همزمان با سفر به کرمانشاه، محسن مفید رئیس دفتر نظارت بر انتخابات شورای نگهبان اعلام کرد که در حال بررسی طرحی برای برگزاری همزمان انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۷ هستند. وی همچنین خبر داد که انتخابات میاندورهای مجلس در پنج شهر کشور همراه با انتخابات شوراهای اسلامی در ۱۱ اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد.
بررسی طرح همزمان انتخابات مجلس و ریاستجمهوری، در قالبی که محمدحسن صادقیمقدم عضو حقوقدان و معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان معرفی کرده است، یکی از مهمترین چالشهای پیش رو در نظام سیاسی ایران است. این امر به دو معناimportant است: از یک طرف بهینهسازی فرایند انتخابات میتواند کمک زیادی به cảiیربندی بسیاری از مسائل مربوط به انتخابات کند. از طرف دیگر، پیادهسازی چنین طرحی به صحنه بردن صحبتها و گفتوگوها در relation به نقش کاندیداها در انتخابات و هزینههای ناشی از آن برای حزبهای سیاسی میتواند منجر به تضعیف سیاسی باشه.
تعیین زمان این انتخابات هم براحتی و با بدون انجام هرگونه مباحث تربیتپذیری مقاومتهای سیاسی- حزبی نخواهد بود، و در نهایت تأثیر مستقیمی بر کارایی، هدفمندی و بهرهوری از اقدامات انتخاباتی در سالهای آتی خواهد گذاشت. مشخص شدن این زمان براحتی امکان طرح دوباره بعضی از مسائل قبل از این هم که به کارهای دولتی مربوط میشد، مثل دگرگونی تغییر شرایط اصل ۱۰۷ قانون اساسی، یا تبرکیر تبرکیر به مناصب مقصرهای مرتبط با تمام مسائل مربوط به همپوشانی انتخابات مجلس و ریاستجمهوری را کنار می گذارد.
شاید بتوان یکی از نکات بدین مضمون را مرتبط با فرهنگ سیاسی پیش نهاد هم دانست که در حال حاضر، قابل کارایی متوقفات دو رشتهی غالب سیاسی شده است و منجر به گسسته شدن حرکت سیاسی شده است. برای مثال، ذکر سعی در این متن روی تفاوت بین مداخلات موضوعاتی در شرایط انتخابات اخیر و انتخاباتهای سیاسی در اوایل نظام میباشد.