روزهداری اگر با تغذیه سالم همراه باشد، میتواند به افزایش سلامت افراد کمک کند. به همین دلیل، کارشناسان تغذیه همواره توصیه میکنند که بهترین غذاها و نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان را برای وعدههای سحر و افطار انتخاب کنید. در این مطلب، بهترین غذاهایی که میتوانید در وعدههای مختلف ماه رمضان میل کنید را معرفی میکنیم.
غذاهای ماه رمضان برای وعده سحری
برای داشتن تغذیه سالم در ماه رمضان، توجه به غذاها و نوشیدنیهایی که در وقت سحر خورده میشوند، اهمیت بسیاری دارد. بهترین غذاهایی که میتوانید به عنوان غذای سحری امتحان کنید را در ادامه میخوانید.
غذاهایی که دارای تخم مرغ هستند
غذاهایی مثل کوکو سبزی، کوکو لوبیا سبز و سایر انواع کوکوها یا غذاهایی نظیر املت گوجه فرنگی، املت قارچ و سایر انواع املتها و یا غذاهایی مثل نرگسی اسفناج میتوانند بهترین گزینههای حاوی تخم مرغ باشند. این غذاها با پروتئین بالا، به احساس سیری شما در طول روز کمک میکنند.
غذاهای دارای مرغ و ماهی
گوشت مرغ و ماهی مضرات گوشت قرمز را ندارند و میتوانید با استفاده از آنها غذاهای بسیار مقوی و خوشمزهای برای سحر آماده کنید. غذاهایی مثل کتلت مرغ، شنیسل مرغ، اسنک مرغ و خوراک مرغ و قارچ یا انواع غذاهای دریایی، نه تنها اسیدهای چرب ضروری برای بدن را دارند، بلکه به داشتن بهترین تغذیه ماه رمضان کمک میکنند. البته، کارشناسان تغذیه برای طبخ انواع غذا با گوشت مرغ و ماهی، کمتر سرخ کردن این مواد غذایی را توصیه میکنند. به این ترتیب، در طول روز کمتر تشنه میشوید و برای انجام فعالیتهای روزانه انرژی کافی دارید.
غذاهایی که با برنج درست میشوند
انواع پلوهای ایرانی یا چلو خورشتها نیز میتوانند بهترین غذای سحری شما باشند. این غذاها نیز میتوانند بهترین تغذیه ماه رمضان شما باشند. البته، کارشناسان تغذیه برای درست کردن غذاهای پلویی یا چلو خورشتها توصیههایی دارند. از نظر علم تغذیه، برای داشتن رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، بهتر است که غذاهای پلویی را با غذاهایی که کربوهیدرات دارند مثل سیب زمینی طبخ یا مصرف نکنید.
علاوهبراین، توصیه کارشناسان این است که غذاهای پلویی را به صورت کته بپزید. با این کار، تمام خواص برنج حفظ میشود و میتوانید از آنها بهرهمند شوید. در نهایت، بهترین غذاهای پلویی غذاهایی هستند که همراه با حبوبات درست میشوند. غذاهایی مانند پلو شوشتری، عدس پلو، دمی ماش، لوبیا پلو و باقالی پلو در این دسته از غذاها قرار میگیرند. چلو خورشتهایی نظیر قرمه سبزی، قیمه و خورشت کرفس نیز بهترین چلو خورشتها برای سحری یا افطاری ماه رمضان هستند.
نوشیدنیهای مناسب سحری
برای اینکه در طول روز کمتر احساس تشنگی کنید، باید نوشیدنیهای مناسب را هم به لیست غذاهای سحری خود بیفزایید. نوشیدنیهایی مثل شیر خرما، شیر موز یا شیر عسل مقوی هستند و نوشیدنیهایی مثل شربت تخم شربتی یا شربت گلاب به رفع عطش شما در طول روز کمک میکنند.
غذاهای ماه رمضان برای وعده افطار
غذاهای ویژه ماه رمضان به غذاهای سحری محدود نمیشوند. شما باید بهترین غذای افطار را هم برای این وعده غذایی آماده کنید. در ادامه، با بهترین غذاها برای وعده افطار آشنا میشوید.
نوشیدنیهای مناسب افطار
اولین موضوعی که معمولاً در وقت افطار به آن فکر میکنیم، رفع عطش است. به همین دلیل، باید اول از همه به انتخاب بهترین نوشیدنیها برای وعده افطار فکر کنید. در وقت افطار، بهتر است نوشیدنیهایی مثل چای کمرنگ را بهتر است اول از همه میل کنید. پس از آن و در فاصله افطار تا سحر نیز آبمیوههای طبیعی یا شربتهای سنتی ایرانی نظیر شربت آبلیمو، شربت خیار سنکنجبین و شربت کاسنی بهترین نوشیدنیها هستند.
