فروپاشی سریع اقتصاد غزه در شرایط کنونی، به گونه‌ای است که تصور می‌شود این موضوع می‌تواند یک نقطه بحرانی برای رژیم صهیونیستی باشد و آن را در هم بشکند. دولت آمریکا، در هفته‌های اخیر با افزایش فشار بر کابینه رژیم صهیونیستی، به نخست‌وزیر این رژیم هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ در غزه، واشنگتن حمایت سیاسی و نظامی خود را متوقف خواهد کرد.

این بحران اقتصادی با اشاره به روزها و هفته‌های اخیر، ناشی از شائبه‌ها و اظهارات مقامات رژیم اشغالگر است که نشان می‌دهد آنها می‌خواهند غزه را به شکل یک منطقه بازخرید، تحت کنترل بگیرند. این موضوع در حالی مطرح شده است که دامنگیر شدیدترین وضعیت جنگی است که غزه در ۱۹ ماه گذشته تجربه کرده است. در این مدت، به آب و 需ت بری نیست که مشکل تأمین آب صرفاً به معضل گرسنگی محدود نمی‌شود.

طبق آمار وزارت بهداشت غزه، ۵۳ هزار فلسطینی در این مدت به شهادت رسیده‌اند. اکثر قربانیان نیز زنان و کودکان بوده‌اند. در روزهای اخیر نیز حملات هوایی رژیم اشغالگر شدت گرفته و صدها کشته بر جای گذاشته است. در این میان، چرخش ناگهانی مواضع نتانیاهو پس از فشارهای جدید از سوی دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا صورت گرفته است. دولت ترامپ در هفته‌های گذشته از تل‌آویو خواسته بود که جنگ در غزه را پایان دهد.

اما چرا این موضوع بحرانی است؟ همدلی افکار عمومی بر این موضوع مهم است که چرا مواجهه با این بحران اقتصادی و انسانی در غزه، از سوی جامعه جهانی با کمکی مواجه نشده است. بلکه اینجا به خوبی از موضع ضعیف تلرس در سطح بین‌المللی قرار گرفته‌ایم. فشارهای سیاسی، تأمین و تعهد یکسره مشاهده می‌شود. طبیعتا این امر در ظاهر نقشی ندارد، اما اینکه تک نخ‌ای مانند بحران حال حاضر، کاستی در بهره‌وری و تسلط کشورهای مرتبط دارد نشان داده است.

توسط nastoor.ir