ایلنا: یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هماکنون در برخی از شهرها نیروگاهها مازوت میسوزانند و در عین حال قطعی برق ادامه دارد، این نشان میدهد اساساً دغدغه، دغدغه آلودگی هوا نبوده است بلکه ذخیرهسازی سوخت در برخی از نیروگاهها به خوبی انجام نشده است.
میثم ظهوریان درباره اینکه برای مقابله با ناترازی در حوزه انرژی و جلوگیری از خاموشیها، چه برنامههای بلندمدتی وجود دارد و چرا تاکنون برنامههای اجرا شده از سوی دولتها تأثیرگذار نبودهاند، گفت: تدبیر مناسبی در این موضوع صورت نگرفت؛ ما هیچگاه در آبانماه که فصل سرد سال به شمار میآید، با قطعی برق مواجه نشدهایم. در ابتدا گفته شد که این وضعیت به خاطر آلودگی هواست، اما بعداً با توجه به دادهها، نشان داده شد ذخیرهسازی، به ویژه از مردادماه به بعد، در نیروگاهها به حد کافی نبوده است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به نظر میرسد که نوع اطلاعرسانی رسانهای دولت در این زمینه (قطعی برق)، به ویژه در ارتباط با مردم، صادقانه نبوده است، عنوان کرد: برای مثال، در شهر مشهد، هماکنون نیروگاهها مازوت میسوزانند و در عین حال قطعی برق ادامه دارد، این نشان میدهد اساساً دغدغه، دغدغه آلودگی هوا نبوده است و به آلودگی هوا مربوط نمیشود، بلکه ذخیرهسازی سوخت در برخی از نیروگاهها به خوبی انجام نشده و این دلیل اصلی قطعی برق بوده است و دولت در این زمینه رفتار صادقانه با مردم نداشت.
وی در پاسخ به این که عدم توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تا چه میزان به عنوان عامل بروز خاموشی تلقی میشود و دلایل عدم توسعه تجدیدپذیرها چیست، بیان کرد: به دلیل اینکه استفاده از این انرژیها هنور توجیه اقتصادی پیدا نکرده است. به طور کلی در مقیاس مقایسه با هزینه و سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، چون سبد انرژی ارزان است هنوز مردم انگیزهای برای حرکت به سمت آن پیدا نکردند.
ظهوریان درباره اینکه اگر بخش خصوصی بخواهد در این زمینه ورود پیدا کند، آیا این بخش رونق خواهد گرفت، بیان کرد: بخش خصوصی از زمانی که قیمتها افزایش پیدا کرده است به تدریج به سمت انرژیهای تجدیدپذیر در حال حرکت است و خواهد بود.
source