**مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی لوایح مرتبط با FATF می پردازد**

سؤال که کاربران و سیاستمداران زیادی از آن پرسیده اند، این است که آیا پس از ۱۵ سال، ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو می‌پیوندد یا خیر؟ این سوال درست زمانی اهمیت بیشتر پیدا می‌کند که بدانیم جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام در دستور کار قرار دارد. اما این سوال مرتبط با کنوانسیون FATF فقط یک سؤال کلی است. بدیهی است که بین کنوانسیون FATF، کنوانسیون پالرمو و CFT‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد. فرض کنیم که دو کنوانسیون آخر راهی است تا پذیرش کشورمان در برابر FATF را به نفع کشورمان باشد. در این بین مسئله‌گونه‌ای مطرح می‌شود که معمولاً در چارچوب مذاکرات کشورهای دیگر یافت می‌شود و آن هم نقش اقتصادی در مذاکرات است. مثلاً عراق هم در همسایگی ما از یک سود اقتصادی از ایران بهره می‌برد. حدود ۱۲ میلیارد دلار صادرات رسمی از ایران به عراق طی ۱۴ سال داشته‌ایم. اما بخش سرمایه‌گذاری در ایران هنوز در حد امیدواری قرار دارد.

درست در این قسمت یک نگرانی ظهور می‌کند که همکارهای ما در عراق از آن نگران هستند. نگرانی این است که اگر FATF تصویب شود، محدودیت‌ها بر روی سرمایه‌گذاری افزوده می‌شود و در حال حاضر آنرا رد یا قبول کسی نمی‌تواند اعلام کند. در این فصل دو موضوع، رابطه ایران با سازمان FATF و رابطه ما با کشور عراق مد نظر قرار دارد.

بیانات به اوج سیاسی رسيده است.اگر ارتباط ما با کشورهای دیگر قطع شود و یا روابط اقتصادیمان با آن کشورها تمام شود، باز هم زیادی ممکن است ایران برای اقتصادش تضمین ندهد. در این بین باید این سوال که مذاکرات شکل فعلی انجام خواهد شد یا خیر،‌ مطرح شود.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق این نقل است.

توسط nastoor.ir