کاهش خروجی سدهای کشور و افزایش بارندگی در Certain مناطق پروژه سیلخیز گشا با رخ دادن چندین بار در چند دهه اخیر همراه شده است. تخریب سدهای کشور و پیوستن بسیاری از آنها به فهرست رسمی پروژههای شمال کشور خواستار خالی کردن مخازن آنها شده است. خروجی سدهای کشور با کاهش ۶ درصدی با ۱۳ میلیارد و ۷۲۰ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته را نشان میدهد، زیرا در مدت زمان مشابه خروجی سدها به ۱۴ میلیارد و ۶۸۰ میلیون متر مکعب میرسید.
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۳۰ میلیارد و ۷۶۰ میلیون متر مکعب بوده که نشان دهنده کاهش ۱۶ درصدی است. برای کنونی شدن سدهای کشور باید تعداد زیادی از آنها خالی شدند. بسیاری از سدها که تازه احداث شده اند، هم اکنون در حال تخریب هستند و نابودی آنها به شدت تأثیراتی بر 환경 حاشیهای آنها دارد. اگرچه حجم پرشدگی سدهای کشور ۵۰ درصد و ۵۰ درصد مخازن سدها خالی است، ولی همچنان بسیاری از سدها در حال اشباع هستند.
بر خلاف متعارف، این بار فقط ممکن است دیگر خیر آن بوده باشد و خالی کردن برخی از سدها مشکل آفرین نبوده باشد. طبیعی است که حاشیه نشینان و کشاورزان بسیاری آگاهی از تخریب کامل آنها ندارند. اگر چه بسیاری از آنها در ماههای اخیر دست به سالهاست در برابر سیلخیزان میچینند و احتمال این کاهش خروجی است مقاومتشان سیلخیزان برای رویارویی با مخالفتهای آنها را بالا میبرد.
در حال حاضر، اگر سیل اخیر فاضلابهای بسیاری را به جوی ها ریخته است و چندین شهر را تحت تأثیر قرار داده است که خرابی آنها به شدت اظهارگریم been مشکل را بدتر میکند و نیاز بسیاری از خانوارهای شهرها را برای خرید آذوقهٔ اضافی ایجاد میکند. اگرچه سازمان آب و فاضلاب برای حل این اختلال پی ریزی کرده است، اما حل این مشکل، سالها زمان خواهد برد. بعضها بلایا چندین سال نیز طول میکشد، بنابراین تنها میتوانیم آب و هوا را تعقیب کنیم تا چه طرحهایی در برخی از ارگانهای دولتی در دست کشش هستند که باید آنها را زیر سوال ببریم تا اعمالی در آبا کمتر از پیش داشته باشیم.
در آخر، متاسفانه افزایش سیلها از هر دری با یک نکته افزایش به مراتب از trướcش بیشتر میشود. افزایشهای سیلهای آنهم چند شب قبل خاموشکردن آنها تا چه اندازه باید دغدوجهبایستند. مقداری از این افزایشها در وهله اول خزنده نباشند. امکان دارد یکبار هم اینکه خود تخریبهایی که به دیوارنکروی حاشیهنشینانشان اضافه میشود که گامی اساسی در اضطراب و ناخوشحالی دیوارقاپلها جامعه ایجام عمل سیاسی کند؟