رئیس جمهور: حل چالش انرژی با راهکارهای متنوع و مشارکت‌محور دنبال می‌شود

جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی عصر امروز (سه‌شنبه) با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، و جمعی از مسئولان وصاحب‌نظران حوزه انرژی برگزار شد. در این جلسه، پزشکیان با تأکید بر پیچیدگی موضوع ناترازی انرژی در کشور، خاطرنشان کرد که دولت دنبال یک راه‌حل واحد و نسخه کلیشه‌ای برای عبور از این چالش نیست، بلکه مجموعه‌ای از راهکار‌ها و برنامه‌های متنوع، متکی بر مشارکت مردمی، متناسب با اقلیم، سبک زندگی، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناطق مختلف کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهور تبیین چارچوب کلی برنامه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی را ادامه داد و به پنج رکن ساختار، برنامه، مدیریت، منابع و تعهد مدیریت ارشد اشاره کرد. او همچنین گفت که تجربه‌های پیشین نشان داده است که ساختار فعلی دولتی در این حوزه پاسخگو نیست و باید به سوی ساختاری شبکه‌ای، متشکل از نخبگان، نهاد‌های مردم‌محور و گروه‌های مرجع حرکت کنیم.

پزشکیان استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی را یکی از ارکان مهم این تحول دانست و اظهار داشت که در این مسیر، از کانون‌های دانشگاهی برای مدیریت و نظارت، از گروه‌های مرجع برای الگوسازی و از نهاد‌های مردمی برای اجرا بهره خواهیم گرفت.

رئیس جمهور همچنین محور‌های اصلی برنامه‌های دولت برای مدیریت مصرف انرژی را برشمرد که شامل مدیریت تقاضا، اصلاح نظام پرداخت یارانه انرژی، ارتقاء کیفیت تولید وسایل مصرف‌کننده انرژی، مهندسی ساختمان‌ها، آموزش صرفه‌جویی، تشویق مصرف‌کنندگان کم‌مصرف و اعمال جریمه برای پرمصرف‌ها می‌شود.

برنامه‌های تحولی در حوزه انرژی چه تاثیری می‌تواند داشته باشد؟
برنامه‌های تحولی در حوزه انرژی می‌تواند چشم‌انداز mới و متقارن برای Zukunftدها ارائه دهد. در این راه، دولت باید در بازاری اقلیمی با توجه به ظرفیت‌های اجتماعی، اقلیم، سبک زندگی و توانمندی‌های مناطق مختلف کشور حرکت کند.

در این مسیر، مسئولان باید در استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی، کانون‌های دانشگاهی برای مدیریت و نظارت، گروه‌های مرجع برای الگوسازی و نهاد‌های مردمی برای اجرا کمکی کنند. همچنین، برنامه‌ها باید منعطف، مبتنی بر واقعیات، هم‌راستا با اهداف تعیین‌شده و برخوردار از زمان‌بندی دقیق باشند.

از طرفی، هماهنگی و هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی شرط لازم برای موفقیت برنامه‌های تحولی در حوزه انرژی است. دستیابی به زبان و نگاه مشترک در سیاست‌گذاری و اجرا، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

در نهایت، به نظر می‌رسد که حل چالش انرژی در کشور نیاز به یک برنامه شفاف و منعطف دارد که در آن از شرکت مردم در فرآیند تصمیم‌گیری استفاده شود. از این رو، مجموعه‌ای از راهکار‌ها و برنامه‌های متنوع، متکی بر مشارکت مردمی، متناسب با اقلیم، سبک زندگی، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناطق مختلف کشور باید در دستور کار قرار گیرد.

توسط nastoor.ir