گوگل مکان‌های ما، نحوه تعامل ما با خدماتش، عادات مرور وب ما و موارد دیگر را رصد می‌کند. اگرچه گوگل ادعا می‌کند که جمع‌آوری این داده‌ها باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود، اما اغلب این کار به قیمت حریم خصوصی ما تمام می‌شود. برای کنترل داده‌های خود، در اینجا برخی از تنظیماتی که باید در حساب گوگل خود تغییر دهید آورده شده است.

 

کنترل حریم خصوصی در حساب گوگل

 

  1. موقتا متوقف کردن فعالیت وب و برنامه‌ها

    گوگل تعاملات شما در اپلیکیشن‌ها و خدمات مختلف خود، مانند جستجو، گوگل پلی، نقشه‌ها و کروم را ثبت می‌کند تا خدمات خود را بهبود ببخشد، جستجوها را سریعتر کند و پیشنهادات شخصی‌ سازی شده ارائه دهد. با این حال، اگر ترجیح می‌دهید که گوگل رفتار مرور شما، استفاده از برنامه‌ها و موقعیت جغرافیایی شما را ردیابی نکند، می‌توانید فعالیت وب و برنامه‌ها را در حساب گوگل خود غیرفعال کنید.

برای غیرفعال کردن آن، وارد حساب گوگل خود شوید و به بخش “داده‌ها و حریم خصوصی” در نوار کناری چپ بروید. به تنظیمات تاریخچه بروید و روی “فعالیت وب و برنامه‌ها” کلیک کنید. اگر ردیابی فعال است، از منوی کشویی گزینه “غیرفعال کردن” را انتخاب کنید. شما می‌توانید “غیرفعال کردن و حذف فعالیت گوگل” را نیز انتخاب کنید تا هرگونه رکورد فعالیت موجود را پاک کنید.

  1. قطع ارتباط با خدمات شخص ثالث

    هنگامی که با حساب گوگل خود وارد برنامه‌ها یا خدمات شخص ثالث می‌شوید، آنها به داده‌های خاصی که به حساب شما مرتبط است دسترسی پیدا می‌کنند. اغلب فراموش می‌کنیم که این برنامه‌ها را قطع کنیم حتی پس از اینکه استفاده از آنها را متوقف می‌کنیم، که باعث می‌شود آنها به ردیابی اطلاعات ما ادامه دهند و حریم خصوصی ما را به خطر بیندازند. باید این ارتباطات را بررسی کرده و در صورت لزوم دسترسی آنها را لغو کنید.

برای انجام این کار، وارد حساب گوگل خود شوید و به “داده‌ها و حریم خصوصی” در نوار کناری چپ بروید. به بخش “برنامه‌ها و خدمات شخص ثالث” بروید، برنامه‌هایی که دیگر از آنها استفاده نمی‌کنید یا به آنها اعتماد ندارید را پیدا کنید، روی هر برنامه کلیک کنید تا داده‌های دسترسی‌ شده را مشاهده کنید، سپس گزینه “حذف تمام ارتباطات شما با ” را انتخاب کنید. در نهایت، روی “تایید” کلیک کنید تا دسترسی آن حذف شود.

  1. غیرفعال کردن تاریخچه یوتیوب

    گوگل ویدیوهایی که در یوتیوب می‌بینید، جستجوهای شما و نحوه تعامل شما با این پلتفرم را ردیابی می‌کند. این داده‌ها به یوتیوب کمک می‌کند تا به یاد بیاورد کجا متوقف شده‌اید، پیشنهادات شخصی‌ سازی‌ شده ارائه دهد و تجربه کلی شما را بهبود بخشد. با این حال، این داده‌ها به صورت نامحدود ذخیره می‌شوند. برای حفظ حریم خصوصی خود، به شما پیشنهاد می‌کنیم تاریخچه یوتیوب را غیرفعال کنید.

برای این کار، به حساب گوگل خود بروید و از نوار کناری چپ “داده‌ها و حریم خصوصی” را انتخاب کنید. به پایین بروید و “تاریخچه یوتیوب” را در زیر تنظیمات تاریخچه پیدا کنید، روی “غیرفعال کردن” کلیک کنید و در پاپ‌ آپ باز شده گزینه “موقتا متوقف کردن” را انتخاب کنید. غیرفعال کردن تاریخچه یوتیوب فعالیت‌های گذشته شما را حذف نمی‌کند—گوگل هنوز می‌تواند از آن برای شخصی‌ سازی استفاده کند.

  1. غیرفعال کردن تبلیغات شخصی‌ سازی‌ شده

    گوگل از داده‌های حساب شما و تعاملات شما با اپلیکیشن‌ها و خدماتش استفاده می‌کند تا تبلیغاتی که در پلتفرم‌ها و وب‌  سایت‌های شریک گوگل مشاهده می‌کنید را شخصی‌ سازی کند. اگرچه تبلیغات شخصی‌ سازی‌ شده می‌تواند پیشنهادات مرتبط‌تری ارائه دهد، اما این سطح از ردیابی ممکن است حس ناامنی ایجاد کند. اگر به حریم خصوصی بیشتری نیاز دارید، می‌توانید شخصی‌ سازی تبلیغات را بطور کامل غیرفعال کنید یا داده‌های استفاده‌ شده برای آن را محدود کنید.

