قد یکی از ویژگی‌های ظاهری بسیار مهم است که در اعتماد به نفس افراد و محبوبیت اجتماعی آنها تاثیر بسزایی می‌گذارد؛ از آنجایی که قد یکی از فاکتورهای مهم در ظاهر افراد به شمار می‌رود اکثر خانواده‌ها و خود اشخاص به فکر افزایش قد هستند به همین دلیل قصد داریم در این مقاله بهترین راه‌های افزایش قد برای دختران و پسران در سنین مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.

به دلیل وراثتی بودن قد گاهی اوقات هیچ روشی برای افزایش قد وجود ندارد؛ سوالی که برای خانواده‌های کوتاه قد ایجاد می‌شود این است که آیا راهکاری برای افزایش قد فرزندانمان وجود دارد یا نه؟ جالب است بدانید در یک بازه زمانی محدود با استفاده از  مکمل می‌توان شاهد افزایش قد بود.

قرص ال آرژنین از قرص‌های مرتبط با افزایش قد می‌باشد که باعث تحریک هورمون رشد و آزادسازی آن شده و در افزایش قد بسیار موثر است؛ ال آرژنین که دانشمندان از آن به عنوان مولکول معجزه یاد می‌کنند، یک آمینو اسید نیمه ضروری برای بدن است که فرایند خون‌رسانی به اندام‌های بدن را تسریع می‌کند و منجر به آزادسازی هورمون رشد می‌شود.

در ادامه مقاله به سوالاتی همچون راه‌های افزایش قد در سنین بلوغ و نوجوانی، بهترین رژیم غذایی برای بلند شدن قد در سنین مختلف چیست؟ و عوامل موثر بر افزایش قد در سنین مختلف می‌پردازیم؛ برای پاسخ به این دسته از سوالات تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

عوامل موثر بر افزایش قد در سنین مختلف

عوامل مختلفی ممکن است بر قد افراد تاثیر بگذارند که برخی از آنها قابل کنترل و برخی دیگر غیر قابل کنترل هستند؛ عوامل موثر بر افزایش قد در سنین مختلف عبارتند از:

ژنتیک

یکی از مهم‌ترین عواملی که قد افراد بر اساس آن تعیین می‌شود عامل ژنتیک است؛ دانشمندان در طی تحقیقات گسترده ثابت کردند که تقریباً هر فردی ۸۰ درصد از میزان قد خود را از والدین به ارث می‌برد به همین دلیل اگر والدین کوتاه قد باشند ممکن است فرزند آن‌ها نیز با قد کوتاهی رو‌به‌رو باشد.

جالب است بدانید قد یکی از خصوصیات چند ژنی است؛ به این معنا که ممکن است شما والدین کوتاه قدی داشته باشید اما به دلیل وجود افراد بلند قد در خاندان، شما ژن آن افراد را گرفته و قدی بلند به ارث ببرید.

برای خرید قرص افزایش قد و رشد استخوان کلیک کنید.

تغذیه سالم

تغذیه یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش قد می‌باشد به همین دلیل در مراحل مختلف زندگی همچون دوران جنینی، دوران بلوغ و حتی بزرگسالی تغذیه صحیح و سالم می‌تواند تاثیر بسزایی در افزایش قد بگذارد؛ جالب است بدانید افرادی که دچار سوء تغذیه هستند یا از تغذیه ناسالمی پیروی می‌کنند معمولاً افرادی با قد کوتاه می‌باشند زیرا نیازهای ضروری بدن آنها تأمین نشده است.

برای دوری از تغذیه ناسالم و داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌توانید به متخصصان تغذیه مراجعه نمایید تا علاوه بر دریافت یک برنامه غذایی سالم و موثر، در جهت افزایش قد خود نیز گام بردارید.

