پاسخ‌های رؤسای کل دادگستری‌ها در جشن حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری برای تولید در همدان

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در جشن حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری برای تولید در همدان اظهار داشت که اگر مسئولان استانی پیرامون رفع مسائل و مشکلات استان متبوع خود، هماهنگی و اشتراک‌نظر داشته باشند، مقامات در مرکز نیز ناچار می‌شوند به نظر واحد و مشترک مسئولان استانی، تمکین کنند. وی افزود که طی 4 سال اخیر به رؤسای دولت‌های سیزدهم و چهاردهم تأکید داشتم که در انتخاب مدیران، نهایت دقت را داشته باشند و هنگام انتخاب مدیر، اختیارات قابل تفویض را به او تفویض کنند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به موضوع امنیت یادآور شد که تحکیم و تثبیت امنیت، یک اصل اساسی است و ما باید امنیت را به‌صورت همه‌جانبه تحقق ببخشیم. وی خاطرنشان کرد که نمی‌توانیم نسبت به ناهنجاری‌های اجتماعی و موضوعات فرهنگی بی‌تفاوت و منفعل باشیم و برخی از این ناهنجاری‌ها، امنیت روانی مردم را مخدوش می‌کنند.

قاضی‌القضات با اشاره به این موضوع که کسانی که با ایراد سخنان ناروا و ناصواب و انتشار شایعات، امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کنند، قطعاً مورد برخورد قاطع و قانونی قرار خواهند گرفت، افزود که ما نمی‌توانیم برای بسیاری از افراد، پروندۀ قضائی تشکیل دهیم، اما اگر ناگزیر شویم این کار را خواهیم کرد. وی تصریح کرد که برخورد ما قطعاً بدون تبعیض خواهد بود و نمی‌توانیم اگر فلان فرد، حرفی زد که ناامنی روانی در جامعه ایجاد کرد بگوییم اشکال ندارد و اگر مشابه این حرف را دیگری زد، مطالبۀ تعقیب قضائی او را داشته باشیم.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به تدابیر دستگاه قضا برای حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری تولیدی اظهار داشت که ما صریحاً اعلام کرده‌ایم که میان فرد فاسد و فرد خطاکار و سرمایه‌گذار و تولیدکننده زمین‌خورده، تفاوت و تمایز قائل می‌شویم و با آنان به‌یک‌شکل برخورد نمی‌کنیم. وی تصریح کرد که قطعاً از سرمایه‌گذار و تولید‌کننده‌ای که به‌سبب نوسانات بازار، زمین خورده است، همه باید حمایت کنند تا او از زمین بلند شود و تولید و کسب‌وکارش را پی بگیرد. همچنین از فرد خطاکاری که تعمدی در خطای خود نداشته و قصد اخلال در کشور را نداشته است، باید کمک کرد تا جبران مافات کند، اما قضیه فرد فاسد جداست و با مفسدین باید برخورد قاطعانه، بدون اغماض و بدون تبعیض داشت.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت ساماندهی صادرات و واردات در کشور اظهار داشت که باید به موضوع ساماندهی صادرات و واردات در کشور توجه جدی داشته باشیم. وی یادآور شد که بعضاً شاهدیم یک محصول واحد، در یک سال، به‌سبب ازدیاد، روی دست تولیدکننده می‌ماند و همان محصول در سال بعد، نایاب می‌شود. گاهی با وجود محدودیت منابع ارزی، مجوز واردات بی‌رویه یک محصول صادر می‌شود و گاهی نیز واردات آن محصول را قفل می‌کنیم و سبب کمبود و افزایش قیمت آن محصول برای مصرف‌کنندگان می‌شویم.

در این نشست همچنین برخی از مسوولان استان همدان هم صحبت کردند. ملانوری استاندار همدان به‌عنوان یکی از حاضران در این نشست، با اشاره به وسعت 19 هزار کیلومتر مربعی و کشاورزی‌پایه بودن این استان، گفت که استان همدان به‌لحاظ گردشگری یکی از نقاط مهم دنیا محسوب می‌شود که با یک برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری درست می‌توانیم از این ظرفیت به‌نحو احسن استفاده کنیم. وی اضافه کرد که نقشه جامع تحول و پیشرفت استان همدان را در حال تدوین داریم و نظرات همه بخش‌ها و دستگاه‌ها را در آن لحاظ کرده‌ایم.

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین شعبانی نماینده ولی فقیه در استان همدان، با اشاره به ویژگی‌های رئیس قوه قضائیه، خاطرنشان کرد که تواضع و فروتنی و همچنین نگاه فسادستیز و تحولی، از جمله ویژگی‌های رئیس قوه قضائیه است. وی تصریح کرد که موضع‌گیری‌ها و اظهارنظر‌های قاضی‌القضات بسیار تخصصی است و این نشان می‌دهد که ما می‌توانیم به اجرای دقیق سند تحول قضائی امیدوار باشیم.

در این نشست همچنین سایر مسوولان حاضران، به ذکر دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند و حضور رئیس قوه قضائیه در استان همدان را نشانه‌ای از اهتمام نظام به رفع موانع تولید و حمایت از بخش خصوصی دانستند.

توسط nastoor.ir