**واکنش اقتصاد ایران به فشارهای بینالمللی: بررسی بستههای مالی و تحول در روابط تجاری**
درمورد افزایش لشگرکشی روسیه در اوکراین، چگونه میتوان انتظار داشت که این روندها بر اقتصاد ایران تأثیر بگذارد؟ این موضوع نیاز به یک بررسی دقتfilled(horizontal) عن سطح دارد که در آن ما میتوانیم نتایج تحول اقتصادی را پیشبینی کنیم. فشارسنجهای اقتصادی و دادههای گمرک چین نشان میدهد که چگونه چین و ایران در چارچوب تعاملات تجاری خود، با روندهای مختلف مواجه هستند و چه الهامزنندههایی از یکدیگر گرفتهاند.
بر اساس گزارش گمرک چین، حجم مبادلات تجاری ایران و چین در 2 ماه اخیر به ۲.۲۱۴ میلیارد دلار رسید که نسبت به آن زمان سال ۲۰۲۴ حدود ۲۳٪ کاهش نشان میدهد. این کاهش مربوط به صادرات چین به ایران است که به ۱.۴۷۴ میلیارد دلار رسیده است. در حالی که این مقدار در سال قبل ۲.۰۵۲ میلیارد دلار بود. از سوی دیگر، واردات چین از ایران ۱۱٪ کاهش یافته و به ۷۴۰ میلیون دلار رسیده است. سال گذشته این مقدار ۸۳۲ میلیون دلار گزارش شده بود.
یک مورد مهم در این فاکس استفری که باید مورد بررسی قرار گیرد این است که چین اخیراً توانسته به مرتبه چهارم در ذخیرهسازی طلا قدمگذاری کند. لازم است به این موضوع یک عمیق.lookup نکره شویم که چقدر این بخش از ایران را تحت تأثیر قرار داده است و آیا ایران به طور چشمگیری در عرصه زیرزمینی نوآوری کرده است یا خیر؟