به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسات هفتگی به‌عنوان حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت: اقامه یعنی حق چیزی را به‌درستی اداکردن، وقتی به اقامه چیزی دعوت می‌شویم، یعنی باید حق آن را به‌درستی ادا کنیم.

وی به سکوت ۲۵ساله حضرت علی علیه‌السلام و ۵ سالی که در حکومت بودند اشاره و تأکید کرد: رفتارهای سیاسی حضرت علی (ع) در این سال‌ها مبتنی بر قرآن بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حکمت سیاسی اسلام برای این است که دین را در سرزمین‌های دیگر توسعه دهیم و بندگان مظلوم خدا در عرصه‌های مختلف احساس امنیت کنند، اظهار کرد: امنیت فقط سیاسی نیست، بلکه فرهنگی و اقتصادی نیز هست.

جلیلی همچنین اضافه کرد: حضرت علی(ع) در طول تاریخ مورداحترام همه بودند، حتی دشمنان او به فضائل، کرامت‌ها و عظمت بزرگی ایشان اعتراف داشتند. در دوران معاصر نیز غیرمسلمانان کتاب‌هایی درباره عظمت علی (ع) نوشته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه حضرت علی(ع) در دوران حیاتشان گفته بودند که شرط اقامه اسلام این است که مردم پای‌کار بیایند، گفت: خداوند به پیامبر اقامه قسط را مأموریت داده بود، اما در کنار آن نیز فرموده بود که این زمانی محقق می‌شود که مردم هم برای اقامه قیام کنند و مانند قوم حضرت موسی(ع) نباشند که بگویند موسی تو برو و برای دین خودت کاری کن، خیر، این طور نبود، حضرت علی(ع) هم شرط لازم را همراهی مردم می‌دانستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حضرت علی(ع) از سوی پیامبر اسلام در جایگاه بزرگ حکومت منصوب شدند، اما برای وظیفه و رسالت دینی خود همراهی مردم را شرط کردند.

جلیلی در همین زمینه افزود: مردم ابتدا کوتاهی کردند، اما وقتی آمدند، این حجت شکل گرفت و کمک کردند.

وی تصریح کرد: خداوند نسبت به گرسنگی مظلومین در برابر شکم‌بارگی ظالمان عهد گرفته است، این زمانی شکل گرفت که مردم پای‌کار آمدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: وقتی از اندیشه سیاسی و حکمت سیاسی اسلام سخن می‌گوییم برای این است که مردم بخواهند و انتخاب کنند، این نشان می‌دهد که اسلام، قرن‌ها منتظر خواست مردم بوده است.

جلیلی ادامه داد: حضرت امام(ره) در جایی گفته بودند که «گواهی می‌دهم مردم ایران، بهتر از دوران پیامبر و حضرت امیر هستند»، این جمله را امام در وصیت‌نامه‌شان نیز آورده‌اند

وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی در ادامه حرکت انبیا(ص) بود و توسط مردم ایران شکل گرفت، افزود: موضوع تداوم انقلاب اسلامی بسیار مهم و ارزشمند است، به همان شرط ادامه پیدا می‌کند که مردم بایستند و این انتخاب را داشته باشند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: حضرت علی(ع) گفته بودند که وقتی ما در جایگاه حکومت قرار گرفته‌ایم، استمرار آن به دست مردم است، نظام اسلامی این طور شکل می‌گیرد و از این طریق وظایف متقابل مردم و حکومت معنا می‌یابد.

جلیلی همچنین در بخش دیگری از سخنانش، گفت: اگر مردم جامعه نسبت به پیمانی که بسته بودند، رهبر انقلاب بارها بیان کردند که آن چیزی که دشمنان ما نگران آن هستند، ماهیت جمهوری اسلامی است، حضرت علی (ع) نیز فرموده بودند توجه داشته باشید اینطور نیست که فقط اسم اسلام باشد، بلکه آن یک حقیقت است و الزاماتی دارد، اگر راجع‌به حق، قیام و جهاد سخن می‌گوییم، اقامه اصل آن است و این شکلی از ایمان نیست، بلکه ایمان الزاماتی دارد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره توییت اخیر معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور مبنی بر در جریان قرار گرفتن شورای‌عالی امنیت ملی از مذاکره با آمریکا، اظهار کرد: شورای عالی امنیت ملی دبیرخانه دارد و اینجا نیز از من سوال‌هایی می‌پرسند، این موضوع جدیدی نیست و در سال ۹۲ مذاکره بحث اصلی بین نامزدهای انتخاباتی بود. می‌گفتند ما با گفت‌وگو مسائل را حل می‌کنیم و من هم یکی از نامزدهای انتخابات بودم، من بحث دیگری داشتم و آقای روحانی این را مطرح می‌کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: درآن زمان (انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92)، من استدلال‌هایی داشتم و طرف مقابل هم استدلال‌هایی داشت و مردم نیز انتخاب و آن مسیر را دنبال کردند.

جلیلی تصریح کرد: حالا دیگر آن مباحث نظری مطرح نیست، علاوه بر آن استدلال‌ها، امروز یک تجربه ۱۱ ساله داریم، از آنجایی که تجربه یک بار انجام شد و مذاکره مستقیم با آمریکایی‌ها داشتند، گفتند توافق‌هایی داشته باشیم و آنها را انجام دادند.

