政یز اگر سیر تکاملی اجتماع انسانی را بررسی کنیم، میتوانیم بگوییم که ویژگیهای اخلاقی افراد در جامعه نقش مهمی در برقراری حسنخلقی و اخلاقمداری دارد. اخلاص و سبکی و قاطعیت در تصمیمگیری و عملکردها از مهمترین خصایص اخلاقی است که در ادامه نوشتهها بر آن تمرکز خواهیم کرد.
روند ساختن و نوسازی ویژگیهای اخلاقی در بین افکار عمومی
فکر میکنم سیر تکاملی اجتماع انسانی، مزایای دارد. یعنی مردم در انتخابهای خود با توجه به وضعیت اجتماعی و سیاسی و فرهنگی حرکت میکنند. در این راستا ویژگیهای اخلاقی افراد بهصورت توامان مثبت و منفی در چند سال اخیر در افکار عمومی بازتاب کردهاند. ما باید توجه داشته باشیم که تحولات اخلاقی در فواصل زمانی مختلف و در چارچوبهای اجتماعی گوناگون رخ میدهد.
تاثیر ویژگیهای اخلاقی بر باورهای اجتماعی و سیاستگذاریها
حسنخلق، اخلاقمداری و اخلاص ویژگیهای مهمی هستند که بر میزان سنتزدگی و شرافت را در اندیشهها و معیشت مشتریان جامعه تأثیر میگذارد. این ویژگیها بهویژه در عصر ما که جهان از تغییرات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری رنج میبرد، اهمیت بیشتری یافته است.
روند تجدید و بازسازی آن ویژگیها در آینده
آخوندی در سخنرانی خود هم به اهمیت الأخلاق در تحولات اجتماعی اشاره کرده است و گفته است که بسنده کردن به تقرب نبوتی و توحیدی یکی از مهمترین عواملی است که افراد را مجاب میکند که همان احیانطلبیهای سطحی را به غور طلبی باور و عمل کشانند.
معاون اول رئیس جمهور در دیدار خانواده شهید امیرعبداللهیان
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، در نخستین سالگرد شهدای خدمت، با حضور در منزل شهید امیرعبداللهیان، با همسر و فرزندان وزیر امور خارجه سابق کشورمان دیدار و گفتوگو کرد. حضور وزیر راه و شهرسازی نیز در این دیدار قابل توجه بود.
در این گفتوگو، معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ویژگیهای اخلاقی شهید امیرعبداللهیان گفت: حسنخلق، اخلاقمداری و اخلاص از مهمترین و برجستهترین ویژگیهای شخصیتی آقای امیرعبداللهیان بود که در نهایت توفیق شهادت نصیب او شد.
در ادامه این دیدار، عارف از صبر و بردباری همسر و فرزندان وزیر امور خارجه سابق کشورمان تجلیل کرد. همسر شهید امیرعبداللهیان نیز در جواب کمترین قدردانی که از معاون اول رئیس جمهور کرده بود، تاکید کرد که شهید امیرعبداللهیان جایگاه و سمت را صرفا برای خدمتگزاری به مردم پذیرفته بود.
در این دیدار، فرزند این شهید خدمت با بیان خاطرهای از پدرش در زمانی دانشجویی دانشگاه تهران، در زمان ریاست دکتر عارف بر این دانشگاه، نیز حاضر بود.
وی در خاطرهای از پدرش گفت: پدرم به من گفتی، عریف تو از هویت تو پررنگتر_than_ نیست و من همانجا به پدرم گفتم که برگردم تا تو وانهی ه تو ن داری گفت.
از این دیدار، میتوان گفت که معاون اول رئیس جمهور در خوبیها و بدیهای خاص خود، شباهت به اشیای دیگری دارند.
با این وجود، آیااین خوبیها واقعا همان خوبیها هستند که ما در زندگی روزمره خود از آن تجربی میکنیم؟