**چین و ایران برای توسعه روابط دوجانبه به سمت چندجانبهگرایی پیش میروند**
در حاشیه اجلاس بریکس در «برازیلیا»، وانگ یی، عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست چین و وزیر امور خارجه این کشور، با دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، علیاکبر احمدیان دیدار و گفتوگو کرد. این دیدار از اهمیت خاصی برخوردار است و میتواند آستانه جدیدی برای روابط دو کشور رقم بزند.
به گزارش وبسایت وزارت خارجه چین، وانگ یی در این دیدار تصریح کرد که چین از حاکمیت، امنیت و کرامت ملی ایران حمایت میکند و مخالف هرگونه مداخله نیروهای خارجی در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است. او همچنین تأکید کرد که روابط میان چین و ایران با هدایت راهبردی سران دو کشور توانستهاند بر چالشها و موانع موجود فائق آیند و روندی مثبت و رو به رشد را حفظ کنند.
چین و ایران در تلاش برای تقویت ارتباطات در سطوح مختلف هستند. این دو کشور میخواهند از چندجانبهگرایی دفاع کنند و از اصول اساسی حاکم بر روابط بینالملل حفاظت کنند. آنها میخواهند یک مشارکت راهبردی جامع و مقاومتر میان دو کشور داشته باشند. در این راستا، وانگ یی، وزیر خارجه چین، خواستار اجرای کامل «برنامه همکاری جامع» میان ایران و چین شد. او گفت که این برنامه میتواند زمینهساز دستیابی به دستاوردهای جدید و غنیتر شدن مناسبات دوجانبه باشد.
در مقابل، علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز تأکید کرد که تعمیق روابط راهبردی جامع با چین به یک اجماع میان تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. او از تمایل کشورمان برای افزایش سطح تعاملات در سطوح عالی و گسترش همکاریها در حوزههای اقتصادی، علمیـفناوری و زیرساختی پردهبرداری کرد.
چین و ایران در تلاش برای دفاع از منافع مشترک هستند. آنها خواهان هماهنگی و رایزنی بیشتر برای دفاع از منافع خود هستند. این دو کشور به دنبال یک جهانگرایی فعالی هستند و میخواهند با توجه به اصول کلی روابط بینالملل به سمت یک همکاری جدیتر پیش بروند.
همچنین به موضوع برنامه هستهای ایران اشاره شد. علیاکبر احمدیان بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچگونه قصدی برای توسعه سلاح هستهای ندارد و خواهان گفتوگو و مذاکره با طرفهای ذیربط در چارچوب احترام متقابل و برابری است. در پاسخ، وانگ یی گفت که چین به تعهد ایران درخصوص عدم توسعه سلاح هستهای توجه دارد و از حق ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای حمایت میکند.
بنابراین، این دیدار و گفتوگو میان دو کشور میتواند نسبت به trước روابط دوجانبه آنها را دوباره تنظیم کند. ما امیدواریم که این اقدام به معنی تحول مثبت در روابط دو کشور باشد و سعیمن «برنامه همکاری جامع» بین ایران و چین لاپوشانی فعالیتهای مشترک و تقویت اتحاد دوجانبه را پیش ببرد.
** Tại sao این روندها مهم هستند؟**
1. **ارائه حمایت فرهنگی**: این دیدار نشان میدهد که چین به حمایت از ارزشهای فرهنگی ایران میپردازد و به این معنی است که روابط فرهنگی دو کشور در حال پیشرفت است.
2. **کاهش تنشهای بینالمللی**: این گام میتواند به کاهش تنشها بین دو کشور منجر شود و نقش آن به عنوان خنککننده بینالمللی ایفا کند.
3. **تلاش برای روابط دوجانبه**: این اقدام نشان میدهد که چین و ایران در تلاش برای برقراری روابط دوجانبه هستند و این معنی است که روابط دوجانبه بین دو کشور در حال بهبود است.
**راهحلهای بالقوه:**
1. **معاد сомتی روابط**: این دیدار یک فرصت است تا روابط دوجانبه بین دو کشور در حال بهبود است.
2. **تقويت ارتباطات**: این دو کشور در تلاش برای تقویت ارتباطات هستند و با همسویی در جهانگرایی فعال تلاش میکنند.
3. **حفاظت از اصول اساسی**: این دو کشور به حفظ اصول اساسی روابط بینالملل متعهد هستند.
**سوالات راهبردی برای خوانندگان:**
1. **کنترل روابط بینالمللی:** چگونه میتوانیم روابط بینالمللی را برای توقف حاکمیت دولتها پیاده کنیم؟
2. **روابط جهانی:** آیا روابط جهانی را میتوانیم با اتکا به جهانگرایی فعالی تحت کنترل درآوریم؟
3. **تعامل اشتغلات:** چگونه میتوانیم از تعامل با سایر کشورها در oblastiهـ economicействتکی سخت به دفاع از منافع مشترک مان کنیم؟