دیروز، حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی با حضور در بیت حضرت آیت‌الله سیستانی در شهر مقدس نجف، با ایشان دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدار در فضایی صمیمی و سرشار از احترام متقابل برگزار شد. حضرت آیت‌الله جوادی آملی یک دوره کامل از تفسیر گران‌سنگ تسنیم در ۸۰ جلد را به محضر حضرت آیت‌الله سیستانی اهداء کرد. برای نمونه، جلد هشتادم را شخصاً خدمت معظم له تقدیم کرد و حضرت آیت‌الله سیستانی نیز با کمال احترام و توجه ویژه آن را دریافت کرد.

این روند ملاقات‌های والاممنن بین مراجعین برومند حوزه علمیه قم و حوزه نجف، از نشانه‌های تحکیم و رشد جامعۀ شریعت‌پرور اسلامی است. این ملاقات‌ها نه تنها نشان‌دهندۀ صمیمیت و آشتی فرامناطق اسلامی، بلکه همچنین تبلور حقیقت پیوند آغازین و باطنی میان دو رجال علمی و فقیهانه فوق، نمایان است.

حضرت آیت‌الله سیستانی ضمن خوش‌آمدگویی و ابراز خرسندی از توفیق حضور حضرت آیت‌الله جوادی آملی در عتبات عالیات، تفسیر تسنیم را افتخاری برای شیعه خواند و بیان داشت که حضرت جوادی آملی 40 سال در محضر قرآن کریم بودند و زحمت کشیدند و این اثر افتخاری برای شیعه است. حضرت آیت‌الله سیستانی به تفصیل بیان داشت که اصل و محور، قرآن کریم است؛ روایات اهل بيت(ع) باید به قرآن عرضه شود و تنها در صورتی که با قرآن مطابقت داشته باشد، قابل استناد و عمل‌ است.

حضرت آیت‌الله سیستانی همچنین تاکید کرد که نگاه ما به حوزه علمیه قم، هیچ تفاوتی با نگاه‌مان به حوزه نجف ندارد و در حد توان، هر آنچه مقدور باشد برای حوزه‌های علمیه انجام خواهیم داد. همچنین با ابراز خرسندی از این دیدار، خطاب به حضرت آیت‌الله جوادی آملی بیان داشت: ما اوصاف شما و آثار علمی شما را زیاد شنیده بودیم، اما شنیدن، کی بود مانند دیدن!

حضرت آیت‌الله جوادی آملی نیز با تجلیل از شخصیت ممتاز حضرت آیت‌الله سیستانی بیان داشت که وجود شخصیت بزرگی چون شما، نعمتی بزرگ برای حوزه‌های علمیه و جامعه اسلامی است. حضرت جوادی آملی با اشاره به نقش برجسته مرجعیت در کشور عراق افزود که حوزه نجف، چه با واسطه و چه بی‌واسطه، منشأ برکات فراوانی برای جهان اسلام بوده و هست؛ نقش شما در حفظ نظام اجتماعی و مقابله با جریان‌های تکفیری چون داعش، نقشی تاریخی و ماندگار است.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی همچنین از خدمات ارزنده حضرت آیت‌الله سیستانی به حوزه‌های علمیه، چه در داخل و چه در خارج عراق، تقدیر و تشکر کرد و بر ارتباط بیشتر حوزه های علمیه تاکید کرد.

این ملاقات بین دو یگانه‌زنشی بخش دیگری از عناصر پیوستن بارویی پُرشور از شمایل اسلامی که ضمیمه دوران معاصر است.

توسط nastoor.ir