مهدی طالبی مدیر مرکز رشد و فن آوری شهید فخری زاده قائم شهر در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا فعالیت‌های علمی این مرکز را تشریح کرد و از تولید دارو برای درمان سرع و سرطان تا تولید مواد سوپر جاذب آب و ثبت اختراع یونیت سیار دندانپزشکی خبر داد.

وی در توضیح فعالیت‌های این مرکز گفت: این مرکز رشد را هفتم خرداد سال ۱۴۰۱ به‌اتفاق عده‌ای از دوستان در شهرستان قائم‌شهر در فضای به مساحت ۲۰۰ مترمربع افتتاح کردیم و با یک فضای کارگاهی، یک فضای آموزشگاه، یک فضای آزمایشگاه به همراه دو دفتر کار این مجموعه شروع به کارکرد.

معاونت علمی و پشتیبانی سازمان بسیج با حمایت از دانش بنیان‌ها موجب رشد این مجموعه ها شد

 طالبی در ادامه اضافه کرد: رفته‌رفته با گذشت زمان و اضافه‌شدن شرکت‌های دانش‌بنیان دیگر و افزایش استقبال از مجموعه با مشکل کمبود فضا مواجه شدیم که با همکاری معاونت علمی و پشتیبانی سازمان بسیج زیر زمین این ساختمانی را که در آن فعالیت داریم به مجموعه اضافه شد و با استفاده از ظرفیتهای مجموعه خودمان با حضور رئیس ستاد مرکز علمی‌پژوهشی در ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ مصادف با سالروز شهادت شهید چمران افتتاح کردیم.

مدیر مرکز رشد و نوآوری شهید فخری‌زاده افزود: با آماده‌شدن این مرکز، تعداد ۶ دفتر کار، برای شرکت‌های دانش‌بنیان به مجموعه اضافه شد که برای این دفترها، تجهیزات اداری و اینترنت پرسرعت فیبر نوری آماده کردیم و با حمایت‌های از این جنس و وجود دفتر در مرکز شهر قائم‌شهر، با هزینه کم در اختیار ۶ شرکت دانش‌بنیان برای انجام فعالیت‌های خودشان قرار دادیم.

تولید دستگاه یونیت سیار دندان‌پزشکی توسط دانش بنیان های بسیج

 وی ادامه داد: این شرکت‌ها در زمینه تجهیزات پزشکی، شیمی، الکترونیک و یک شرکت هم در بحث تولید تجهیزات نیروگاهی مشغول به فعالیت هستند که از جمله محصولات تولیدی در این شرکت‌های در بحث تجهیزات پزشکی تولید دستگاه یونیت سیار دندان‌پزشکی باقابلیت حمل آسان که در مناطق صعب‌العبور و در هنگام وقوع بلایای طبیعی می‌تواند به‌راحتی در محل حاضر شده و به انجام خدمات اقدام کنند.

 طالبی در تشریح تولیدات این مجموعه گفت: در قسمت شیمی تولید داروی ضد سرع و تولیددارو سرطان و همین‌طور تولید مواد نگه دارنده آب به نام سوپر جاذب که برای مناطق کم آب مثل سیستان بلوچستان قابل‌استفاده است و آب را در خوش به مدت ۳ تا ۴ ماه با یک‌بار آب‌دهی می‌تواند در خودش ذخیره کند.

اشتغال زایی بومی هدف بعدی در استان

وی در مورد اشتغال‌زایی این مرکز توضیح داد: در کنار این تولیدات، ورود به بحث اشتغال‌زایی داشتیم و در کنار مرکز رشد از سازمان فنی و حرفه‌ای مجوز آموزشگاه آزاد گرفتیم و در این آموزشگاه، دوره‌های تعمیرات آبگرم کن، پکیج، کولر و نصب دوربین مداربسته برگزار کردیم و این دوره‌ها را با ۸۰ در صد تخفیف به‌صورت اقساطی برای بسیجیان عزیز برگزار می‌کنیم که در انتهای دوره‌ها به هنرجویان مدرک فنی و حرفه‌ای اعطا می‌شود تا با اخذ خدماتی که با این مدارک می‌توانند بگیرند، وارد بازار کار شده و بتوانند مشغول کار شوند.

طالبی در تشریح مهم‌ترین فعالیتی که باعث تمایز این مرکز از دیگر مراکز رشد در کشور می‌شود، اضافه کرد: مهم‌ترین فعالیت ما در سطح کشور که هیچ‌کدام از مراکز رشد انجام نداده ‌اند، این است که موفق شدیم در آخرین سفر استانی شهید رئیسی به استان مازندران، با همراهی معاونت علمی ایشان، مجوز تبدیل این مرکز رشد به مرکز نوآوری شهید فخری را بگیریم که این مجوز را هیچ مرکز رشدی نتوانسته تابه‌حال در سطح بسیج دریافت کند.

وی اضافه کرد: ما با این مجوز، از یک‌رشته خدماتی که در معاونت علمی و فن آوری ریاست‌جمهوری برای نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، می‌توانیم برای شرکت‌ها استفاده کنیم.

آموزش قدم بعدی دانش بنیان ها

مدیر مرکز نوآوری شهید فخری‌زاده در پایان گفت: ما در بحث آموزش نیز در تمام سنین و حوزه‌ها آموزش داریم، برای کودکان از ۴ سال به بالا آموزش داریم و در طرح ملی شهاب و شناسایی و هدایت استعدادهای برتر فعالیت می‌کنیم.

وی افزود: در کلاس‌های رباتیک، چرتکه و برنامه‌نویسی کوچک سرمایه‌گذاری کردیم و به‌صورت رایگان این کلاس‌ها را برگزار می‌کنیم، همین‌طور آموزش برای خانم‌ها، برای فعالیت‌های کار در منزل، از دیگر فعالیت‌های این مرکز در راستای اشتغال‌زایی است.

source

توسط nastoor.ir