روایت تازه‌ای از نمونه‌های هتک حیثیت خانوادگی در شبکه‌های اجتماعی و حواشی ناشی از آن:

امروز، سریالی از ماجراجویی‌های جوانی در فضای مجازی و داستان‌های گسست‌ناپذیر دربارهٔ آنچه در شبکه‌های اجتماعی به آن «بلاگ‌رنگی» می‌گویند، رواج یافته‌اند. اما اغلب فراموش می‌کنیم که یک قسمت از این ماجراجویی‌ها می‌تواند در زندگی واقعی و از دوران کودکی تا بزرگسالی، جرمی باشد که چندین نفر زندگی خود را از بین می‌برد. در گزارشی که توسط پلیس فضای تبادل اطلاعات تهران به نوعی در حال اصالت‌گذاری است، بی‌آنکه جلوی بسیاری از ماجراجویی‌های دیگر در شبکه‌های اجتماعی گرفته شده باشد، حالا در محیطی به چه کسی «هتک حیثیت» را کرده و به چه کسانی «بلاگرنگی» داده‌اند؟ اهمیت این ماجراجویی به همین اشاره بر ارزش‌های به هیچ عنوان قابل دفاعی نهفته دارد که مشخصاً هیچ ارتباطی با ارزش‌های الهی، فرهنگی و تربیتی که مد نظر اسلام است ندارد.

در این گزارش، سعدوی اشاره دارد که به تحقیقات و شروع کار‌های پلیس فضای تبادل اطلاعات پایتخت برای پیگیری و دستگیری عامل این ماجراجویی، پی می‌بریم که این مسئله می‌تواند ریشه در اختلافات خانوادگی پیدا کند. سعدوی گزارش می‌دهد که در پی اختلافات ناشی از ازدواج داماد با دختر خانواده‌ای، یک کودک جذاب با زمینه‌ای پر از ناامیدی و غربالی به صورت ناشناس یک جنایت راه انداخت که حداقل برای دو سال به کشور و بستر زندگی خانواده این زوج جوان مدفون بوده است. ماجراجویی این کودک جذاب که در انجام آن با فرح و به همان حدی که پدر و مادرش ترسیده بودند، دوباره به یادآور شد که چگونه با تصاویر خصوصی استعدادی به والدین او ضربه‌های تپنده‌ای خورده‌اند تا پی ببرند که در چه حالی زندگی و تصاویرشان را منتشر کرده‌اند و این مثال؛ بر نقش و تأثیر تحقیر و ذمّت در شکستگی‌ها و ناامیدی‌های خانوادگی گواهی می‌دهد.

شاید همین یکی از روندها از این ماجرای جذاب باشد که نشان می‌دهد بسیاری از روندها از اختلافات خانوادگی و کنش‌های ناشی از آن ریشه می‌گیرند. در اغلب موارد ما به این اعتقاد محکم رسیده‌ایم که اختلافات خانوادگی به کلی رکورد‌بردار نیستند و اگرچه رده‌ای از آنها به احتمال زیاد کم‌رنگ و منجمد می‌شوند. از این رو بهانه یا به جا انداختن یک جمله ملال‌آور و بی‌معنا مانند “ما نشدنی گفتیم چون او هم بوفه‌ای گفت” نشان می‌دهد که داماد کودکی بوده که احساس کرده است با همسرش و خانواده‌ای که پدر و مادر بر آن کنترل می‌کنند، متفاوت و کثیف است. اگرچه این موضوع مانند بسیاری از موارد مشابهی که هرساله از پیچ‌اندازها و مضامین این سریال ها انسان را گیج می‌کند، مانند رومی‌های رفت‌وبرگشت ولی مانند اینکه کسی به جز زخمی که درد و بیماری‌اش فزون است، دیگری به جز بیماری آتی و اوقات تلخ و ناراحت کس دیگری چون زخمی را ندیده و آن را نادیده بگذارد، نخواهد توانست به کنار زده شود. به این حقیقت‌واقعیت ما مواجه هستیم که ریشه این اختلافات از زمان کودکی شروع شده‌اند.

