بازار مسکن تهران در تعطیلات نوروزی به سر می‌برد و اوضاع آن به طرزی کاملا عادی جریان دارد. با قطع فعالیت مشاوران املاک، خرید و فروش در بازار ملک به حداقل رسیده است. قیمت‌ها نیز در مقایسه با اسفند ماه به طرزی محسوسی تغییر نکرده است، اما در مقایسه با یک سال پیش تقریبا ۲۰ درصد افزایش یافته است. بازار مسکن معمولاً در ماه‌های اردیبهشت و خرداد بر اساس عوامل مختلفی مانند تورم عمومی، قیمت ارز، هزینه ساخت و وضعیت بازارهای موازی فعال می‌شود.

با توجه به نوسانات افزایشی نرخ ارز در اواخر سال گذشته، انتظارات تورمی در بازارهایی مانند طلا، مسکن و خودرو ایجاد شده است. با این حال فعالان بازار مسکن معتقدند که به دلیل افت تقاضا، این بازار از ظرفیت رشد قیمت سنگین برخوردار نیست. تجربه نشان می‌دهد که از اواسط اردیبهشت تا پایان شهریور، خرید و فروش در بازار ملک افزایش می‌یابد، اما از مهر تا دی‌ماه بازار کمی کساد می‌کند و در ماه‌های بهمن و اسفند مجدداً رونق می‌یابد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که نرخ‌های پیشنهادی در تهران در اسفند ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اوایل سال ۱۴۰۳ رشد چندانی نداشته است. با این حال قیمت‌ها در معاملات رسمی ۱۷ درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. به دلیل قیمت‌های بالای مسکن، اغلب خریداران به سمت واحدهای کوچک با متراژ سوق داده شده‌اند و اکثر آپارتمان‌هایی که برای فروش عرضه شده‌اند بزرگتر از ۱۰۰ متر مربع هستند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به جهش قیمتی که رخ داده و قیمت هر متر مسکن در تهران به ۸۸ میلیون تومان رسیده است، گفت که این افزایش قیمت导致 دهک‌های ۶ تا ۱۰ که در واقع متقاضیان موثر بازار مسکن بودند از این بازار به طور کامل خارج شده‌اند. این بازار در_RESULT نتایج فوق کاهش معاملات به ۳۰۰۰ قرارداد در مرداد و شهریور رسیده است، که تقریبا یک ششم از وضعیت نرمال است.

رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران نیز بیان کرد که در گذشته نیز بازار مسکن در حالت رکود تورمی قرار داشته است و برای تغییر در این وضع باید منتظر باشیم و ببینیم با تحولاتی که به وجود می‌آید، رکود تورمی از بین می‌رود یا نه. او معتقد است که این شرایط تازگی ندارد و سال‌های گذشته نیز این اتفاق افتاده است. فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن نیز نظر متفاوتی دارد و معتقد است که در سال ۱۴۰۴ باید منتظر تورم در بازار مسکن باشیم.

از سوابق گذشته چنین پیداست که معمولا بازار مسکن در اواخر سال سرمایه‌داری وارد رکود می‌شود و سال جدید آن را رونق می‌بخشد. مخالفان همچنان معتقدند که بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ نیز از ظرفیت رونق برخوردار است و در مباحث میان فعالان این بازار قرار دارد که این بازار چه اوضاعی را در سال جدید رقم خواهد زد.

توسط nastoor.ir