وی با تأکید بر اینکه در توافق‌ها، امتیازهای بسیاری در هسته‌ای و موارد دیگر به طرف مقابل داده شد، ادامه داد: نتیجه این توافقات و مذاکرات چه شد؟، در این مسیر که طی شد، هم گفت‌وگو و هم توافق و هم توافق‌ها را اجرا کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: بارها گفته‌ام که اجرای توافق به شکل کامل انجام شد، اینطور نبود که یک مورد را انجام دهند و یک مورد را انجام ندهند؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز راستی‌آزمایی کرد و ۱۵ بار گزارش داد که ایران همه تعهدات خود را انجام داده است.

جلیلی همچنین به گزارش ترامپ به دولت آمریکا درباره توافق هسته‌ای اشاره و تصریح کرد: ترامپ هم گزارش داده بود که ایران به همه تعهدات خود عمل کرده، اما به طور کل از توافق خارج شد.

وی افزود: در دوره‌ای برخی می‌گفتند هر توافقی از توافق نکردن بهتر است، نمی‌دانم منطق این حرف‌ها چه بود، می‌گفتند امضای «کری» تضمین است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: توافق کردیم که تحریم‌ها را بردارند، اما برخی حرف‌های عجیبی می‌زدند و می‌گفتند حتی اگر اروپا هم از توافق خارج شود، ما ادامه می‌دهیم، نگاه من در این رابطه روشن است؛ جالب این است که گردش روزگار دوباره همان ترامپ را به روی کار آورده، هر چند بایدن هم با ترامپ فرقی نداشت و همان کارها را دنبال و ده‌ها تحریم نیز اضافه کرد.

جلیلی با بیان اینکه اگر در جامعه گزاره غلطی مطرح شود، باید موضوع را برای مردم تبیین کرد، گفت: از زمان توافق هسته‌ای و اجرای آن سه سال زمان برد تا طرف مقابل از توافق‌نامه خارج شد، بخش عمده‌ای از رآکتور هسته‌ای را بتن ریختند، دلار سه تومانی به ۳۰ هزار تومانی رسید، در آن ۸ سال رشد اقتصادی کشور صفر و منفی شد.

وی تأکید کرد: این تجربه ناموفق است که اگر FATF تصویب شود، مسائل ما حل می‌شود؛ دیدید در دولت شهید رئیسی همان ماه‌های اول نفت فروخته و واکسن خریداری شد، مقامات رسمی و دولت آمریکا گفتند فشار اقتصادی به ایران شکست خورده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره وفاق ملی که از سوی یکی از حاضرین مطرح شد، گفت: وفاق باید بر روی امید شکل بگیرد، زیرا امید فقط یک شعار نیست. رهبر اتقلاب نیز فرمودند که باید همه کمک کنند تا دولت موفق شود، زیرا موفقیت دولت یعنی موفقیت همه کشور، سؤال این است که این موفقیت چگونه به‌دست می‌آید؟، این موفقیت با رسیدن به نقطه امید به‌دست می‌آید.

جلیلی با تأکید بر اینکه قانون نقطه امید است، گفت: اگر همه ما کمک کنیم تا قانون و رشد ۸ درصدی اقتصاد محقق شود، به امید دامن زده‌ایم، یا آنکه اگر بگوییم آن ۸ درصد محقق نمی‌شود؟ اینجا دلسوز واقعی برای موفقیت دولت کسی که واقعاً صحبت از امید می‌کند و نشان می‌دهد که موفقیت دولت را می‌خواهد، در ماه‌های اخیر برخی از درون دولت می‌گویند که رشد ۸ درصدی محقق نمی‌شود.

وی با طرح این پرسش که این‌هایی که صحبت از توسعه می‌کنند، چرا با رشد ۸ درصدی مخالف هستند؟، گفت: رسیدن به نقاط موفقیت واقعی مطرح است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دیگری که مسئله تزریق ناامیدی به مردم از سوی دولت و حضور غیرقانونی ظریف و نیز امضا برای استیضاح وزیر اقتصاد و همین طور موضوع ‏FATF، پالرمو و CFT را مطرح کرد خواستار پخش زنده جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام را شد، اظهار کرد: امید به آینده وقتی شکل می‌گیرد که احساس کنید روند کشور روز به روز شما را به نقطه امید نزدیک‌تر می‌کند، این همان نقطه وفاق است.

جلیلی اضافه کرد: اگر ما صحنه را بشناسیم، اگر در صحنه که فرصت‌های جدیدی است، مراقب باشیم که این فرصت‌ها از دست نرود و به بهترین شکل در جهت پیشرفت کشور از آنها استفاده کنیم، این نقطه وفاق است.

وی ادامه داد: در سال ۹۲ عده‌ای فکر می‌کردند مسائل کشور و پیشرفت اقتصادی با دستیابی به توافق محقق می‌شود، عده‌ای فروش نفت و خرید واکسن را به FATF نسبت می‌دادند، همان زمان می‌گفتیم که استدلال‌های شما درست نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: صورت مسئله را به مردم غلط تعریف می‌کردند، استدلال‌هایشان هم درست نبود و دیدید که با روی کار آمدن دولت شهید رئیسی، مسائل واکسن، رشد ۶ درصدی، افزایش صادرات و فروش نفت انجام شد و ربطی به FATF نداشت.

جلیلی همچنین در پاسخ به درخواست یکی از حاضرین درباره پخش زنده جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: اعضای مجمع در موافقت و مخالفت مطالبی می‌گویند و پخش زنده آن جلسات بستگی به آئین‌نامه مجمع تشخیص دارد که آن را تصویب کنند یا خیر، البته اعضا نظرات موافق و مخالف خود را در رسانه‌ها مطرح می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه آمده که ما می‌توانیم با قدرت، با امید به آینده مسیر رشد اقتصادی را طی کنیم، به شرطی که به سمت القای ناامیدی نرویم.

source

توسط nastoor.ir