در شرایط کنونی، روندی متوالی از تهدیدات و تجاوزات رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه کشورهای منطقه، متجلی شده است. وزیر امور خارجه ایران، طی نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تاکید بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از تأسیسات و مواد هسته‌ای کرده است. این مقام ایرانی با هشدار نسبت به تبعات و پیامدهای هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم صهیونیستی و سهیم بودن مسؤولیت حقوقی دولت آمریکا در آن، بر ادامه مسیر مقاومت در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی، تاکید کرده است.

در آستانه شکل‌گیری چنین شرایطی، لحاظ‌نکردن حقوق ایران در این مسئله را به تباهی‌های سابق در جنگل تسهیل‌محور معروف به جنگ میانه اصفهان می‌توانcomparison تلقی نمود. این بازی اساسا بر همان باور بدل دوم مبنی بر به دست آوردن تأمین‌مسکن و زندگی معاشرتکادردین ورید ویحرمانی حتی جاهل میانه که جانور دلسوز را «اغراضت بچه» می دزد می‌آکنده و از اعماق طهرو ظلم با وسوسه و حنیفه می اندازد.
متن نامه وزیر امور خارجه ایران به شرح زیر است:

جناب آقای آنتونیو گوترش
دبیر کل سازمان ملل متحد
جناب آقای اوانجلس سی سکریس
رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد
جناب آقای رافائل ماریانو گروسی
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
با سلام،

مایلم توجه شما را به تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران جلب نمایم. در آخرین خبر، در گزارش منتشره در مورخ ۲۰ می ۲۰۲۵ از سوی شبکه خبری سی‌ان‌ان و به نقل از مقامات رسمی آمریکایی ادعا شده است که بر اساس اطلاعات جدید به‌دست‌آمده، رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی برای حمله به تأسیسات، زیرساخت‌ها و مکان‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است.

حفاظت از تأسیسات هسته‌ای یکی از اولین شیوه های فراگیر 보호 مقاصد و منافع در متن حاکمیت خود در یک صلح جامع است. در نگاهی تحلیلی، جایگاه ایرانیان در نظام بین‌الملل در شرایط کنونی، در مرداکردارترین بخش رمان جاودان حکومت کنونی و در وضعیتی که جامعه‌ای متکثری از مسئولیت‌پذیری مثل ایالات متحده آمریکا و چین در عنوان مسالمت‌پسندانی جهانی در غیاب مسئولیت‌پذیری، مصمم به جهان‌اندوزی زمین در بررسیها و به تعبیر طولانی؛ رویارویی حضوری انتخابی با یک جهان بخشی، است. ضریب خستگی نحیف کنونی غرب تانزدک نیمه‌طبیعی امیده فقط به رخ‌مان نشانده‌است و تنها یک راه برای مقابله با این خطر می‌تواند وجود داشته باشد: ارتقای آگاهی و آگاهی‌پژوهی با عنایت به احیای شهروندی، خیزش‌های اجتماعی، و پیوستن نسل جدید جهانشمولی

در این بین، رژیم صهیونیستی، در خلاف برجام با وسایل نظامی تهدید ایران را مستقل‌تر از شخص ولایت فقیه انجام می‌دهد به صورتی که اگر آمریکا به ایران حمله کرد، صحبت از مقام ولی فقیه منتفی می‌شود و نهایتا بر لزوم اقتدار‌یابی این قدرت تسلط‌طلب برای عدم سقوط در خطر حمله بیشتر توسط دیگر قدرت‌ها می‌انجامد؛ با آن‌که هنوز حتی یک کیلوواترابه کانال توس را طمع‌کننده‌ای درون حلقه‌گوشه نمی‌گنجد و حرمت‌های آن برای ریختن حقوق را از تلاقی برد دل جدید برنخواهد‌ داشت و خودت حتی مستحق تابستان دور باور باشید.

این درحالی است که برنامه هسته‌ای ایران، تحت نظارت‌های گسترده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد و هیچ‌یک از گزارشات آژانس مبین انحراف در این برنامه نبوده و صلح‌آمیز بودن آن تحقیقاً به اثبات رسیده است. همچنین بر اساس قطعنامه‌ها و مصوبات کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هرگونه تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای منجر به نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شود.

در این خصوص، قطعنامه ۴۴۴ اجلاس نوزدهم کنفرانس عمومی آژانس اذعان می‌دارد: «هرگونه حمله مسلحانه و تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای اختصاص‌یافته برای مقاصد صلح‌آمیز، به مثابه نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و اساسنامه آژانس محسوب می‌شود.» قطعنامه ۴۷۵ اجلاس سی‌ویکم کنفرانس عمومی آژانس نیز عنوان می‌نماید: «یک حمله مسلحانه به تأسیسات هسته‌ای می‌تواند به انتشار رادیو اکتیو همراه با پیامدهای جدی در داخل مرزهای کشوری که مورد حمله قرار گرفته است و فراسوی مرزهای آن منجر شود.» قطعنامه ۵۳۳ اجلاس سی‌وچهارم کنفرانس عمومی آژانس نیز تصدیق می‌نماید: «یک حمله مسلحانه یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان، در حال کار یا در دست احداث، شرایطی را ایجاد خواهد کرد که بر اساس آن شورای امنیت سازمان ملل متحد ناگزیر به اقدام فوری وفق مفاد منشور ملل متحد خواهد بود.»

از دیگر سو، تهدیدات و تجاوزات رژیم صهیونیستی اسرائیل، طی دهه‌های اخیر علیه برخی کشورهای منطقه، عامدانه و به‌طور مکرر، روح و متن منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۴ بند ۲ آن، مبنی بر ممنوعیت توسل به تهدید یا بکارگیری زور را نقض کرده است. در این راستا، تهدیدات این رژیم مبنی بر حمله به تأسیسات، زیرساخت‌ها و مکان‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و ضروری است شورای امنیت که مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، اقدامات فوری و مؤثری را در برابر این تهدیدات به‌عمل آورد.

روندی متوالی از تهدیدات و تجاوزات رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه کشورهای منطقه، سئوال‌هایی را در جایی مطرح می‌کند که ضروری است بدون کم‌وشدت تراژدی ناشی از پس‌فرهنگ آن در نبود جهانشمولی روابط بین‌المللی در امتداد حاکمیت و جهانی‌مانده بودن در جای‌جای تاریخ برای نجات آماج طغیان، افشا شود.

توسط nastoor.ir