رشد قابل توجه سمنها در مقابله با آسیبهای اجتماعی
جلب توجه به نقش مهم سمنها در کنتر و کاهش اعتیاد
امسال رویداد ملی رقابتی-حمایتی با حضور نمایندگان سازمانهای مردم نهاد 27 استان کشور در مجتمع الماس غرب سنندج آغاز شد و تا فردا پنجشنبه ادامه دارد.
مسئول کارگروه علمی عملیاتی نظام برنامه کنترل و کاهش اعتیاد شورای اجتماعی کشور اظهار داشت: این رویداد ملی برای تعاملی بهتر و منحصر به فردتر شدن آن، سال گذشته با حضور 40 سمن در تهران برگزار شد و از این تعداد 30 سمن که برنامههای مشارکتی در استانهای در مرز آسیب برگزار و اجرا میکنند انتخاب و مورد حمایت قرار گرفتند.
وی افزود: این رویداد در تلاش برای مضاعف کردن حمایت و پشتیبانی سازمانها و نهادها و محقق کردن کارهای عملیاتی و جوشوار با مشارکت سمنها برای نقش آفرینی گروههای جهادی اقداماتی را در راستای مردمی کردن بدون هیچ چشمداشتی انجام میدهند که بسیار اثرگذار است.
مسئول کارگروه علمی عملیاتی نظام برنامه کنترل و کاهش اعتیاد شورای اجتماعی کشور گفت: یکی از برنامههای اصلی ما در زمینه برگزاری برنامهها این است دستگاههای دولتی را به توان مردم برسانیم و حمایت و پشتیبانی بر عهده سازمانها و نهادها و اجرا و عملیاتی کردن با نقش آفرینی سمنها باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در این آیین اظهار کرد: در این رویداد از هر استانی 2 سمن سطح یک فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی حضور دارد که با همکاری مجموعه وزارت کشور و شورای اجتماعی در راستای کاهش و کنترل آسیببها از جمله اعتیاد فعالیت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در این رویداد تاثیرگذاری سمنها بررسی میشود، افزود: مردمی کردن مبارزه با آسیبهای اجتماعی یکی از مهمترین راههای مقابله با این معضل از جمله اعتیاد است.
با توجه به افزایش چشمگیر هزینههای مرتبط با اعتیاد و ضرورت دخالت فعالان در این زمینه، ضرورت مردمی کردن مبارزه با آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد.
در این راستا، جامعه ایران باید اعم از دولتها، سازمانها و افراد، در بخش جداییناپذیر بعدی در مورد نقش سمنها در جلوگیری از افزایش اعتیاد تلاش کنند.
در این حال، آیا سمنها هنوز از همه فناوریهای لازم برای پیشرفت خود بهرهمند نیستند؟ و آیا نمیتوانستیم از روشهای نوین تسهیل کننده مانند یادگیری هایبرید (یا ترکیبی) نیز استفاده کنیم؟