در دنیای اولیه کیهان شکل گرفتند. آن زمان، کهکشان‌ها به‌طور میانگین دارای مقادیر عظیمی گاز بودند که به آنها اجازه می‌داد با سرعت متقابل کنونی خود در تعداد gấp چندین برابر بیشتر از امروزی ستاره بسازند. این دوره یک دوره شکوفایی کیهانی بود، این حال است که ما از آن دلمایل بار غرق آشفتگی می‌شویم و تا الان ما در این زمینه شرایط را نتوانسته‌ایم توضیح دهیم.

**تغییرات در درک ما از جهان**

این کشف ما را از جهانی که تا الان با آن آشنایی داشتیم، دور می‌کند. آن کهکشان‌های غول‌پیکر در جهان فعلی هستند. امروزه دانشمندان نگاهی تازه و حتی شگفت‌انگیزانه به یک دوره شکوفایی کیهانی داشتیم. این کشف به ما نشان می‌دهد که جهان کیهانی داشته که در آن این کهکشان‌ها با یک رشد رشتی که از این لحظه تا آن لحظه پیرامون ما تمام شده از بین می‌روند. در این بیشتر، این شکوفایی کیهان باز آن روز هنوز هم برای ما پنهان مانده است.

**موجی جدید از افکار پژوهشی**

این کشف حکایت از چالشی درکهکشانی دارد که اثبات می‌کند تشکیل کهکشان های غول‌پیکر در کیهان اولیه راحت تر از هر است کهکشانی بزرگ نیز در دنیا امروزه است.

ابتدابعد، این اطلاعات علمی تحت‌تأثیر قرار گرفتن‌هاور بنگریم.

توسط nastoor.ir