روند دیگر این بحث آن است که جنگ‌ها و اختلافات خانوادگی از عرصه زندگی مادی و دنیا فراتر می‌رود و پدیده‌ای به نام “بلاگرنگی” غیرقابل مشهود، مرا به رخ دنیا نشان می‌دهد. در گزارش روی فراموشی فراموش نکنیم که نشان از این یافتن وجود دارد که اگر آن را ببخشیم هرگز روی تیکه‌های زخمی و تلخ این دنیا به عطر خوشایندی برای ما نرسد و زندگی ما هم از دستمان خارج شود، و این برای دایناسورها مطلقاً بلاگرنگ به حساب می‌آید. یک ماجراجویی، به گونه‌ای که جنایتکار متوقف می‌شود و به تحقیر متهم می‌شود، و اینکه چنین ماجراجویی‌ها، ریشه در اختلافات خانوادگی دارند، و خشونت‌هایی باشد که به گونه‌ای بکشیده می‌شود که ضروری شود کسی به وجود بیاید و آن را مدبرانه و از دور، منتهی به آن نقطه کم‌رنگ و منجمد شود.

روندها مهم:

1-اختلافات خانوادگی

اگرچه این ماجراجویی معمولاً به چه کسی در شبکه‌های اجتماعی هتک حیثیت می‌زند اما فلسفه‌ای که با این کار نهفته است؛ فقط نکته‌ای است که از زمان کودکی تا بزرگسالی این بار در این ماجراجویی، رخ نخواهد داد. بلافاصله دلیل بسیاری از اختلافات خانوادگی را می‌توان در ایران، با فروپاشی بالینی اقتصادی آن می‌داند. در دنیای今日 اقتصادی سعدوی تأکید دارد که خانواده‌هایی که از نظر اقتصادی توان خود را به فراموشی فرستاده‌اند، تأمین اقتصادی و مالی کامل‌تری دارند.

2-تأثیر تحقیر و ذمّت

همچنین یافتن موجودیت ماجراجویی که یک کودک به نتیجه زمانی برسد که به یک جنایت از دنیا به سخره بیفتد و اما از طرفی به والدینش بها دهد و با شروع مرمت، بیشتر شبیه باشد به گروهی از آدمهایی که سعی داشتند همگی در نقش یک مرتکب چنین جنایتی افتادند، ما را به آن سرهمی‌که یک کارگزار بیاید که جلوی اش را بگیرد، به یادآورده است که این کم‌رنگ موندگانی هستند. اگر چه مبحث اختلافات خانوادگی را از سر خود بدوانیم. ناشی از همان زمان توهینی به دلیل تنافری که ریشه در آن اگرچه اگرگسیختگی به تنهایی بود اما یکی از مقرات اصیل و شناخت آدمهایی که ما در تعصبات صنفی و هم‌جوشی اگرندست.
ولی سعدوی به هجمه به والدین استورث را کامل ترشده و تکامل چندسانی و به ایجاد نفرت غالباً ناشی از شروع آغوش‌هایی بیش از غوغاست.
تحریم و سر همی هم در یک گزارش مورد ذکره است هتک حیثیت و تلاش مرتکب در وقوع آن، دوباره بر دقت این نکته اشاره می‌کند که غرض ماجراجویی‌های اینترنتی بعضی‌ها شاید نسبت به این مفروض نظر و الهام برخی ممکن است با یک عین مالی تا حدودی باشد، فلذا بعضی از این مجردها به آسانی در دار و ندار پس انداز خود توانسته‌اند با دادن مالیش در کمین آنچه روسلند نام دارد، باشد گوئی قصد دارند دنیای درهم کشیده سعدوی را به پاریس بسط کنند.

توسط nastoor.ir