تسنیم: دبیرکل انجمن پتروشیمیها با اعلام اینکه “در ۱۶روز گذشته ۶۰۰میلیون دلار ارز در بازار تجاری عرضه کردیم. “، گفت: امروز قیمت واحدی که پیشنهاد دادیم کاهشی بود.
احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن پتروشیمیها در نشست با خبرنگاران گفت: بانک مرکزی گامهای مؤثری در جهت شفافسازی و اطمینانسازی با بخش تولید برداشت؛ امیدوارم در آینده با رفع نواقص و رصد موضوع بازار ارز تجاری به پختگی و تکامل برسد.
وی با بیان اینکه برخی میگفتند تولیدکننده به واردکننده رانت میدهد، گفت: در نیما ارزی را با قیمتی میگذاشتیم که قیمت بازار بالاتر بود؛ اما آیا کالاهایی که وارد میشد و به دست مردم میرسید با ارز ۳۸ـ ۴۰ هزارتومانی ما بود؟ سفره مردم با دلار ۳۸ هزارتومانی ما تأمین میشد؟ خیر، اینطور نبود.
مهدوی سیاست جدید بانک مرکزی را یک اصلاح جدی دانست که تبعاتی هم دارد؛ گفت: تا شنبه، یکشنبه ۶۰۰ میلیون دلار ارز توافقی در بازار دادیم؛ بدون آنکه دستوری بالای سرمان باشد که چهنرخی بدهیم؛ خودمان به این رسیدیم که کاری نکنیم بازار را بالا ببریم.
وی با بیان “در ۱۶ روز ۶۰۰ میلیون دلار ارز در بازار تجاری عرضه کردیم. “؛ گفت: این در شرایطی است که گازمان قطع است و چند پتروشیمی هم از مدار خارج شدهاند؛ بااینحال با چنین رقمی عرضه ارز پتروشیمیها در این مدت کم بوده است.
مهدوی گفت: تا پایان برنامه هفتم ۴۹ طرح با ۲۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری به مدار تولید خواهد رسید؛ برخی از این طرحها در ۹۰ـ ۹۵ درصد هستند و سرمایهگذاریهای مربوطه انجام شده است، با این کار صادرات ما فراتر از ۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.
او تأکید کرد: آینده روشن است؛ صادرات ما ۵ درصد رشد داشته که ۷ درصد ارزمان بیشتر شده است؛ تا الآن بیش از ۸.۵ میلیارد دلار به سامانه ارز دادیم که بیشترش نیما بوده است، این رقم تا پایان سال به بیش از ۱۰ میلیارد دلار میرسد.
دبیرکل انجمن پتروشیمیها گفت: دیروز با آمادگی کامل وارد بازار تجاری شدیم؛ یکمقدار معاملات انجام شد و بعضی بانکها هماهنگ نبودند که مشکلات درحال رفع است؛ امروز قیمت واحدی که پیشنهاد دادیم کاهشی بود.
وی نتیجه سیاست جدید ارزی و بازار تجاری را اینطور توضیح داد که عدهای که پیش از این مایل نبودند ارز خود را به نیما بیاورند، با قیمت پیشنهادی خود در بازار ارز را عرضه میکنند؛ اگر قیمت پرت باشد کسی نمیخرد؛ قیمتهایی که نزدیک به هم باشد به معامله ختم میشود.
مهدوی ادامه داد: با همان نرخی که ارزمان در تجاری فروخته میشود، خوراک میخریم؛ بیشتر از سالی ۱۰ میلیارد دلار به دولت پول خوراک میدهیم، اما بهطورکلی این حرکت برای تولیدکننده بسیار خوب است و برای واردکننده هم همه چیز شفاف میشود.
وی با بیان اینکه پتروشیمیها ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی دارند، گفت: ۷۰ درصد دیگر صادرکنندگان هم باید به بازار تجاری بیایند؛ در نیما عمده صادرکنندگان ما بودیم که برخی نمیآمدند ولی الآن شرایط تغییر کرده است و بدون دستور نرخ خودمان را برای ارزهای پتروشیمی پیشنهاد میدهیم.
او گفت: ارز صادراتیمان بیش از نیازمان هست و این ارز میتواند بازار را تأمین کند؛ این کار باید از سالها قبل انجام میشد ولی نشد؛ دولت باید جلوی قاچاق را هم بگیرد تا بهسمت آرامش اقتصادی در این زمینه برویم.
مهدوی گفت: وضع بازار ارز تنظیم خواهد شد و اثرش را در سایر بازارها بهخصوص بازار سرمایه و… نشان میدهد؛ باوجود پمپاژ خبرهای منفی بازار سرمایه که باید جذب نقدینگی برای تولید انجام دهد، وضعیت خوبی دارد.
source