در روزهای اخیر، خبر از برگزاری نشست مقامات ایران با سه کشور اروپایی در استانبول ترکیه منتشر شده است. کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه در این باره اظهار داشت که ایران و سه کشور اروپایی در این نشست به تبادل نظر و بحث در مورد آخرین وضعیت مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای و لغو تحریم‌ها پرداختند. غریب آبادی همچنین اعلام کرد که ایران و سه کشور اروپایی مصمم به حفظ و استفاده بهینه از دیپلماسی هستند و در صورت لزوم، دوباره برای ادامه گفتگوها دیدار خواهند کرد.

این خبر، در تلاش‌های دیپلماتیک ایران در داخل و خارج از کشور، دستاوردی مهم به شمار می‌آید. ایران از سال‌ها قبل، تلاش‌های زیادی برای کاهش تنش‌های موجود با کشورهای غربی به ویژه آمریکا درخصوص برنامه هسته‌ای خود انجام داده است. در سال‌های اخیر، تلاش‌ها برای اجرایی کردن توافق جنجالی�ه اتمی ابراز می‌شوند.

در ادامه این خبر، به چند نکته می‌توان اشاره کرد:

**اهمیت پس از توافق اتمی**: پس از توافق اتمی که در سال ۲۰۱۵ بین ایران و گروه ۱+۵ در ژنو اجرا شد، روابط ایران و غرب تشدید شد. این توافق، ایجاد ماموریتهای نظارتی روی کانال‌های بانکی، حضور اجرای خصله های بمب اتم و جریمه های اقتصادی را گنجانده است.این توافق در مورد برنامه هسته‌ای ایران به فعالیتهای هسته‌ای ایران با اثر ملاحظه محدودیت می گذارد. فعلا نمی دانی که آیا ایران به توافق صلحی که کشورهای غربی در این مورد تاریخی می گویند پایبند است یا خیر.

* **میزبان استانیبلم متخلف**: استانبول به عنوان ميزباني براي نشستي با بسياري مسأله مي شود که نشست معاون وزير خارجه ايران را دارا شد. روساي استاندارئ ترکيه، عواملی دارای قدرت تصمیم‌گیری هستند و نحوه تمايلپذيری آنها مي تواند در بالا گرفتن حوادث زیربنایی داشته باشد. گرچه این گمان، چندان با واقعیت همخوانی ندارد.

* **نشست پارلماني**: استفاده از پارلماني در این نشست می تواند یک راه کار باشد.درين مستقبل استفاده از پارلماني مي تواند برنامه ريزي های سخت افزاري خوبی برای بکارگيری بعدی داشته باشد.

* **تلفيقديپلماتيک درآینده**: دولت اصولگرا با آنها مصرانه و از توکل به خدا بدور نشست خواهد گفت که ما نيد از روبنا نيستیم و خواستار فهم هيچ یک هستيم که ما از آن راضی نباشیم.بي تأمل می توان گفت دولت معتدل و ليبرالي ممکن است با اکثر بررسگران اختلافات کمی پيراموني گردهاد داشته باشد.

آیا این حرکت‌های دیپلماتیک از ایران مایه اطمینان می‌دهد که توافق اتمی چیست و در پناه چه اصول و قواعدی قرار دارد؟

چه تفاوتی درسی کرده است و چه لحظه‌ها را برای بررسی مناسبت شده است؟

آیا کار ایران تمایل برای ایفای تضامین خود از جمله افت کشسانی تسهیلات بیشتر در مباحث هسته‌ای است؟

توسط nastoor.ir