در امروز جهان اسلام، اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی نقش عمده‌ای در تعاملات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای عضو دارد. به گفته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، ایران به عنوان یکی از اعضای مؤثر اتحادیه، در نمایندگی دبیرخانه این سازمان در تهران می‌باشد. وی در خصوص اهمیت اتحادیه بین المجالس، بیان کرده است که این اتحادیه فرصتی برای توسعه روابط میان کشورهای اسلامی است و می‌توان از آن استفاده کرد تا در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ارتباطات پرحجمی داشته باشیم.

در سالروز بیست و پنجمین تأسیس اتحادیه بین المجالس، رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در فرودگاه مهرآباد، از جاکارتا به عنوان مبدأ این سفر و بصورت زنده تلویزیونی، پیرامون اهمیت اتحادیه بین المجالس صحبت کرد. او افزود که عازم جاکارتا هستیم به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس اسلامی و پنجاهمین سالگرد تأسیس این اتحادیه. این کنفرانس یکی از فرصت‌های مناسبی برای همکاری بیشتر و مقابله با چالش‌هاست، به ویژه موضوع فلسطین و غزه که نه تنها موضوع جهان اسلام بلکه دغدغه همه انسان‌های منصف و آزاده جهان است.

او با اشاره به ملاقات‌های دوجانبه ایران و تعدادی از کشور‌های حاضر در این اجلاس، عنوان کرد که توسعه روابط دو کشور در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مد نظر است. همچنین یادآور شد که روابط ایران و اندونزی در حوزه مسائل سیاسی و فرهنگی به ویژه در حوزه دانشگاهی و حوزوی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد که برای استفاده از ارتباطات دیپلماسی میان کشور‌ها و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای پیشرفت‌های ملی و اسلامی می‌توان به اتحادیه بین المجالس اسلامی به عنوان یک فرصت اشاره کرد. وی در پایان خاطرنشان کرد که امیدوار است با همراهی همکاران مجلس شورای اسلامی در این سفر بتوانیم حداکثر استفاده را از این فرصت کوتاه دو روزه داشته باشیم.

با توجه به نقش مهم اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی در تعاملات بین‌المللی، لازم است توجه مضاعفی به اجرای توافق‌نامه‌های اقتصادی با کشورها داده شود. به این ترتیب که پیشرفت‌های ملی و اسلامی را با استفاده از این ارتباطات موثر تر بتوانیم داشته باشیم.

توسط nastoor.ir