دولت‌های خاورمیانه باید از روابط بهبودیافته ایران و عربستان سود ببرند

در سفری که متعاقب توافق برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور انجام شد، وزیر دفاع عربستان سعودی و سرپرست استخبارات این کشور به ایران آمدند. با این سفر، مناسبات مثبت دو کشور بیشتر شد و در تهران نیز دیدارهایی برگزار شد که مهم‌ترین آنها دیدار با رهبر انقلاب بود.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار تأکید کردند: اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هردو کشور مفید خواهد بود و دو کشور می‌توانند تکمیل‌کننده یکدیگر باشند. این مسئله از شرایط موجود حکایت می‌کند که دو کشور هرچند در بازه‌های زمانی مختلف اما در شرایط امروزی به نوعی از یکدیگر در عرصه سیاسی، امنیتی و اقتصادی حمایت می‌کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به وقت برقراری ارتباط را میانه‌دارانه دانستند. جناب آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: باید بر این انگیزه‌های خصمانه فائق آمد و ما در این خصوص آماده هستیم. این تناسب میان دو کشور درمیان دو پروژه ضروری که شامل عبور نفت از موانع استاندارد جهان و هدایت تروریسم و پلکانی دیگر در منطقه خاورمیانه است اهمیت بسیاری دارد.

همچنین جناب آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به پیشرفت‌های ایران گفتند: جمهوری اسلامی آماده است در این عرصه‌ها به عربستان سعودی کمک کند. جناب خامنه‌ای تأکید کردند: اینکه برادران در منطقه با هم همکاری داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند بسیار بهتر از تکیه به دیگران است. این نکته از دیدگاه رهبر انقلاب مهم‌ است. اثر بخشی هرگونه همکاری در این منطقه در صورتی ممکن است که در بین دو کشور، میان دو کشور یا شامل کشورهای دیگر باشد که بر مبنای حسن نیت، همکاری یکدیگر را پذیرفته باشند.

در دیدار که سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز حضور داشت، آقای «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان با اظهار خرسندی فراوان از این دیدار گفت: من با دستور کارِ گسترش روابط با ایران و همکاری در تمام زمینه‌ها به تهران آمده‌ام و امیدواریم گفت‌و‌گو‌های سازنده انجام شده، روابط قوی‌تر از گذشته میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند.

هدف خامنه‌ای ارائه یک راه حل جدید نیست. اما انگیزه جدیدی را نمایان می‌کند که قرار است مشترک میان ایران و عربستان از今 به بعد تلقی شود. گسترش ارتباط میان دو کشور قوی‌تر و البته به روشی که از پی رفتن دلایل تاریخی فراتر از زندگی ایشان حاصل می‌شود.

در عین حال این دیدار، مستلزم خروج از طرز فکر نظامی و اجرای طرح‌های سیاسی، اقتصادی در منطقه است. باید مسیر توسعه یافتگی عربستان و اقوام منطقه ای را با نوعی تفکر و اندیشه تکنولوژیکی تحت پیشگائمان دوباره قرار داد و آن را جهت دهند. به فعلیت رسیدن طرح‌های جدید، تلاش برای از میان بردن برخی از چالش‌های منطقه‌ای، ایران و عربستان از فردا باید در یک گره آغاز شد.

توسط nastoor.ir