آیت الله جوادی آملی در سخنرانی خود در شب زیارتی آقا اباعبدالله الحسین (ع) تاکید کرد که مقلد ماندن هنر نیست، بلکه محقق و مجتهد شدن هنر است. او گفت: همان‌گونه که شیخ طوسی و شیخ انصاری راه را برای ما گشودند، شما نیز باید تلاش کنید تا در این مسیر گام بردارید.

حضرت آیت الله جوادی آملی در ابتدای سخنان خود، به مقام خادمان حرم سیدالشهداء علیه السلام تکریم کرد و گفت: مقدم شما بزرگان و بزرگواران را که خادم عتبه منور سید و سالار شهیدان هستید، گرامی می‌دارم. شما که به حرم امن ولایت الهی راه یافته‌اید، هم خدمات علمی دارید و هم خدمات اجرایی و عملی؛ لذا شایسته است پیش از دیگران و بیش از دیگران از مائده کرامت سیدالشهداء بهره‌مند شوید.

وی به تبیین دو راه برای رسیدن به مقام علم و هدایت پرداخت: علم‌الدراسه و علم‌الوراثه. علم‌الدراسه، مسیر تحقیق، تدریس، آموزش، اجتهاد و پاسخ‌گویی به شبهات است که با درس و بحث و تحقیق در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها به دست می‌آید. در حالی که علم‌الوراثه، راه درسی و یادگرفتن از دیگران نیست، بلکه میراث معنوی و معرفتی است که با تهذیب نفس، نماز شب، طهارت روح و پیوند عمیق با اولیای الهی حاصل می‌شود.

حضرت آیت الله جوادی آملی تأکید کرد که مقلد ماندن هنر نیست؛ محقق و مجتهد شدن هنر است. او گفت: حسین بن علی علیه السلام می‌تواند همه و خصوصا شما را از علم‌الوراثه بهره‌مند سازد، و ما نیز باید از شما و از این فیض بهره‌مند شویم. شما که در کنار مأدبه سید و سالار شهیدان هستید، می‌توانید وارثان حقیقی علم اهل‌بیت علیهم السلام باشید؛ قدر خودتان را بدانید.

در پایان، حضرت آیت‌الله جوادی آملی ضمن تقدیر از زحمات خالصانه خادمان حرم سیدالشهداء، برای عزت اسلام و مسلمین دعا کرد.

تrend:

1. تاکید بر اهمیت علم و اجتهاد
2. هدف از علم عبارت است از نزدیک شدن به خدا و از بین بردن شرک
3. علم را باید در طریق خوده خاضع و مشتاق باشید

contextualizing

در فرهنگ اسلامی، علم و اجتهاد بسیار مهم تلقی می‌شود. مجتهد بودن یک هنرفزار است. استطاعت و توانایی پیدا کردن راه و وارثان علم اکابر است. در کمتر روزي به ساحت علمی نمی‌رویم که وارثین علم بزرگ گرامی نگذارند و یکديگر را به سعت می کنند و نمی‌آرایند. هدفشان همینه که جامعه را به سعدوتی بیان استفادهують اعتقاد کلی را هم ایجاد‌کنند زیاد متن ندارند دقت کنید که آره مرتبط با علام شده.

توسط nastoor.ir