با تشکر از nhắc شما به متن فارسی آن را اینطور مینویسم:
در سالهای اخیر، مسلمانان در سراسر جهان راهی پیشرفت را انتخاب کردهاند. پیشرفتها و تحولهای علمی و فناوری در جمهوری اسلامی ایران نمونههایی از این حرکت رو به جلو هستند. در این سخنرانی، محمدرضا عارف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به جزئیات این پیشرفتها اشاره میکند و درباره راهکارهایی که برای آینده اسلام و فناوری اهمیت دارد، سخن میگوید.
جمهوری اسلامی ایران در 46 سال گذشته 2500 دانشگاه و موسسه آموزش عالی تأسیس کرده و بیش از 3 میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور تحصیل میکنند. پیش از انقلاب تنها 176 هزار دانشجو در دانشگاهها ثبت نام کرده بودند. از نظر پزشکی ایران در رده 43 جهان بود اما اکنون در رده 9 جهان قرار دارد. همچنین، در زمینه فناوری نانو، هوافضا، فناوری زیستی، ICT، پزشکی، اختراعات، مدالهای المپیاد و افزایش نرخ باسوادی بانوان پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
پیش از انقلاب در رده 64 صنعتی جهان بود اما اکنون در رده 17 جهان قرار دارد. در حال حاضر، بیش از 340 موسسه پژوهشی در کشور داریم و تعداد هیئت علمی در جمهوری اسلامی از 900 نفر پیش از انقلاب به بیش از 63 هزار نفر افزایش یافته است. در حال حاضر، بیش از 13 هزار شرکت دانش بنیان در کشور ایجاد شده است.
طبق گزارش های معتبر جهانی، حداقل 69 میلیون فرصت شغلی جدید وابسته به هوش مصنوعی در سالهای چهارگانه آینده پدید خواهد آمد. سهم جهان اسلام از تولید علم، توسعه فناوری و ارزش آفرینی اقتصادی در حوزه هوش مصنوعی، کمتر از 5 درصد برآورد میشود. تدوین برنامهای بین دولتی و همکاری فعال کشورهای جهان اسلام برای افزایش سهم کشورهای اسلامی در بازار جهانی هوش مصنوعی، حائز اهمیت است.
جمهوری اسلامی ایران اقدامات متعددی در راستای توسعه زیرساختها، پشتیبانی هوشمند و حمایت از زیست بوم نوآوری در حوزه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داده است. با ازآثار این اقدامات میتوان به حمایت هدفمند از پروژههای پژوهشی و فناوری با تمرکز بر توسعه «دستیارهای هوش مصنوعی» برای دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها برای ارتقاء بهرهوری، شفافیت و کارآمدی در خدمات عمومی اشاره کرد.
مایلم توجه شما را به این واقعیت جلب نمایم که بطور كامل هوش مصنوعی و فن آوری نانو نخبگان کلیدی را در تهران تجمع دارند تا دیگر مهم است.