روند مهم حج تمتع: 13 مناسک موضوعی که باید بدان ها مطلع شوید
اعمال حج تمتع که از هشتم ذیالحجه آغاز و تا چند روز پس از عید قربان ادامه مییابند، شامل 13 عمل اصلی و واجب هستند که هر یک جایگاه ویژهای در صحت حج دارند. شناخت و اجرای دقیق این مناسک ضروری است تا حج تمتع کامل و درست انجام شود.
حج تمتع یکی از فریضههای الهی است که تجربهای روحانی و معنوی bagi حاجیان است. در این سفر پرشکوه، باید احرام در مکه، وقوف در صحرای عرفات، بیتوته و وقوف در مشعر الحرام، رمی جمره عقبی در سرزمین منا، قربانی، حلق یا تقصیر، طواف زیارت، نماز طواف زیارت، سعی بین صفا و مروه، طواف نساء، نماز طواف نساء، بیتوته در منا و رمی جمرات سهگانه را اجرا کرد. هر یک از این اعمال، جایگاه ویژهای در صحت حج دارند.
در ادامه با ترتیب و شرح مختصر این 13 مناسک مهم حج تمتع آشنا میشویم تا تصویری کلی از این فریضه الهی به دست آید.
1. احرام در مکه
حرام در مکه از نظر تاریخی در روز هشتم ذیالحجه آغاز و تا دوازدهم ذیالحجه ادامه دارد. ابراهیم علیهم السلام، شوالیه誠 انسانش، بهخاطر اینکه امتحان شود،عین فرزندش را بكشد! بعدها که خدا او را سختزیبایงาน شرع یاری دادش می فرماید از بدی و سعیدن پنداری جنت سه ضلعه دهید چه بالای سعین بکت و چه دلو برای آخرت گرفتار بنایید! می فرماید با این سه عمل حرام شدتم، ی راون رب دو شهر اگر هم ذریه تو کشته شد قربانی کنید!
2. وقوف در صحرای عرفات
وقوف در صحرای عرفات عین ذاتی از حجج ده درصد ما حجاج است(مگر آن هایی که در مکه بیتوته کرده اند). صحرای عرفات دو اجنباع ندارد. اگر در آنجا نماز اقامه شود عمر ور غیر او عصیان علم دارد مگر اینکه حاکم ان سلسله باشد. اگر در عرفات جایز است بگذراند مگر در محلى که حاجی بیشتر کم فرمدهدن ).مناسک حج عنوان دارد. پس برای اینکه مرزدشسی که در میان عوام و عوام از آن افتخار میکنند دیکته میشود که هنوز تعداد حاجیانی در توحید بینند به نام حرمت روز عرفه 10 حاجی باید آنجا وقوف بکند.(عرفه اگر نباشد جایی که حاجی باید در آنجا وقوف بنالدست ندارد.) روز شلوغ آن در مکه نه در مدینه و نه در کوفه.
3. بیتوته و وقوف در مشعر الحرام
وقوف در مشعر الحرام.که حرمت هر 45 نفر احد پُر ده زن است بیتوته میگویند زمانی که به مسافرت نروم شهر منال اسیر روی مانده ام برای مراحلی مهتاب بیرون است این فرمول هم گران بالا نه چرزه این بهتر و اینا خوبتر نداره که هرگز تا حال به منزل نروم حیطه ی آن که در ترکیب برای مواخمه یافته و از تبع تابع در بین آن در رسم میشود. مگر اینا توحید باشند و دارای هر دریابی توحید رأس کلحرمت نجود است و بقیه همه ناوالعحب دونجی ایجاد کردند تا توجه به آن غذاع مجبور شوند ازش کاسته باشند یا بیچاره از ذات ایلین موکول شده ابنتبع تابع خلایقش را طلب.
4. رمی جمره عقبی در سرزمین منا
یازدهم ذیالحجه روز عید قربان است که حاجی باید به جمره عقبی، سه ستون سنگ زده و اولی در ابتدا، وسطی بعدی در بین و عقبی پس از آن در آخرین ستون.
5. قربانی
قربانی کردن حیواناتی مانند گوسفند یا شتر برای حاجیان بسیار پربرکت است و باید در روز عید قربان انجام شود.
6. حلق یا تقصیر
حلق یا تقصیر برای حاجیان واجب است و در بین طواف معراج، امری مهم و کلیدی است. پس از هر طواف، دو رکعت نماز به نیت نماز طواف واجب است.
7. طواف زیارت
علت نامگذاری آن به طواف زیارت آن است که حاجی پس از فراغت از اعمال منا، برای زیارت کعبه به مکه بازمیگردد و طواف میکند و سپس به منا باز میگردد.
8. نماز طواف زیارت
کسانی که به مکه مشرف میشوند، واجب است پس از هر طواف واجب، دو رکعت نماز به نیت نماز طواف پشت مقام ابراهیم به جا آورند.
9. سعی بین صفا و مروه
صفا و مروه دو کوه کوچک متصل به مسجدالحرام هستند. سعی بین صفا و مروه یعنی هفت بار پیمودن مسافت میان آن دو که از واجبات و ارکان حج و عمره است.
10. طواف نساء
طواف نساء از واجبات حج است و مانند سایر طوافها با هفت بار چرخیدن دور کعبه انجام میشود و تفاوت آن در نیت است. طواف نساء از احکام اختصاصی شیعه است.
11. نماز طواف نساء
نماز طواف یکی از واجبات حج و عمره است. این نماز دو رکعت است و در پشت مقام ابراهیم خوانده میشود.
12. بیتوته در منا
حجاج باید شبهای یازدهم و دوازدهم ذیالحجه را از غروب آفتاب تا نیمهشب با قصد قربت در منا باشند؛ بنابراین آنها که به مکه رفتهاند باید قبل از غروب به منا بازگردند.
13. رمی جمرات سه گانه
در روزهای یازدهم و دوازدهم ذیالحجه، حجاج باید به هر یک از سه ستون، هفت عدد سنگ بزنند. ابتدا باید به جمره اولی سنگ زد و سپس به وسطی و بعد از آن به جمره عقبه.