داریوش حسن‌نژاد  که در آستانه دهه مبارک فجر انجام شد، با تبریک میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر، به تشریح منابع آبی استان پرداخت و اظهار کرد: براساس آمار سازمان هواشناسی میزان بارش در لرستان تاکنون درحدود ۱۱۴ میلیمتر بوده که کمترین بارش مربوط به شهرستان‌های ازنا و الیگودرز در حوضه آبریز کارون و بیشترین بارش‌ها مربوط به شهر خرم‌آباد، روستای ریمله و ایستگاه کشور، در حوضه آبریز کرخه بوده است.

وی اضافه کرد: همچنین متوسط روان‌آب‌های استان در آذر ماه سالجاری نسبت به سال گذشته ۳۲درصدافزایش و نسبت به دوره بلند مدت ۶۲درصد کاهش را نشان می‌دهد و نیز از حجم ذخیره سازی ۲۰۸میلیون متر مکعب آب شش سد درحال بهره برداری استان، هم‌اکنون ۵۵ میلیون متر مکعب آب موجود است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان بیان کرد: برای عبوراز بحران کم‌آبی و در راستای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت همچنین کنترل منابع آب‌های زیرزمینی، نیاز به طرح‌های اضطراری آب و برنامه‌ریزی جدی در این خصوص است تا بتوانیم علیرغم کاهش نزولات آسمانی و تداوم کم‌بارشی از این بحران به نوعی عبور کنیم.

حسن‌نژاد با بیان اینکه در بخش تامین آب شرب هم‌اکنون شیوه‌نامه‌هایی به صورت طرح‌های اضطراری آب از وزارت نیرو، مدیریت منابع آب ایران و شرکت آب و فاضلاب کشور تنظیم و به شرکت‌های آب منطقه‌ای و آب وفاضلاب استان ابلاغ شده است، تصریح کرد: از سوی دیگر در بخش کشاورزی، وزارت نیرو رویکرد جدیدی را اعمال کرده است و در این رویکرد سه برنامه دنبال می‌شود که علاوه بر طرح‌های سازه‌ای درحال انجام، در بحث نرم‌افزاری و اصلاح روش‌های تامین آب مهمترین و اولویت‌دارترین این برنامه‌ها، استفاده از شیوه‌نامه‌ی ابلاغ شده حفظ و صیانت از آب‌های زیرزمینی است.

وی با بیان اینکه در این طرح وزارت نیرو در جهت مدیریت بهتر، شیوه نامه سیستم توامان آب و برق یعنی مدیریت هم زمان آب و برق را ابلاغ کرده است که روشی نوین در کنترل میزان مصرف است، گفت: در این شیوه‌نامه، هماهنگی بین شرکت‌های آب منطقه‌ای، توزیع برق و جهاد کشاورزی صورت گرفته است و افزون بر این سیستم ساماب و ساپاد در جهت مدیریت هم زمان آب و برق که به صورت برخط و آنلاین رصد می‌شود راه‌اندازی شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: این طرح هرگز باعث محدودیت کشاورزان نخواهدشد و فقط در راستای توزیع عادلانه آب و برای جلوگیری از سوء برداشت آب صورت می‌گیرد، علاوه براین جداسازی آب شرب از فضای سبز را هم در دستور کار قرار داده که دراین راستا شهرداری شهرستان بروجرد پیشرو این طرح و اولین شهرداری در غرب کشور است.

حسن‌نژاد خاطرنشان کرد: این طرح از پساب تصفیه‌خانه تهیه می‌شود و به صورت بهداشتی برای مصارف فضای سبز استفاده خواهد شد.

وی بیان کرد: مورد دیگری که وزارت نیرو پیگیری کرده استفاده از پساب درصنعت است که طبق بند ع تبصره ۸ قانون بودجه، وزارت نیرو صنایع پرآب بر را مدیریت کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اظهار کرد: با تلاش همکاران در حوزه آب، امسال دو سد را آماده آبگیری داریم که امیدواریم در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان، شاهد آبگیری این دو سد باشیم.

source

توسط nastoor.ir