چگونه می‌توانیم از تخم مرغ خام به صورت بی‌خطر در آشپزخانه استفاده کنیم؟

بازنویسی متن

گاهی اوقات ما به واسطه مصرف تخم مرغ عسلی یا سس‌های سفید یا برخی دسرها و ترکیباتی که در آن از تخم مرغ خام استفاده می‌شود، دچار نگرانی‌هایی می‌شویم. اما چگونه می‌توانیم از تخم مرغ خام در آشپزخانه استفاده کنیم؟ متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید که مهم‌ترین آلودگی که می‌تواند بر اثر مصرف تخم مرغ سبب بروز مسمومیت یا تب در انسان شود، نوعی باکتری به نام سالمونلا است که یا مستقیم از مرغ به تخم مرغ یا از پوسته آلوده انتقال پیدا می‌کند.

روش خانگی پاستوریزاسیون تخم مرغ
———————————

در این روش، تخم مرغ را در یک قابلمه تمیز به حرارت می‌بریم و با استفاده از یک دماسنج دقیق مواد غذایی، دمای آب را تدریجا و به ملایمت به ۶۰ تا ۶۱ درجه سانتی‌گراد برسانیم. سپس دما را کم کرده و برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در محدوده ۶۰-۶۱ درجه ثابت نگه داریم. در این زمان، حرارت به داخل تخم مرغ نفوذ کرده و سالمونلا را بدون پخت کامل، غیرفعال می‌کند.

نکات طلایی که باید بدانید
————————-

تخم مرغ‌های پاستوریزه ممکن است به نسبت تخم مرغ‌های خام، کمی مات‌تر به نظر برسند. این به دلیل دناتوراسیون پروتئین حساس به حرارت در این دماست. این تغییر جزئی معمولاً بر ارزش تغذیه‌ای یا خواص عملکردی تخم مرغ تأثیر چشمگیری ندارد.

رعایت بهداشت در نگهداری تخم مرغ پاستوریزه
—————————————–

تخم مرغ‌های پاستوریزه با پوسته سالم را می‌توان پس از خشک شدن کامل، مانند تخم مرغ معمولی، برای حدود ۳ تا ۵ هفته در یخچال (دمای ۴ درجه سانتی‌گراد) نگهداری کرد. اگر تخم مرغ پاستوریزه شکسته شده باشد، مایع تخم مرغ را در ظرف شیشه‌ای تمیز و استریل با درب بسته در یخچال نگهداری و بهتر است آن را حداکثر یک هفته با رعایت بهداشت کامل، مصرف کنید.

پاسخ به سوال
————–

اما سوال عمده‌ای که برایمان باقی می‌ماند این است که آیا پاستوریزاسیون خانگی تخم مرغ از نظر علمی برای کاهش ریسک سالمونلا، یک روش مطمئن است؟ در حقیقت پاستوریزاسیون خانگی روشی علمی برای کاهش ریسک سالمونلا است، اما کنترل دقیق دما-زمان در خانه دشوارتر از صنعت است. لذا ضمن مفید بودن این روش، تخم مرغ پاستوریزه تجاری، خصوصاً برای افراد آسیب‌پذیر، گزینه مطمئن‌تری است.

خوانندگان، چگونه پاسخ می‌دهید؟

توسط nastoor.ir