**میزگرد علمی بررسی ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی برگزار شد**

در دومین روز از سال جدید اسلامی، گروه حکمرانی و مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به همت این مرکز، میزگرد علمی تخصصی بررسی ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی را با حضور اساتید و محققان حوزوی و دانشگاهی برگزار کرد. این میزگرد با هدف تحلیل و بررسی ابعاد مختلف “قانون نحوه انتصاب در مشاغل حساس” و ارائه پیشنهادات احتمالی در خصوص تکمیل یا اصلاح آن برگزار شد.

**شناسایی معیارها و شاخص‌های عملیاتی**

در این میزگرد، دکتر محمد تقی دشتی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، ضمن اذعان به اهمیت شاخص‌های ایمانی و ارزشی در انتصاب مدیران نظام، برخی ابعاد و شاخص‌های توانمندی مدیریتی مدیران را مطرح کرد. وی با تأکید بر لازم بودن این معیارها برای انتصابات در مشاغل حساس، همچنین بر اهمیت برخورداری از معیارها و شاخص‌هایی که در نوشته‌ها و پژوهش‌های معتبر مدیریت اسلامی به طور گسترده مطرح شده است، تأکید کرد.

**جایگاه و الزامات مناصب مدیرانی از منظر اسلام**

حجت الاسلام والمسلمین ولی الله نقی پور فر عضو شورای علمی گروه حکمرانی و مدیریت، ضمن ارائه برخی از مبانی اسلامی مرتبط با موضوع “انتصاب” تحت عنوان “مراتب مدیریت و الزامات آن از منظر اسلام”، محل کاربردی بودن تمام کارگزاران نظام اسلامی را حتی در امور حساس مطرح کرد. وی همچنین بر اهمیت برخورداری از معیارها و شاخص‌هایی که در نوشته‌ها و پژوهش‌های معتبر مدیریت اسلامی به طور گسترده مطرح شده است، تأکید کرد.

**مشاغل حساس: دسته‌بندی و ابعاد حساسیت**

دکتر علی نقی امیری عضو هیات علمی دانشگاه تهران، با بیان اینکه ابتدا باید مشخص شود مشکل و مسأله موجود در رابطه با طبقه‌بندی مشاغل به ویژه مشاغل حساس چیست، به دسته‌بندی امور بر اساس قانون خدمات کشوری شامل امور حاکمیتی، اجتماعی، فرهنگی، خدماتی، زیربنایی و اقتصادی پرداخت و مفهوم مشاغل حساس، ابعاد حساسیت و “معیارهای تعیین حساسیت مشاغل” را تشریح کرد. وی همچنین شاخص‌های مختلف انتصاب در مشاغل حساس را به شاخص‌‌های “سلبی”, “ایجابی”, “عمومی” و “اختصاصی” تقسیم بندی کرد.

**گفته‌ها و پیشنهادهای محققان**

حجت الاسلام والمسلمین سعادتی با اشاره به ترکیب “نظام اسلامی” در عنوان بحث، گفت که معیارهای دینی و ارزشی مقدم بر معیارها و شاخص‌های مهارتی و تخصصی دارای اهمیت بوده و باید مبنای انتصابات به ویژه در مناصب حساس قرار گیرد. وی همچنین انواع مناصب در نظام اسلامی و معیارهای مربوط به آن‌ها را عنوان کرد و به ضرورت توجه به این شاخص‌ها در آینده اشاره کرد.

**کلمه نهایی**

اسناد یک سلسله از نکات و پیشنهادات اولیه در راستای مباحث geçen جلسه، بر همین اساس ادامه این مباحث تا حصول نتیجه مورد نظر در جلسه بعد تصدیق شد.

توسط nastoor.ir