رخدادهای اخیر در جهان تغذیه و سلامت به ما یاد میدهد که خانواده غذاییای که ما انتخاب میکنیم، تأثیر جدی بر سلامت جسم و روح ما دارد. در این میان، نقش پروبیوتیکها در روده به عنوان یک منبع قدرت برای سلامت کلی بدن اهمیت قابل توجهی دارد. این باکتریهای «خوب» نقش کلیدی در حفظ تعادلInternal Microbiome را ایفا میکنند و برای سلامت بدن و ذهن ما ضروری هستند.
یکی از منابع دریافت باکتریهای خوب در روده، غذاهای تخمیر شده و مکملهای غذایی هستند. مکملهای پروبیوتیک به طور معمول بدون نسخه در دسترس هستند اما استفاده روزانه از آنها توصیه نمیشود. در حقیقت، غذاهای تخمیر شده یک منبع طبیعی عالی از پروبیوتیکها هستند. تخمیر یکی از قدیمیترین تکنیکهای نگهداری غذا است که در آن باکتریهای طبیعی روی شکر و نشاسته موجود در غذا تغذیه میکنند و اسید لاکتیک تولید میکنند. این فرآیند محیطی ایجاد میکند که غذا را حفظ میکند و آنزیمها، ویتامینهای B، اسیدهای چرب امگا-۳ و انواع مختلفی از باکتریهای خوب را پرورش میدهد.
استفاده از غذاهای تخمیر شده در رژیم غذایی ما میتواند سودمند باشد. اگرچه تمام غذاهای تخمیر شده حاوی پروبیوتیک نیستند، اما بیشتر غذاهای تخمیر شده، غذاهای پروبیوتیک هستند. اگر چه برخی غذاها مانند غذاهای کنسرو شده مراحل خاصی را طی میکنند که پروبیوتیکها را از بین میبرد یا باعث غیرفعال شدن آنها میشود. برخی از غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کفیر، ترشیها، برخی پنیرها متداولترین غذاهای پروبیوتیک هستند که به طور طبیعی پروبیوتیک دارند یا پروبیوتیک به آنها اضافه شده است.
مانند بسیاری از داشتهها، ماست میتواند طعم و بافتهای منحصر به فردی داشته باشد. ماست به عنوان محبوبترین غذاهای پروبیوتیک شناخته میشود زیرا طعم و بافتی دارد که معمولاً برای ذائقهها جذاب است. اما این سوال در ذهنمان میماند که بدن به چه مقدار غذاهای پروبیوتیک نیاز دارد؟ هیچ مقدار توصیهشده روزانه برای پروبیوتیکها وجود ندارد. بنابراین نمیتوان به طور دقیق گفت کدام غذاهای تخمیر شده یا چه مقدار از آنها بهترین هستند.
در نهایت، هرچه غذایی که ما انتخاب میکنیم، به نفعتری برایسلامت جسم و روحمان باشد. اگر امکان پذیر باشد، تا جایی که ممکن است غذاهای تخمیر شده را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.