جشنواره تئاتر استانی کرمانشاه: هنر نمایشی میراث ماندگاری است
در روز جمعه ٢۶ آبان ماه، آیین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کرمانشاه با معرفی تیمهای برتر برگزار شد. پوریا جلالی، سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، در این آیین گفت: «از دستاندرکاران برگزاری این جشنواره تشکر میکنم که زحمات زیادی متحمل شدهاند. در این جشنواره استعدادهای زیادی دیدهایم و امیدواریم که این استعدادها در هنر نمایشی ملی حضور و participation کنند.»
جلالی همچنین تصریح کرد که زحمتهای افراد حاضر در دبیرخانه جشنواره نادیده نمیگیرند و زحمات آنها در عرصه هنر نمایشی برایشان بسیار ارزشمند است. او dále افزود که هنر تئاتر به واسطه نقشآفرینی خود همواره یک هنر زنده است و هنرهای معدودی از نظر طراوت، زنده بودن و اثرگذاری مانند تئاتر هستند.
علی صفدری، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کرمانشاه، نیز در این آیین اظهار کرد که انتظاری که از هنرمندان حوزه هنر نمایشی داریم این است که به واسطه فضای بصری که در اختیار دارند، همواره از توانمندی و خلاقیت خود بهره لازم را ببرند. او افزود که این جشنواره و سایر جشنوارهها ادامه خواهند داشت، اما مهم این است که آثار به وجود آمده دارای مبانی حق، اخلاق و انسانیت باشند.
صفدری همچنین تصریح کرد که حداقل پیام امروز این است که آثار فاخری در حوزه هنرهای نمایشی تولید شود و استان کرمانشاه باید به واسطه وجود اثر هنری ارزنده و سابقه هنری خوب، حضور پررنگی در سطوح بالا، بهخصوص در حوزه هنرهای نمایشی کسب کند. او ابراز کرد که در همه جای دنیا هنر تئاتر بر زندگی اثرگذار است و امید است که شاهد اعتلای این هنر در استان کرمانشاه باشیم و در آینده نزدیک مانند گذشته آثار ارزشمند تولید شود.
صفدری همچنین با اشاره به تجارب تأثیر متقابل هنر تئاتر با حوزههای اقتصاد و سیاست در جوامع پیشرفته، تأکید کرد که مجموعه هنرمندان عرصه نمایش علاوه بر هنر و فرهنگ در حوزه اقتصاد نیز اثرگذار خواهند بود.
سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کرمانشاه میزبان ٣۶ اثر هنرمندان سراسر استان کرمانشاه در مرحله بازبینی بود. هاشم پورمحمدی، دبیر این جشنواره، اظهار کرد که این آثار طی سه روز توسط پنج تن از اساتید کرمانشاه بازبینی شده و هفت اثر صحنهای و پنج اثر خیابانی منتخب و به مرحله اصلی جشنواره راه یافتند.
پورمحمدی همچنین تصریح کرد که این جشنواره از ٢۴ آبان ماه لغایت ٢۶ آبان ماه در مجموعه تالار انتظار برگزار شد و سه تن از اساتید برجسته و به نام تئاتر این آثار را داوری کردند. وی افزود که از بین هفت اثر صحنهای و پنج اثر خیابانی، ٢ اثر در بخش صحنهای و ٢ اثر در بخش خیابانی به مرحله منطقهای معرفی شدند.
پورمحمدی ابراز کرد که آثاری که به دبیرخانه ارسال شد اغلب به موضوعات اجتماعی، مباحث روز و مشکلات جوانان پرداخته بودند و برخی آثار به حوزه مقاومت، دفاع مقدس و مقاومت مردم غزه اشارهای داشتند که از آنها حمایت میکنیم. او افزود که اتفاقی که پس از سالها در این جشنواره افتاد حضور شهرستانهای استان کرمانشاه بود، لذا از تمامی شهرستانها آثاری به جشنواره ارسال و آثار شهرستانهای کنگاور، هرسین، اسلامآباد غرب و پاوه به جشنواره راه یافتند.
پورمحمدی همچنین ابراز کرد که اتفاق مبارک دیگر در این جشنواره حضور جوانان و کارگردان اولی ها بود و موضوع دیگر کارگاههای آموزشی برای اهالی تئاتر با حضور اساتید بود. وی ابراز کرد که بعد از سالیان طولانی یک شب دورهمی تئاتر داشتیم که در این دورهمی پیشکسوتان و اساتید در کنار جوانترها قرار گرفتند که امید است این دورهمیها تدوام داشته باشد.
پورمحمدی همچنین بیان کرد که از آثار برجسته برای اجراهای عمومی حمایت میکنیم و تمامی اجراهای خیابانی در منطقه چهار شهرداری بر روی صحنه خواهند رفت. وی ادامه داد که بنیاد شهید چهار اثر جشنواره که به موضوع دفاع مقدس و شهدا پرداخته بودند را مورد حمایت قرار داده است.
این جشنواره تئاتر استانی کرمانشاه با هدف ارتقای هنر نمایشی و شناسایی استعدادهای جدید در این حوزه برگزار شد. این رویداد همچنین با هدف افزودن برق اضافه رنگ و نمادهای سرگرمی برای تئاتر ایرانی بود.