غذاهای سنتی ایرانی برای افطار
برخی غذاها نظیر حلیم، انواع آش یا برخی سوپها از گذشته تا امروز، به عنوان غذای افطاری ایرانی سرو میشوند. حلیم، شیر برنج، عدسی، سوپهایی مانند سوپ جو، آشهای ایرانی و حتی عدسی همگی جزو غذاهایی هستند که با غلات و حبوبات درست میشوند. این غذاها میتوانند انرژی از دست رفته شما در طول روز را دوباره به بدن شما بازگردانند و بدن شما را برای روزه گرفتن تقویت کنند.
غذاهای پلویی
انواع غذاهایی که با برنج درست میشوند یا همان پلوها و چلوها گزینههایی مناسب هم برای سحر و هم برای افطار هستند. غذاهایی نظیر عدس پلو، دمپختک، باقالی پلو با ماهی یا مرغ، چلو ماهیچه، زرشک پلو با مرغ یا سبزی پلو با ماهی از جمله بهترین غذاهای پلویی هستند که میتوانید در وقت افطار میل کنید. این غذاها اغلب سرشار از پروتئین هستند و قابلیت افزایش مجدد انرژی شما بعد از یک روز روزهداری را دارند.
دسرهای مخصوص ماه رمضان
در کشور ما غذاهای افطار اغلب در کنار دسرهای رنگارنگ سرو میشوند. شیرینیها و دسرهایی نظیر زولبیا و بامیه، رنگینک، فرنی و شله زرد مناسبترین دسرها برای ماه رمضان هستند. دسرهایی مانند کاچی چهار مغز، رنگینک و توپک خرمایی نیز میتوانند به افزایش انرژی بدن شما کمک کنند. البته، نکته مهم برای مصرف شیرینیها در ماه رمضان این است که نباید در مصرف این شیرینیها زیادهروی کنید. بهعلاوه، بهتر است که شیرینیها و دسرها را خودتان در خانه آماده کنید تا از سلامت مواد اولیه و فرایند پخت آنها مطمئن باشید.
غذای مناسب کارمندان روزهدار
در ماه رمضان معمولاً غذای شرکتی به شکل افطار یا غذای مهمانیهای افطاری سرو میشود. البته، کارمندان علاوه بر این غذای سازمانی، باید به غذاهایی که در وعده سحری یا سایر روزها به عنوان افطاری میل میکنند نیز توجه داشته باشند.
غذای مناسب کارمندان روزهدار باید شامل همه گروههای غذایی باشد. در واقع، آنها باید مواد غذایی مختلف را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا بهترین تغذیه ماه رمضان را داشته باشند. مصرف میوهها و سبزیجات تازه در وعدههای سحری و افطاری نیز به این افراد توصیه میشود.
از آنجایی که کارمندان روزهدار در طول روز بیش از سایر افراد دچار احساس تشنگی میشوند، کارشناسان مصرف کمتر غذاهای پروتئینی در وعده سحری و نوشیدن بهترین نوشیدنیها در فاصله افطار تا سحر یا همراه با غذای سحری را به این افراد توصیه میکنند. غذاهای پرچرب و دارای کربوهیدراتهای ناسالم را هم نباید در وقت سحر یا افطار میل کنید.
توصیه کارشناسان برای افطار کارمندان این است که ابتدا مواد غذایی نظیر خرما که قند طبیعی دارند را همراه با یک لیوان آب ولرم میل کنند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، غذای مناسب افطار نوش جان کنند. به این ترتیب، بهترین تغذیه ماه رمضان را خواهند داشت.
کلام آخر
برای داشتن بهترین برنامه غذایی ماه رمضان، باید به غذاها، خوراکیها و نوشیدنیهایی که در وعدههای سحری و افطار و فاصله افطار تا سحر میل میکنید، توجه داشته باشید. بهتر است در ماه رمضان غذاهای سالمتر و حاوی چربی و شیرینی کمتر میل کنید تا تغذیه صحیح شما در این ماه تضمین شود. به این ترتیب، ماه رمضان علاوه بر روزهداری، به فرصتی برای تناسب اندام و کاهش وزن شما تبدیل خواهد شد. توجه به نکاتی که در این مطلب توضیح دادیم، میتواند نقطه شروع شما باشد.
source