برای غیرفعال کردن شخصی‌ سازی تبلیغات، وارد حساب گوگل خود شوید، از نوار کناری چپ “داده‌ها و حریم خصوصی” را انتخاب کنید و زیر تبلیغات شخصی‌ سازی‌ شده روی “مرکز تبلیغات من” کلیک کنید. از منوی کشویی کنار تبلیغات شخصی‌ سازی‌ شده برای غیرفعال کردن آن استفاده کنید. شما می‌توانید به جای غیرفعال کردن، شخصی‌ سازی را محدود کنید.

  1. غیرفعال کردن تاریخچه تایم‌ لاین (سابقاً تاریخچه مکان)

    اگر از گوگل مپس استفاده می‌کنید، گوگل تاریخچه موقعیت مکانی شما را پیگیری و ثبت می‌کند، از جمله مسیرهایی که طی کرده‌اید و مکان‌هایی که بازدید کرده‌اید. این داده‌ها به کسب‌ و کارها کمک می‌کند تا تبلیغات هدفمندتری به شما نمایش دهند. همچنین این امکان را به شما می‌دهد که تاریخچه سفرهای خود را مرور کرده، تجربیات خود را دوباره زنده کنید یا مسیرها را برای برنامه‌ریزی سفرهای آینده استفاده کنید.

برای غیرفعال کردن ردیابی موقعیت مکانی، وارد حساب گوگل خود شوید، از نوار کناری چپ به “داده‌ها و حریم خصوصی” بروید، و سپس به “تایم‌لاین” در تنظیمات تاریخچه بروید. از منوی کشویی “غیرفعال کردن” را انتخاب کنید. اگر می‌خواهید داده‌های تایم‌لاین موجود خود را حذف کنید، گزینه “غیرفعال کردن و حذف فعالیت” را انتخاب کنید و دستورالعمل‌های روی صفحه را دنبال کنید.

  1. غیرفعال کردن شخصی‌ سازی جستجو

    گوگل از داده‌های حساب شما، از جمله تاریخچه جستجو، ترجیحات پخش، علایق و موارد دیگر، برای شخصی‌ سازی تجربه جستجو استفاده می‌کند. این امر بر چیزهایی مانند داستان‌هایی که در Discover مشاهده می‌کنید، پیشنهادات نوار جستجو و توصیه‌های فیلم تأثیر می‌گذارد. اگر ترجیح می‌دهید گوگل جستجوی شما را شخصی‌ سازی نکند، می‌توانید این ویژگی را غیرفعال کنید.

برای انجام این کار، وارد “داده‌ها و حریم خصوصی” شوید، روی “شخصی‌ سازی جستجو” کلیک کنید و از منوی کشویی کنار “شخصی‌ سازی جستجو” آن را غیرفعال کنید.

  1. موقعیت خود را با افراد ناشناس به اشتراک نگذارید

    گوگل به شما اجازه می‌دهد موقعیت مکانی خود را در زمان واقعی با افراد خاص به اشتراک بگذارید. آنها می‌توانند نام، عکس و موقعیت شما را در سراسر خدمات گوگل ببینند، حتی زمانی که از خدمات مبتنی بر مکان مانند نقشه‌ها استفاده نمی‌کنید. اگر در حال حرکت به منطقه خاصی هستید، آنها می‌توانند انتخاب کنند که هنگام رسیدن به آنجا به آنها اطلاعرسانی شود.

اگرچه اشتراک‌ گذاری موقعیت می‌تواند مفید باشد، اما می‌تواند خطرات حریم خصوصی به وجود آورد اگر فراموش کنید آن را خاموش کنید. برای بررسی و متوقف کردن اشتراک‌ گذاری موقعیت با کسی، به “داده‌ها و حریم خصوصی” > “اشتراک‌ گذاری موقعیت” بروید و اشتراک‌ گذاری با کسانی که دیگر نمی‌خواهید آن را با آنها به اشتراک بگذارید، غیرفعال کنید.

  1. متوقف کردن ردیابی سلامت توسط گوگل

    اگر از گوگل فیت برای پیگیری سلامت و تناسب اندام خود استفاده می‌کنید، گوگل داده‌هایی مانند گام‌ها، تمرینات، ضربان قلب و وضعیت کلی سلامتی شما را در حساب شما ذخیره می‌کند. اگرچه این داده‌ها به شما کمک می‌کند وضعیت سلامت خود را پیگیری کنید و در صورت نیاز آن را صادر کنید، ممکن است نخواهید که گوگل اطلاعات سلامت شما را ذخیره کند. برای حفاظت از حریم خصوصی خود، باید تنظیمات حریم خصوصی گوگل فیت را مدیریت کنید.

برای انجام این کار، وارد بخش “داده‌ها و حریم خصوصی” شوید و روی “مدیریت حریم خصوصی گوگل فیت” کلیک کنید. دستگاه‌هایی که به گوگل فیت متصل شده‌اند را بررسی کرده، دستگاه‌های محافظت‌ نشده را حذف کنید، اشتراک‌ گذاری داده‌ها با گوگل اسیستنت را متوقف کنید و شخصی‌ سازی تجربه فیت را غیرفعال کنید.

گوگل بیشتر از آنچه که لازم است، داده‌ها را ردیابی می‌کند و هرچند مستقیماً اطلاعات شما را نمی‌فروشد، اما بطور هوشمندانه از آن برای تولید درآمد از طریق تبلیغات و مشارکت‌های شخص ثالث استفاده می‌کند. بنابراین باید بدانید که گوگل چه داده‌هایی را از شما ذخیره می‌کند. با دنبال کردن نکات فوق و تغییر تنظیمات حساب گوگل خود، می‌توانید کنترل بیشتری بر حریم خصوصی خود داشته باشید.

source

توسط nastoor.ir