اهمیت سئو و تولید محتوا در کسب و کار

حداقل دوز مؤثر برای قدرت و عضله سازی اخیراً توجه زیادی را در محافل وزنه‌برداری مبتنی بر شواهد جلب کرده است. بحث این نیست که ما تنبل هستیم و دنبال راه‌های میان‌بر هستیم، بلکه بحث این است که زمان گران‌بهاست، چرا وقتی می‌توانید هوشمندانه تمرین کنید، باید بیشتر تمرین کنید؟ همچنین برای هر فردی که با محدودیت‌های زمانی دست‌وپنجه نرم می‌کند، اگر بتوانیم این مانع برای انجام تمرینات را تا حد امکان پایین بیاوریم، شاید بیشتر ما بتوانیم از فواید تمرینات قدرتی بهره‌مند شویم؛ یکی از این فواید باهوش‌تر شدن است.

حالا یک مطالعه جدید شواهد محکمی را نشان داده است که تمرینات یک ست (بله تعجب نکنید فقط یک ست) می‌توانند در افزایش قدرت، استقامت و توان و عضله‌سازی مؤثر و کارآمد باشند. این یعنی پیشرفت بیشتر در زمان کمتر؟ بیایید ببینیم که مطالعه انجام گرفته در این زمینه چه به ما می‌گوید.

مطالعه انجام گرفته درباره عضله‌سازی با یک ست تمرینی سخت

این مطالعه که به صورت پیش‌چاپ (preprint) در SportRχiv در دسترس است، به بررسی اثرات تمرینات مقاومتی یک ست که تا سر حد خستگی انجام می‌شد در مقابل تمرینات انجام شده با 2 تکرار ذخیره (2 تکرار قبل از رسیدن به ناتوانی) بر سازگاری‌های عضلانی پرداخته است. هدف، ارزیابی عملی‌بودن انجام برنامه‌های تمرینی کم‌حجم و زمان‌محور برای وزنه‌بردارهای باتجربه بوده است.

روش‌های به کار رفته در مطالعه

روش‌های این مطالعه شامل موارد زیر بودند:

  • مقایسه تمرینات مقاومتی یک ست که یا تا سر حد ناتوانی (FAIL) یا 2 تکرار مانده به سر حد خستگی (RIR-2) به منظور بررسی سازگاری‌های عضلانی انجام می‌شدند.
  • 42 شرکت کننده باتجره با بازه سنی 18 تا 40 سال در مطالعه شرکت کردند.
  • شرکت‌کننده‌ها برنامه تمرینی هشت‌هفته‌ای را به اتمام رساندند که شامل دو جلسه تمرینی کل بدن در هفته بود. هر جلسه شامل 9 حرکت بود که در یک ست و برای 8-12 تکرار با تمام ظرفیت انجام می‌گرفت.
  • در گروه (FAIL) شرکت‌کننده‌ها تا نقطه سر حد ناتوانی تمرین می‌کردند، در حالی که گروه (RIR-2) وقتی 2 تکرار تا حد ناتوانی باقی می‌ماند، تمرین را متوقف می‌کردند.
  • حرکات شامل این موارد بودند: زیر بغل پول‌داون، زیربغل نشسته، پرس سرشانه دستگاه، پرس سینه دستگاه، پشت بازو با کابل، جلو بازو با دمبل، اسکوات اسمیت، پرس پا و جلو ران دستگاه (اکستنشن پا).
  • تجزیه‌ و تحلیل برای ضخامت عضلانی (از طریق التراسوند)، قدرت (یک تکرار بیشینه برای پرس سینه و اسکوات)، توان عضلانی (پرش ارتفاع)، و استقامت (اکستنشن پا در 60% وزن بدن) قبل و بعد از مداخله تمرینی اندازه‌گیری شد.
  • تجزیه و تحلیل‌ها از روش‌های قوی بیزی1 برای ارزیابی تفاوت‌ها استفاده کرد.

1.روش بیزی (Bayesian): روش بیزی (Bayesian Method) یک روش آماری است که بر اساس قضیه بیز (Bayes’ Theorem)  عمل می‌کند. این روش برخلاف روش‌های کلاسیک (مثل روش‌های فراوانی‌گرا یا Frequentist)، به جای تکیه بر داده‌های مشاهده‌شده به تنهایی، از احتمالات پیشین (Prior Probabilities)  و داده‌های جدید برای به‌روزرسانی باورها یا تخمین‌ها استفاده می‌کند.