 افزایش قد در کودکی

شرایط محیطی

شرایط محیطی که فرد در آن متولد شده و تا بزرگسالی در آن قرار می‌گیرد بر عوامل مختلفی همچون سلامت بدن و رشد قد تاثیر می‌گذارد؛ نوزادی که در هنگام تولد دچار کمبود قد و وزن است و حتی در ادامه نیز مورد مراقبت قرار نمی‌گیرد یا کودکانی که در معرض دود دخانیات قرار دارند، نمی‌توانند رشد مناسبی داشته باشند به همین دلیل احتمال اینکه اینگونه کودکان با کوتاهی قد مواجه شوند بسیار زیاد است.

بیماری

زمانی که فرد به انواع بیماری مبتلا می‌شود، بدن برای مقابله با بیماری نیاز به سوخت و ساز بیشتری دارد تا با مهاجمان خارجی و عوامل بیماری‌زا مقابله کند به همین دلیل برخی از افراد که در هنگام بیماری استراحت و رژیم غذایی را نادیده می‌گیرند در واقع فرایند رشد خود را متوقف می‌کنند.

راه‌های افزایش قد در سنین بلوغ و نوجوانی

افزایش قد در سنین بلوغ و نوجوانی امکان‌پذیر است به همین دلیل در این قسمت از مقاله به این سوال که راه‌های افزایش قد چیست می‌پردازیم؛ راه‌های افزایش قد در سنین بلوغ و نوجوانی عبارتند از:

تغییر سبک زندگی

یکی از راه حل‌های افزایش قد در دوره بلوغ و نوجوانی تغییر سبک زندگی می‌باشد که شامل تغییر در الگوی خواب مناسب و کافی، ورزش و فعالیت بدنی و … می‌شود؛ از آنجایی که هورمون رشد در خواب ترشح می‌شود، چرخه خواب عمیق در سنین مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است که در ادامه جدول آن را قرار خواهیم داد.

جدول میزان خواب مورد نیاز برای سنین مختلف:

گروه های سنی مختلف میزان خواب مورد نیاز
شیرخوران تا 3 ماهگی 14 الی 17 ساعت
شیرخوران تا 12 ماهگی 12 الی 16 ساعت
کودکان تا 2 سالگی 11 الی 14 ساعت
کودکان 3 الی 5 ساله 10 الی 13 ساعت
کودکان 6 الی 13 ساله 9 الی 12 ساعت
نوجوانان 14 الی 17 ساله 8 الی 10 ساعت
بزرگسالان 18 تا 64 ساله 7 الی 9 ساعت

نکات چرخه خواب کافی و مناسب:

  • بهتر است برای خواب عمیق، دو ساعت قبل از خواب به هیچ وجه از نوشیدنی‌های کافئین دار مصرف نکنید.
  • بهتر است قبل از خواب از وسایل الکترونیکی همچون تلویزیون، رایانه و موبایل دور باشید و با این وسایل به تخت خواب نروید.
  • بهتر است محیط کاملاً تاریک و آرامی را برای خواب خود انتخاب نمایید زیرا وجود نور یا صدا می‌تواند چرخه خواب شما را به هم بریزد.
  • می‌توانید برای جلوگیری از بی‌خوابی، قبل از خواب از دمنوش بابونه یا بادرنجویه استفاده نمایید تا خواب عمیق و آرامی را تجربه نمایید.

رژیم غذایی برای افزایش قد

سوالی که اکثر خانواده‌ها در هنگام مراجعه به متخصصان تغذیه می‌پرسند این است که بهترین رژیم غذایی برای بلند شدن قد در سنین مختلف چیست؟ در پاسخ به این سوال می‌توان اینگونه گفت که برای داشتن قدی بلند باید از خوراکی‌های فاقد ارزش غذایی خودداری و در طول روز از غذاهای سالم استفاده نمایید؛ در حالت کلی استفاده از موارد زیر در رژیم غذایی برای افزایش قد ضروری است:

