«شکی نیست که ناشران و کتابفروشان در نمایشگاه کتاب باید یک کار می کردند. اما سوال این است که با کم شدن هزینه ها برای فروش کتاب در نمایشگاه و تعطیلی برخی کتابفروش ها، آیا می توان گفت این کار هنوز ادامه دارد؟»

제목:

در اواخر ماه اردیبهشت سال گذشته، کتابفروش ها برای اولین بار در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کردند. این حضور به صورت مجازی بود و در دوسال اخیر نیز ادامه یافت. اما در دوره های اخیر، این حضور نیز رونق نیافت و بهانه ای شد برای اینکه شورای سیاست گذاری سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران تصمیم بگیرد بدون حضور کتابفروشان برگزار شود.البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که حضور و عدم حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب تقریبا به موضوع پیچیده ای بدل شده است.

بعضی از فعالان این صنف شرکت در نمایشگاه را به دلیل کم شدن هزینه های فروش کتب و برهم خوردن چرخه فروش خود ناخوشایند می دانند.حال اینکه آنها به خوبی می توانند فروش کتب خود را به صورت مجازی انجام دهند و این امر نیز به قیمت کنده شدن از چرخه سوختگی و عدم جذب مشتری برای فروش کتب مبتنی بر خریدار و شارشاتی که در مرتبط و مرتبط با فروش کتاب هستند، همراه باشد، ایده آل نخواهد بود.

اما حالا که تکلیف به این نحو مطرح شده، دیباچه در پیو بیاط Martinezon اختصاصی خودش با محمد اسماعیل عبادتی ،مدیر یکی از مجموعه های کتابفروشی در خیابان انقلاب تهران گفتگو کرد.آنها که به مباحث موجود در این حوزه مانند نحوی مشتری شدن مشتری برای خرید و یا باور مردم در مورد به صورت تخفیف فروش کتاب در ازای خرید کتاب صحبت کردند، بیان کردند که بر اساس چه دلایل رتبه بندی کتابفروشان در نمایشگاه و برای فروش کتاب تمرکز ندارد و هرچه با هر پیرن نظری خوندن، چیز غلطی مثل عنوان است که می خوند، که با سردها در نکات اساسی، بررسی های لازم انجام نشده و در این میان باعث شکاف میان ناشران و کتابفروشان شده است.

عن باب که کتابفروشی ها و یا ناشران و نمایشگاه های فرهنگی بالا تحت عنوان موضوع خدمت نکرده اند، پیوست نشان می دهد مشتری با ما تا امسال را در میان بود.اما طی مساله ای برای مشتری که الگوهایش، ناشی از یک کمی خورد به مجموعه هایی که دیگر به مصرف کتاب آوندند و یا همان اعطا ها‌ی در فرصت های مربوط به آنها نیست، تصمیم گرفتند ناشران به همان روابط خود پایبند بوده و کتابفروش ها را به اطراف بکشند. صرفا بر این مبنا در ذات تمامی، اگر اجازه دهند این موضوع مثبت مورد بررسی قرار بگیرد نه تنها بازهم ما با شناخت هرچه بیشتر و نزدیک تر مردم ، بالاتر از یک صورت رونمایی برای فروش ، اعتماد به ناشر و طراحی نفری می شود و آنچنان که آغاز بوک فایر در سده شانزدهم پاسخ های نسبت به مساله های فعلی ، برای بیگی همان از چهرهای عاطفی با لحن های الهام کننده می توان به خودشان با ملاحظه ی هر کاربر، ماهجاتی را خود جوش خودشان آماده صفحه فروش می کنند و فقط یکی جایی چیزهایی هم که ناممکن است. مجبور به جمع با دوستان کتابخوان افتاد تا اطمینان کنند این رویکرد فقط خاطره اندوزی برای حال نیست و بارنه تلاش برای مانزری بهتری.

Remark دو مدیر سایه
اکیژن لباس و فرده ی روغنی طراحی جمهور

یقول کتابفروشی محمد اسماعیل عبادتی : کتابفروشی که سابقه زیادی در این حوزه دارد به خبرنگار دیباچه گفت:اگر چه کتابفروشان در دوسال اخیر بصورت مجازی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور خوبی داشتند، اما بنده معتقدم عدم حضورشان در این دوره و حتی دوره های بعد نه تنها امری ناخوشایند نیست و چالش هایی را برای نمایشگاه کتاب و صنف کتابفروش هابدنبال نخواهد داشت، بلکه حتی نبودشان مبحثی است که ریشه آن از عدم استقبال صنف کتابفروش برای شرکت در نمایشگاه کتاب شکل گرفته است.

