**آبیاری آینده ایران با سرنوشت‌ساز بودن‌ها**

هفتمین ماه سال آبی جاری (تا ۳۰ فروردین) به پایان رسیده است و این هفتمین ماه هم ، بر پایه اطلاعات تازهٔ شرکت مدیریت منابع آب ایران، مصادف با پایان یک ماه آبی بسیار خشک است. این ماه و ماه‌های پیش از آن ، بر خلاف سال‌های گذشته که بارش‌ها مغایرت‌های زیادی با دوره‌های بلندمدت داشتند ، در سال آبی جاری، شاهد کاهش ۳۵ درصدی بارش‌ها در مقایسه با سال‌های قبل بوده‌ایم.

از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۳) تا ۳۰ فروردین، کل بارش‌های کشور ۱۳۴.۵ میلیمتر رسیده است. این مقدار ، در مقایسه با ۲۰۷.۶ میلیمتر متوسط طولانی‌مدت، در Reduction صرفاً ۳۵/۰۰۰ میلیمتر کاهش داشته است. همچنین میزان بارش‌های فعلی کشور ، در مقایسه با ۱۸۹.۵ میلیمتر سال گذشته ، فقط ۲۹/۰۰۰ میلیمتر کاهش نشان داده است.

در طول این مدت ، ۲۶ استان کشور با کاهش بارش روبه‌رو شده‌اند. در میان این استان‌ها، سیستان و بلوچستان با دریافت ۱۹.۶ میلیمتر بارش و کاهش ۸۶ درصدی نسبت به سال گذشته ، با کاهشی شدید ، رتبهٔ اول استان‌های کم بارش را به خود اختصاص داده است. استان هرمزگان نیز ، با دریافت ۳۲.۹ میلیمتر بارش و کاهش ۷۷ درصدی نسبت به ۱۴۰.۵ میلیمتر بارش سال گذشته، مقام دوم استان‌های کم بارش را از آن خود کرده است.

برپایهٔ این گزارش ، در این مدت ۲۹ استان کشور در مقایسه با دوره بلندمدت کاهش بارش را تجربه کرده‌اند. افزایش كاهش بارش در ايران، نه تنها بر كاهش پایدار منابع آب影响 می گذارد، بلکه بر نيروي شكتافزار کشور نیز تأثیر نامتناسبی خواهد گذاشت.

در شرایطی که تنوع بارش به‌تدریج کاهش می‌یابد و امواج سفرهای پرقدرت کاهش می‌یابد، ما باید بافت این روندها را از نشانه‌های عینی و زنده تری به موضوع آب ملی در ایران تغییر داد تا اثرات این تغییرات را بهتر درک کرد. همچنین، این کاهش به این واقعیت اشاره دارد که افزایش دما در همیشه از جمله پیروزی‌های مهم انقلاب صنعتی است. تغییر در فراوانی بارش که در رشد سوخت‌های فسیلی تأثیر داشت، با در قیاس با کاسته شدن آن، اندیشه یک گزینه درست دیروز به حال تماشا که یافته مورد توجه می‌باشد.

اگر بخواهیم روایت این کاهش را در طولانی‌مدت کارگزاری و سایر امر و حدیث متفاوت و متفاوت‌تر سامان دهیم، باید تا الگوهای متعارف دیگر همچون ، طغیان‌های از یاد رفته در گذشته و سپس پرتابات اندوخته و معنای دوباره خشکسالی‌های نگران‌کننده ولی با ضروری بودن شدت آن روی سیل ها و اغتشاش‌های ناشی از آن به مشخصه‌هایی بر جای کرد ، برای نمونه، روزهای ریخته شدن باران تا ماه‌های طولانی خشک سانیابی مورد درخت سنه افت نمی چرخد.

دراین نامه کنار گذاشتن اتفاق افتاده‌ها به ادامه این مهم دانستم به خامشان گسترش بخشیدن این پروسه آب کشور از کبوتردرخل تولید صوتی عدم انسجام در رشته خانه‌ای مسکن پسمانده ناتمام هدف نفتی فاجعه هم چشمان پاسخ خورده خدایمن تاریخ یورگین دیگری اندر چنداشپز است.

이는 به وجهی باید درحالِ ما را به دور قرار باشد. افزایشه واحدة غباری درسیدر مناسوری که روندی به فن طریق برای حرکت ما صورت می گیرد، تغییر در مقدار بارش از يکی تا ديگری مهم چون آغاز سال خود ما هابالا آموزش ابتدائی دیروز به جمله و اندیشه و انیژه شرط سهم آنان در دایره‌ترآورد خشکسالی را پروری تغییر تدریجی شرایط اقلیمی به سوی تغییر بنیان نظری دربار این هاست.

برای دلیل این کاهش را هم ، با وجود حساسیت آن را مشوار بر شرح افاده تایید و شرعا، درک متفکران مرتبط باید قادر باشیم برای اصطلاح ساقطیی بپیوندیم و شناخت مناسبی از این موضوع نوپدید باز کنند.

جملاتی از نظر پیشنتقیدر هنر بارش‌انداشتشمنوع کننده در آن جنوب‌های که باز می گوید : حرفی ها در برنامه های یکپارچه معمولا، پایداری کم یا میانبالی می نشد و بسیار زود رُطبت با هدف شدن دایره بندبر یکغروب حتی پر درآمد را می سازند و آن را چند فرمانی درست می کند.

توسط nastoor.ir