  • پروتئین: پروتئین به عنوان ضروری‌ترین ماده مغذی برای رشد استخوان‌ها و سلول‌ها بسیار ضروری است و به همین دلیل در هنگام کمبود و فقدان پروتئین سلول‌ها قادر به همانند سازی نخواهند بود؛ از منابع سرشار از پروتئین می‌توان به لبنیات، گوشت قرمز، تخم مرغ، قارچ اشاره کرد.
  • کلسیم: کلسیم برای رشد استخوان‌ها و همچنین در استحکام آنها بسیار موثر است؛ از منابع غنی از کلسیم می‌توان به شیر، ماست، پنیر و کشک اشاره کرد اما به افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند پیشنهاد می‌شود از لبنیات بدون لاکتوز یا از قرص کلسیم استفاده کنند.
  • ویتامین‌D: ویتامین دی برای پیشگیری از نرمی استخوان و همچنین رشد استخوان‌ها بسیار مفید است اما از آنجایی که امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی بسیاری از افراد در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند، بهتر است با مشورت از پزشک از مکمل این ویتامین استفاده نمایند؛ از مهم‌ترین منابع تامین ویتامین دی می‌توان به نور خورشید، ماهی، تخم مرغ، قارچ و انواع لبنیات اشاره کرد.
  • روی: یکی از عوارض جدی کمبود روی (زینک) در کودکان کوتاهی قد است به همین دلیل بهتر است از منابع سرشار از روی همچون تخم مرغ، شکلات و حبوبات استفاده نمایید تا علاوه بر رژیم غذایی سالم از کوتاهی قد فرزند خود جلوگیری نمایید. همچنین از قرص زینک هم می‌توان استفاده کرد.

ورزش

ورزش کردن یکی از راه حل‌های افزایش قد حتی پس از گذشت سن ۲۰ سالگی است؛ ورزش کردن باعث افزایش جذب مواد غذایی و همچنین افزایش هورمون رشد می‌شود به همین دلیل بهتر است ورزش‌هایی که برای افزایش قد مناسب است را به صورت منظم و روزانه انجام دهید تا شاهد افزایش قد خود باشید.

 والیبال برای افزایش قد

از ورزش‌هایی که باعث بلند شدن قد می‌شوند می‌توان به بسکتبال، والیبال، شنا، بارفیکس، بدمینتون، طناب زدن و تنیس اشاره کرد؛ اینگونه ورزش‌ها با درگیر کردن ماهیچه‌های بدن باعث افزایش قد افراد می‌شوند.

جدول میانگین قد پسران و دختران از کودکی تا بزرگسالی

سن قد پسران قد دختران
2 سالگی 86.5 سانتی متر 84.9 سانتی متر
5 سالگی 109.2 سانتی متر 107.9 سانتی متر
10 سالگی 138.8 سانتی متر 138.2 سانتی متر
15 سالگی 170.1 سانتی متر 161.9 سانتی متر
20 سالگی 176.8 سانتی متر 163.3 سانتی متر

افزایش قد در سنین مختلف

در این قسمت از مقاله راه‌های افزایش قد در سنین کودکی، نوجوانی و بزرگسالی را مورد بررسی قرار می‌دهیم؛ افزایش قد در سنین مختلف به شکل زیر است:

راه‌های افزایش قد در ۲ تا ۱۰ سالگی

ژنتیک یکی از عوامل تاثیرگذار در قد افراد است و علاوه بر آن عوامل متعدد دیگری نیز می‌تواند در افزایش قد کودکان تاثیرگذار باشد؛ راه‌های افزایش قد در ۲ تا ۱۰ سالگی عبارتند از:

  • رژیم غذایی: رژیم غذایی کودکان ۲ تا ۱۰ ساله و تغذیه سالم آنها بسیار حائز اهمیت است؛ پیشنهاد می‌شود کودکان در این سن از خوردن تنقلات مضر دوری کرده و از رژیم غذایی سالم حاوی چربی، کربوهیدرات، کلسیم، فیبر، پروتئین و انواع ویتامین و مواد مغذی استفاده نمایند.
  • ورزش: انجام انواع تمرینات ورزشی و کششی می‌تواند تاثیر مثبتی بر رشد قد کودکان داشته باشد؛ از جمله حرکات ورزشی که می‌تواند ستون فقرات و ماهیچه‌ها را درگیر کند و منجر به افزایش قد شود می‌توان به حرکات کششی، آویز شدن از میله بارفیکس، طناب زدن، پریدن، شنا، دویدن و همچنین یوگا اشاره کرد.
  • ویتامین ‌D: جذب نور خورشید که منبع عالی از ویتامین دی به شمار می‌رود به رشد ماهیچه و استخوان‌ها کمک فراوانی می‌کند به همین دلیل این امر برای کودکان ۲ تا ۱۰ ساله حائز اهمیت است؛ برای جذب بیشتر ویتامین دی بهتر است کودکانتان را تشویق کنید که در فضای باز و در مقابل نور مستقیم خورشید به فعالیت‌های خود بپردازند.
  • وضعیت بدنی: وضعیت بدنی نامناسب همچون خمیده ایستادن، حالت نشستن و یا قوز کردن فشار زیادی به ستون فقرات وارد کرده و تاثیرات منفی می‌گذارد به همین دلیل بهتر است به وضعیت بدنی کودک خود توجه کافی را داشته باشید و در جهت اصلاح آن گام بردارید.
  • مکمل رشد: یکی دیگر از راه‌حل‌های افزایش قد کودکان استفاده از مکمل هورمون رشد می‌باشد؛ هرچند که این مکمل مزایای فراوانی دارد اما بهتر است با مشورت از پزشک اطفال برای کودک مورد استفاده قرار گیرد.

راه‌های افزایش قد در دوره نوجوانی

در این قسمت چهار مبحثِ راه‌های افزایش قد در  ۱۴ سالکی، راه‌های افزایش قد در ۱۵ سالگی، راه‌های افزایش قد در ۱۶ سالگی، راه‌های افزایش قد در ۱۷ سالگی و راه‌های افزایش قد در ۱۸ سالگی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • صبحانه: میل نمودن صبحانه سالم و کامل در سنین نوجوانی توسط تمامی متخصصان تغذیه و رژیم غذایی شدیداً پیشنهاد می‌شود؛ نوجوانان با خوردن صبحانه کامل متابولیسم بدن خود را افزایش داده و باعث افزایش قد در سنین ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ سالگی می‌شوند.
  • خواب کافی: همانگونه که قبل‌تر در مقاله اشاره شد خواب کافی برای آزادسازی هورمون رشد بسیار ضروری می‌باشد؛ همانگونه که در جدول ذکر شد نوجوانان به ۸ الی ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند تا چرخه رشد و آزادسازی هورمون آنها به صورت صحیح انجام گیرد.
  • ورزش و یوگا: یکی از راه‌حل‌های افزایش قد در سن ۱۴ تا ۱۶ سالگی ورزش و انجام حرکات یوگا می‌باشد؛ انجام ورزش‌هایی همچون بسکتبال، شنا، تنیس، فوتبال، والیبال، پرش و … باعث افزایش قد در سنین نوجوانی می‌شود.
  • حفظ وزن: افزایش وزن و چاقی در دوره نوجوانی منجر به توقف رشد قد می‌شود به همین دلیل بهتر است افراد در دوره نوجوانی وزن خود را کنترل نمایند تا رشد قد آنها با اختلال مواجه نشود.
  • نوشیدن آب: یکی از ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین راه‌ها برای افزایش قد در دوره نوجوانی مصرف آب فراوان است؛ خوردن آب کافی باعث سم زدایی بدن شده و همچنین جذب مواد مغذی را افزایش می‌دهد.
  • دوری از مهار‌کننده ها: اجتناب از مواد مخدر و دخانیات می‌تواند تا حد زیادی رشد قد را در دوره نوجوانی افزایش دهد؛ به یاد داشته باشید که استعمال دخانیات و مصرف الکل در این دوره می‌تواند رشد قد را متوقف سازد.

افزایش قد بعد از ۲۰ سالگی

افزایش قد در سن ۲۲ سالگی به سختی ممکن است زیرا بعد از پایان دوره بلوغ، صفحات رشد بسته شده و هیچ بافت استخوانی جدیدی در بدن تولید نمی‌شود به همین دلیل ممکن است تنها برخی از افراد در سن ۲۰ تا ۲۲ سالگی تنها چند سانتی‌متر رشد کنند.