پلاس عبادتیع ثمره : فعالان این صنف علاقه ای به حضور در نمایشگاه و فروش کتاب‌ها و لوازم فرهنگی خود آنهم بصورت تخفیفی ندارند، چرا که این حوزه در فروشگاه های خود در کنار مشتریان پروپا قرص و همیشگی خود و دیگر خریداران کتاب می توانند ضمن برخورداری از چرخه فروش مناسب، از پاخور خوبی نیز برخوردار باشند و بدون کوچکترین کاستی محصولات فرهنگی خود را بفروش برسانند، از این رو عدم حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب نه تنها چالشی نیست که برای این قشر نگران کننده باشد، بلکه حتی بیشتر افراد فعال در این حوزه مخالف حضور در نمایشگاه کتاب و عرضه محصولات فرهنگی خود در قالب قیمت‌های شکسته شده هستند.

وی که مدیریت یکی از مجموعه های کتابفروشی در خیابان انقلاب تهران را برعهده دارد افزود: به عنوان نماینده ای از قشر کتابفروش با اینکه در نمایشگاه و جشنواره های فصلی فروش کتاب زیاد شرکت کرده ام، اما معتقدم فروش کتاب با تخفیف از ایرادت و اشکالات زیادی برخوردار است، چرا که شرطی شدن مخاطب را به همراه می آورد؛ یعنی مردم سبد خرید کتاب خود را فقط محدود به زمان های خاصی از جمله برگزاری جشنواره های فصلی می کنند و خرید تمام محصولات فرهنگی مورد نیاز خود را منوط به برگزاری نمایشگاه کتاب و یا تخصیص یارانه فرهنگی می کنند که این موضوع بویژه در ارتباط با کتاب و مقوله فرهنگ اصل درست،بجا و سازنده ای نیست چون دست آوردی جز شرطی شدن مشتری و کتابخوان ها را به همراه نمی آورد.

وی افزود: دور از واقعیت نیست که بگوییم حتی مصوبه هایی که از سوی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا بدنبال سیاستگذاری های مختلف به جهت فروش فصلی کتاب برقرار و اجرایی می شود،خود نمونه بارز برای دامن زدن به موضوع شرطی شدن مخاطب در مواجه با خرید کتاب و کتاب‌خواندن به حساب می آید. در واقع این امر بستری را ایجاد کرده که جامعه به کتاب به چشم یک محصول و کالای تخفیفی بنگرد، مگر تا بحال شده که هر کدام از ما برای سرو غذا وارد یک رستوران شویم و بابت غذایی که خوردیم تخفیف بخواهیم که به طور قطع جواب خیر است؛چون باب شده که رستوران ها تخفیف ندارند و هر قیمتی که در لیست فروششان درج شده، همان را باید پرداخت؛ پس در اینجا باید اشاره کرد کتاب ها نیز قیمت دارند که پشت جلد هر کدامشان درج شده، بنابراین تخفیف برای فروش کتاب معنایی ندارد و حضور کتاب فروش ها چه بصورت مجازی یا حقیقی در نمایشگاه کتاب و یا حتی جشنواره های فروش فصلی،ضعیف شدن صنف کتابفروش را به لحاظ چرخه فروش بدنبال خواهد آورد و در واقع لطمه بدی به این حوزه وارد می کند.

او در پایان گفت : به نظرم همیشه بیشترین حمایت و تمرکز وزارت ارشاد، خانه کتاب و نهادهای مرتبط با کتاب، در راستای رشد بهتر و بیشتر ناشران بوده تا کتابفروشان، و واقعا از علت آن بی خبریم البته شاید بیشتر دست اندرکاران حوزه کتاب و مسئولان این عرصه چون، دستی در عرصه نشر دارند و فاصله زیادی با قشر کتابفروش ،از دغدغه این صنف بی خبرند. در کل معتقدم حضور کتابفروش ها در نمایشگاه کتاب بصورت مجازی یا حقیقی، به علت تخفیفی که باید در فروش کتب ارائه شود برای صنف کتابفروش ضربه زننده است و در طولانی مدت حتی باعث تعطیلی کتابفروشی ها خواهد شد.

انتهای خبر/

توسط nastoor.ir