به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، خالد قدومی در مراسم رونمایی از تازههای نشر آستان قدس رضوی(ع) و تقدیر از شهید یحیی سنوار ، نویسنده کتاب خار و میخک که در سالن شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد با انتقاد از کمبود آثار ادبی بومی و تجربیات جدید در منطقه پس از دهه 1980، اظهار داشت: بسیاری از نویسندگان امروز بیشتر به تلفیق تجربیات دیگران میپردازند تا خلق آثار نوین.
وی گفت: ما در منطقه غرب آسیا پس از دهه هشتاد میلادی، کمتر شاهد انتشار کتابهایی هستیم که دانش جدید یا ایدههای نوین را ارائه دهند، در فرهنگ عربی نیز متأسفانه این کمبود بهطور گستردهتری احساس میشود، نویسندگان بسیاری بهجای خلق آثاری با ایدههای بومی، تنها به بازنویسی خاطرات دیگران روی میآورند.
نماینده جنبش حماس در ایران به اهمیت نوشتن رمانهایی بر اساس تجربیات واقعی مجاهدان فلسطینی اشاره کرد و افزود: این نوع رمانها نهتنها زندگی افراد را بازگو میکنند، بلکه به مردم جهان نشان میدهند که چگونه این مبارزان در برابر ظلم و ستم ایستادگی کردهاند. این کتابها، در حقیقت روایتهایی واقعی از زندگی مردم فلسطین هستند که میتوانند فرهنگ مقاومت را به نسل جوان منتقل کنند.
قدومی گفت: مردم غزه با وجود تمامی محدودیتها و جنایات رژیم صهیونیستی، همچنان ایستادگی میکنند، این مبارزه نهتنها از سر ناچاری، بلکه برای حفظ کرامت انسانی و دستیابی به حق زندگی آزاد است.
وی با انتقاد از سازمانهای جهانی گفت: مردم غزه تصمیم گرفتند طوفان الاقصی را بهراه بیندازند، چرا که هیچ قانون بینالمللی قادر به جلوگیری از جنایات صهیونیستها نیست.
قدومی در ادامه با یادآوری قطعنامه تقسیم فلسطین در سال 1947 ابراز کرد: این قطعنامه، فلسطین را به دو بخش تقسیم کرد و در عمل 55 درصد از سرزمین فلسطین به اسرائیل اختصاص داده شد. اکنون از آن 45 درصد باقیمانده نیز چیزی باقی نمانده است. من از جهانیان میپرسم؛ کشور فلسطین کجاست؟ آیا امروز جز کشوری بهنام اسرائیل چیز دیگری وجود دارد؟
نماینده جنبش حماس در ایران با اشاره به قربانیان فلسطینی در سالهای اخیر، اعلام کرد: از زمان آغاز مقاومت، 43 هزار فلسطینی به شهادت رسیدهاند که 70 درصد از آنها زنان و کودکان بودهاند، همچنین، 90 درصد از ساکنان غزه بیخانمان شدهاند و برای بازسازی خانههای تخریبشده به 45 سال زمان نیاز است.
قدومی در ادامه سخنان خود به دلایل مبارزه با رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: ما نمیتوانیم زندگی ذلتبار کنونی را بیش از این تحمل کنیم. الجزایریها برای آزادی یک میلیون شهید دادند، هندیها و مردم آمریکای لاتین نیز برای رهایی از استعمار هزاران قربانی دادند. ما نیز برای دفاع از خود سلاح بهدست گرفتهایم و دشمن را غافلگیر کردهایم.
وی تأکید کرد: امروز جنگ، نبرد بین اردوگاه حق و باطل است. ما باید تصمیم بگیریم که در کدام اردوگاه ایستادهایم و مردم ما با استقامت خود نشان دادهاند که به راه مقاومت پایبندند. روایتها و داستانهای مقاومت فلسطین اکنون در سطح بینالمللی در حال گسترش است و باید از آنها برای الهامبخشی به نسل جوان استفاده کنیم.
نماینده جنبش حماس در ایران، با تأکید بر تحولات اخیر در حمایت جهانی از فلسطین، گفت: امروز جامعه بینالمللی بهسمت حمایت از حق فلسطینیها حرکت کرده و علیه روایتهای دروغین رژیم صهیونیستی ایستاده است، دیگر کسی تحمل نمیکند شاهد تکرار فاجعهای مشابه هولوکاست باشد؛ آیا آنچه امروز در غزه رخ میدهد، چیزی کمتر از هولوکاست است؟
قدومی با تصریح به نقش جهاد تبیین و تأثیر خون شهدا و فرماندهان بزرگ فلسطینی مانند سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و سایر رهبران مقاومت اضافه کرد: مبارزه امروز از یک جهاد محلی به جهادی بینالمللی تبدیل شده است. در آمریکا شاهد تظاهرات گستردهای هستیم که در آن مردم شعار ‘Free Palestine’ سر میدهند و خواستار آزادی فلسطین از اشغال صهیونیستی هستند. این شعارها بازتاب رنج و مصیبتهای مردم فلسطین است که نباید فراموش شود.
وی در ادامه با انتقاد از بیتفاوتی برخی کشورهای عربی نسبت به ظلم و ستمی که بر مردم فلسطین روا داشته میشود، بیان کرد: «کشورهای عربی در برابر این نسلکشی، تحرک جدیای نشان ندادهاند و به نظر میرسد که نسبت به این جنایات بیحس شدهاند. اسرائیل از مرزهای کشورهای مستقل عرب عبور میکند و سفیرش منشور بینالمللی را در مقابل دوربینها پاره میکند؛ با این حال، کشورهای عربی هنوز واکنش مؤثری نشان ندادهاند.
نماینده حماس در ایران با اشاره به عملیات «طوفان الاقصی» که از سوی مقاومت فلسطینی آغاز شد، تصریح کرد: امروز فلسطینیها به دنیا اعلام کردند که آینده فلسطین را خود فلسطینیها تعیین خواهند کرد و هیچ طرف ثالثی در این تصمیمات دخالت نخواهد داشت. هیچ حقی برای صهیونیستها در سرزمین فلسطین وجود ندارد و آینده این سرزمین بدون حضور آنها رقم خواهد خورد.
قدومی با اشاره به حوادث هفتم اکتبر 2023، که به عنوان نقطه عطفی در تاریخ مبارزات فلسطینیها شناخته میشود، گفت: «در این روز، فلسطینیها نه تنها توانستند به موفقیتهای نظامی دست یابند، بلکه پایههای امنیتی، سیاسی و اخلاقی رژیم صهیونیستی را نیز به لرزه درآوردند. فرماندهان ما همراه با مردم زندگی میکنند، در میدان مبارزه هستند و تاریخ را با خون خود مینویسند.
وی تأکید کرد: سرنوشت و آزادی فلسطین باید با قلم مقاومت و خون مجاهدان والامقام نوشته شود. انشاءالله این فرهنگ شهادت و ایستادگی، به عنوان الگوی زندگی برای نسلهای آینده فلسطین قرار خواهد گرفت. ما تا آزادی کامل سرزمین خود از دست صهیونیستها، هرگز از پای نخواهیم نشست و انشاءالله روزی در مسجدالاقصی نماز فتح را به جا خواهیم آورد؛ آن روز، رمان واقعی عزت و سربلندی امت اسلامی به نگارش درخواهد آمد.
source