با پیشرفت تکنولوژی امروزه می‌توان بعد از گذشت سن ۲۲ سالگی نیز شاهد افزایش قد بود و این تنها با جراحی ممکن است که علاوه بر دشواری زیاد، هزینه‌های گزافی را نیز تنها برای افزایش چند سانتی‌متر بر دوش افراد می‌گذارد.

 افزایش قد در نوجوانی و بعد از 20 سالگی

شرایط افزایش قد در پسران

به موارد زیر دقت کنید:

افزایش قد در پسران تا چه سنی است؟

در پاسخ به این سوال مهم که رشد قد پسران تا چند سالگی ادامه دارد؟ می‌توان اینگونه پاسخ داد که قد مناسب برای پسران به ژنتیک خانواده و بلوغ آنها بستگی دارد؛ اما به صورت معمول افزایش قد در پسران نوجوان تا ۱۶ سالگی ادامه دارد و سپس در اواخر نوجوانی متوقف می‌شود اما رشد عضلات آنها تا بزرگسالی ادامه دارد.

اوج رشد قد در پسران چه سنی است؟

به صورت معمول پسران در سن ۱۴ الی ۱۶ سالگی به دلیل زیاد شدن ترشح هورمون رشد سرعت رشد قدی بیشتری دارند و این دوره به عنوان اوج رشد قد در پسران شناخته می‌شود.

توقف رشد قد در پسران چه سنی است؟

همانگونه که قبل‌تر ذکر شد رشد قد پسران معمولاً در سن ۱۶ سالگی کاهش یافته و در برخی از پسران کاملاً متوقف می‌شود.

شرایط افزایش قد در دختران

به موارد زیر دقت کنید:

افزایش قد دختران تا چه سنی ادامه دارد؟

یکی از سوالات مهم این است که افزایش قد دختران تا چه سنی است؟ می‌توان اینگونه پاسخ داد که هنگامی که بلوغ دختران به پایان می‌رسد رشد قد آنها نیز متوقف می‌شود و از آنجایی که بلوغ دختران نسبت به پسران سریعتر اتفاق می‌افتد توقف رشد قد دختران نیز زودتر از توقف رشد قد پسران است.

افزایش قد دختران در سن بلوغ به چه شکل است؟

افزایش قد دختران بعد از پریودی و و معمولاً در بازه ۹ تا ۱۵ سالگی ادامه دارد؛ در حالت کلی دختران بعد از شروع پریود، ۵ الی ۷ سانتی‌متر رشد قدی خواهند داشت و این رشد قدی در دوران بلوغ به ۱۰ سانتی‌متر در سال نیز می‌رسد.

افزایش قد دختران بعد از بلوغ امکان‌پذیر است؟

همانگونه که در مقاله ذکر شد، می‌توان نتیجه گرفت که افزایش قد دختران بعد از بلوغ نیز امکان‌پذیر است و بعد از شروع قاعدگی قد دختران ۵ الی ۷ سانتی‌متر رشد می‌کند.

این مقاله را مطالعه کنید: افزایش قد بعد از بلوغ امکان پذیر است؟

سخن پایانی

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز بهترین راه‌های افزایش قد برای دختران و پسران در سنین مختلف را مورد بررسی قرار دادیم؛ همانگونه که در مقاله ذکر شد ۸۰ درصد رشد قد افراد مربوط به ژنتیک آنها می‌باشد اما می‌توان در محدوده سنی محدود با تغذیه سالم، ورزش، تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی تا حدودی قدر را افزایش داد.

علاوه بر موارد ذکر شده در مقاله با استفاده از هورمون رشد، انواع مکمل‌ها و قرص ال آرژنین و همچنین روش جراحی می‌توان تا حدودی قد را افزایش داد اما بهتر است در ارتباط با این روش‌ها از پزشک متخصص مشورت بگیرید و همچنین انواع مکمل‌ها و قرص ال آرژنین را از داروخانه‌های معتبر تهیه نمایید؛ مشتکریم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

source

توسط nastoor.ir