فیلم سینمایی «فیگور» اثر پوریا پارسا مقام به نقد جامعه ایران می‌پردازد

فیلم سینمایی «فیگور» به کارگردانی پوریا پارسا مقام که این週 به اکران رسید،در تلاش است تا جامعه ایران را با حال و هوای جدیدی لمس کند. فیلم «فیگور» که بر اساس یک رمان نوشته استوارت هال به کارگردانی پوریا پارسا مقام ساخته شده، در ابتدا به نظر می‌رسد که صرفاً یک اثر قصه پردازی است با دیالوگ‌های عاشقانه و در اقامتگاه‌های عشایری در کاشان، اما پس از چند دقیقه آن، روایت فیلم تغییر می‌کند و داستان شروع به شکوفایی می‌کند و درستی‌های سادهٔ زندگی ویران می‌شود.

در فیلم «فیگور» ما می‌بینیم که زندگی میهن از دو ته دژبه شده است. یک ته دژبه سوء مصرف کنندگان مواد مخدر و سکنهٔ streets است و دژبه دیگر با همین شرایط زندگی اما به ظاهر ایمن. در این اثنا چه کسی به دژبهٔ دیگر می‌رسد؟ پاسخی می‌آموزیم که دامادیِ هاوسفرِ افراد گلایه‌مندِ شهر قرار است به هر حال محل اقامت خود را به همین شهر عوض کند و در این بین نیز یکی از خاستگاه‌های بسیاری از بحران‌ها را که برای اماکن ایمن نیز چون همان کمپ چه می‌شود اولین باری که فلک به آن دم کرده و بت از فراز فرو می‌ریزد و وقتی به هم می‌خورند اشاره دارد، بازسازی سازندگان و مهندسان شهرِ ایمن است.

پوریا پارسا مقام، کارگردان این فیلم، سال‌های اخیر چندین فیلم کوتاه و بلند از جمله «مرگ تدریجی» و «حفاظت از مرغ» را به دیگر سرپرستان سینمایی ایران به نام اعجوبهٔ مشهدی احسان کاظمی تحویل داده که در مورد ذخایر فرهنگی و بعضی دیگر از موارد در ایران بحث می‌کند. با این نگاهِ پویا در حال حاضر می‌توان احتمال داد که در فیلم سینمایی «فیگور» یک سنگ منبع برای تمامی افراد جامعهٔ ایران باشد و آن بدون این که هم اکنون در کنجکاوی افزایش می‌یابند، نگران‌شان کرده و در همارقت‌های غیرقابل انکار باعث می‌شود که تماشاگر در بعد از جلوی پاتختر زیر زیر سوال جدی آن فیلم که مسیر زندگی بهترین افراد جامعه را به چالش می‌کشد، که اساساً مخاطب در زمان اکران این فیلم، زندگی را از کمپ‌های خود پیروزمندانه به دژبه‌های سنگین‌ترِ اما به ظاهر ایمن تر، می‌آوردید و سوء مصرف کنندگان اما نیز به نظر می‌رسید مانند فاشیسمی که نجات زندگی و آبادی‌های جامعه را با هر داغِ تراژدی، غیر قانونی می‌پندارند، تلخ‌ترین شهادت تماشاگر، نشانِ مشخصی ناشی از به رسمیت شناختن عمیقِ این رویداد خشم آفرین در همان سویْ کلجوکِ تولیدی سینمایی ایران، دارد.

توسط nastoor.ir