با نزدیک شدن به فصل اجاره مسکن، برنامه ریزی برای بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن در دستور کار قرار گرفته است. در آخرین جلسه شورای عالی مسکن، تصمیمات مثبتی برای این بازار گرفته شده است که یکی از آنها افزایش میزان اعتبارات برای تسهیلات ودیعه مسکن است. به طوری که میزان تسهیلات ودیعه مسکن رشد زیادی یافته و تقریباً اعتبارات برای این بخش دوبرابر شده است.

در سال‌های گذشته به دلیل آنکه میزان اعتبارات و منابع مالی کافی نبود، مستاجران تهرانی به هر بانکی برای تسهیلات ۲۰۰ تومانی ودیعه مسکن مراجعه می‌کردند و با جمله معروف “اعتبار نداریم” مواجه می‌شدند. اما به گفته مقامات مسئول، با افزایش دو برابری اعتبارات ودیعه مسکن، دیگر مستاجران برای دریافت تسهیلات مشکلی نخواهند داشت.

اما در این بین، افزایش سقف کلی و فردی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن از ابعاد توجه روزافزون را دریافت کرده است. بر اساس این مصوبه و در راستای حمایت از مستاجرین و اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، سقف کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن به مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.

همچنین با توجه به افزایش سقف کلی تسهیلات مزبور از مبلغ ۸۰۰ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال، سهمیه بانک‌های عامل جهت اعطای تسهیلات مزبور افزایش یافته و به آنان ابلاغ شده است. نحوه معرفی متقاضیان واجد شرایط جهت بهره‌مندی از تسهیلات مزبور کمافی‌السابق توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.

اما در این زمینه، یوسفی یکی از مستاجران، در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: در سال گذشته برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن از اردیبهشت ماه درخواست دادیم، اما متاسفانه تا پایان سال به دلیل آنکه به هر بانکی برای تسهیلات مراجعه می‌کردیم اعلام می‌کردند که هیچ اعتباری نداریم.

وی ادامه داد: امیدواریم حداقل امسال بتوانیم با شرایط بهتر و راحت‌تر تسهیلات  ودیعه مسکن که افزایش آن باعث شده که قیمت اجاره‌ها افزایش یابد راحت‌تر بتوانیم  دریافت کنیم.

اما در این زمینه، افسر یکی از بانک‌های عامل، در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: کاهش تسهیلات ودیعه مسکن باعث شده که بانک‌ها به سخت ترین برنامه‌های تامین مالی روی آورده و از این رو تسهیلات خود را افزایش داده‌اند.

مگر این که افزایش تسهیلات ودیعه مسکن، در واقع افزایش قیمت اجاره‌ها باشد؟ فرضیه‌ای که با گزاف‌زنی و پر کردن فضاهای خالی از داستان، به احتمال نزدیک به صفر اشاره دارد.

درست است که بسیاری از مستاجران برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن از اردیبهشت ماه درخواست دادند، اما متاسفانه تا پایان سال به دلیل آنکه به هر بانکی برای تسهیلات مراجعه می‌کردند اعلام می‌کردند که هیچ اعتباری ندارند. اما آیا این تقاضا، واقعاً به علت نبود اعتبار، یا به دلیل لاک داد و بست اداری در سیستم بانکی بود؟ در باید دقیق‌تر به این موضوع پرداخت.

همچنین در این زمینه، یوسفی یکی از مستاجران، در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: امیدواریم حداقل امسال بتوانیم با شرایط بهتر و راحت‌تر تسهیلات  ودیعه مسکن که افزایش آن باعث شده که قیمت اجاره‌ها افزایش یابد راحت‌تر بتوانیم  دریافت کنیم.

این‌گونه گفت‌وگویی که تک تک کلماتش به ذهن کم‌تر می‌رود و نیاز به سرمای علم در جنبه‌ها مختلف اقتصادی دارد. چیزی که از گفتگو با یک مستاجر، با آن حال و هوای که در دنیا‌شناسی غرق شده ایم، بدست نمی‌آید.

اما به جز این، در این زمینه، هم داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: بازار اجاره مسکن امسال نسبت به سال گذشته شرایط مناسب تری خواهد داشت، اما این به شرط آن است که بازار تولید مسکن هم رونق پیدا کند.

این‌گونه گفته‌های یکی از نایب‌رؤسای اتحادیه مشاوران املاک استان تهران، در حالی که روی ضرورت و برخی نیازهاست و قطعاً باید توجه باشد.

همچنین در این زمینه، احسان مسعودی معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی، در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران، گفت: از امروز پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با ابلاغ بانک مرکزی آغاز شده و تمامی متقاضیان و مستاجران باید حتماً برای دریافت این تسهیلات در سامانه وزارت راه وشهرسازی ثبت نام کنند.

متاسفانه در اغلب موراد ذکر شده یک کلام جالب‌تر است: “در آینده سبزتر”.

توسط nastoor.ir