نتایج حاصل از مطالعه

محققین دریافتند که:

  • هر دو گروه تمرینی به سازگاری‌های عضلانی قابل توجهی با تمرینات یک ست دست پیدا کردند.
  • رشد عضلانی در تمامی سطوح افزایش یافت، در چهار سر ران‌ها افزایش بیشتری در مقایسه با بالاتنه مشاهده شد.
  • گروه (FAIL) کمی هایپرتروفی بیشتری از خود نشان دادند اما تفاوت کوچک بود.
  • پیشرفت‌های قدرتی در پرس سینه و اسکوات نیز برای هر دو گروه مشابه بود، همانطور که افزایش و بهبود استقامت عضلانی و ریکاوری نیز مشابه بود.
  • توان عضلانی، که با پرش ارتفاع اندازه‌گیری می‌شد، کمی در گروه (FAIL) بیشتر بود اما از نظر آماری چندان قابل توجه نبود.
  • هر دو گروه نشان دادند که برای تمرینات زمان-محور (زمان تمرینی کم) مناسب هستند، و گروه RIR-2 با مزایای مشابه نسبت به گروه FAIL، راحتی و پایداری بیشتری داشت.
link(1)حتما بخوانید: افزایش قدرت و عضله سازی با روش هپبورن

جمع‌بندی پایانی

محققان از این مطالعه نتیجه‌گیری کردند که سازگاری‌های عضلانی قابل توجه می‌تواند با تمرینات یک ست فقط با 30 دقیقه جلسات تمرینی کل بدن در هفته برای 8 هفته دست یافته شود. این مطالعه این ایده را حمایت می‌کند که کمبود زمان نباید مانعی برای تمرینات مستمر باشد. علی رغم کاهش حجم تمرینی به یک ست، در مقایسه با روتین‌های چند سته، شرکت‌کننده‌ها همان توده عضلانی را حفظ کرده یا حتی افزایش دادند.

بهبودهای هایپرتروفی اندکی تمرین تا ناتوانی را ترجیح می دهند اما نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معناداری بین این تمرین با تمرین دو تکرار مانده تا ناتوانی وجود نداشت.

بهبودهای استقامت و قدرت بدون توجه به نزدیکی با ناتوانی افزایش پیدا کرده بود، که نشان می‌دهد داشتن دو تکرار مانده به ناتوانی فواید مشابهی با ناتوانی کامل ارائه دهد، اما با ناراحتی کمتر، که ممکن است به پابندی بلندمدت به تمرینات کمک کند. همچنین، شرکت‌کنندگان توانایی خود را در تخمین تکرارهای ذخیره بهبود بخشیدند، به‌ویژه در پرس سینه.

این یافته‌ها چه کاربردی برای ما دارند؟

اگر کمبود زمان دارید، تمرینات یک ست تا سر حد ناتوانی می‌توانند انجام شوند و یک روش مؤثر و کارآمد برای دستیابی به افزایش قدرت و عضله سازی باشند. این قضیه توسط آخرین بررسی انجام گرفته افزایش قدرت و عضله سازی بر عضله‌سازی با بهینه‌ترین و حداقلی‌ترین دوزهای تمرینی انجام گرفته است.

بررسی سیستمایک که در SportRχiv در دسترس است نشان داد که مؤثرترین بازه افزایش قدرت با دو ست در هفته برای هر گروه عضلانی انجام می‌گیرد و حداقل دوز مؤثر برای قدرت یک ست در هفته برای گروه عضلانی بود.

با این مطالعه جدید درباره تمرین یک ست، ما همچنین می‌توانیم بگوییم که نیازی نداریم در این ست‌های یک ستی تا نزدیک ناتوانی تمرین کنیم و تمرین با 2 تکرار مانده تا ناتوانی هم می‌توان برای قدرت و عضله سازی کافی باشد. این قضیه پیش‌تر نیز توسط یک مطالعه به این نتیجه رسید که تمرین تا ناتوانی همیشه برای افزایش قدرت و عضله سازی ضروری نیست نشان داده شده است.

از بسیاری جهات این می‌تواند خوب باشد چون کار تا ناتوانی واقعی عضلانی، ناراحت‌کننده‌تر و با درخواست بیشتری برای بدن همراه است و افزایش خطر آسیب‌دیدگی و نیاز به ریکاوری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین توقف قبل از رسیدن به ناتوانی می‌تواند فواید هایپرتروفی و افزایش قدرت را طبق مطالعه بالا به همراه داشته باشد.

خیلی مهم است که توجه داشت در حالی که این می‌تواند دوزهای حداقلی مؤثر را به همراه داشته باشد، اما این لزوماً به این معنی نیست که آنها دوز بهینه‌ای هستند و ما باید همچنین بازه‌های تکراری‌مان، ست‌ها و وزنه‌هایمان و محدودیت‌های زمانی و اهدافمان را نیز تنظیم کنیم. برای عضله‌سازی، تمرینات حجم بالا به افزایش بیشتری منجر خواهد شد. با این حال اگر جزو آن دست از افرادی هستید که زمان کمی برای تمرین دارید اما به دنبال افزایش قدرت و عضله‌سازی هستید روش تمرینی بالا می‌تواند در زمان کمی شما را به اهداف‌تان برساند.


source

توسط nastoor.ir