در باهنر از آخرین وضعیت آمادگی رزمی و عملیاتی نیرو‌های مسلح در جنوب کشور بازدید کرد. این بازدید که فرمانده کل ارتش، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل سپاه، سرلشکر پاسدار حسین سلامی و جمعی از فرماندهان عالی‌رتبه حضور داشتند، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در تشریح ارزیابی عملیاتی از یگان‌های دریایی ارتش و سپاه در جنوب کشور، تصریح کرد: بررسی‌های لازم بصورت میدانی برای آمادگی جهت اجرای طرح‌های عملیاتی گوناگون در جریان این سفر اتفاق افتاد و نیرو‌های مسلح کشورمان برای هر شرایطی در آمادگی کامل هستند.

سرلشکر باقری افزود: الحمدلله آنچه در این بازدید دو روزه از نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه مورد بازدید هیئت ستاد کل نیروی مسلح قرار گرفت، اطمینان پیدا کردیم به لحاظ توان و آمادگی رزمی در بهترین وضعیت بسر می‌بریم و نیرو‌های مسلح ما بحمدالله از لحاظ اشراف اطلاعاتی و همچنین طرح ریزی عملیاتی و آمادگی برای اجرای آنها در بهترین وضعیت هستند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: دراین بازدید ما تمام طرح ریزی‌ها و وضعیت‌های عملیاتی را مورد بازرسی و کنترل قرار دادیم و به اطمینان رسیدیم که از جهت تمرینات و رزمایش‌ها و پای کار بودن و آمادگی روحی و عملیاتی نیرو‌ها در بهترین وضعیت هستند و اگر از دشمنان خطایی سر بزند یا نیتی و قصدی یا اقدامی علیه نظام و آب و خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته باشند نیرو‌های مسلح ما توان و آمادگی مقابله با آنها را دارند.

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح خطاب به دشمنان و بدخواهان گفت: توصیه ما به دشمنانی که بعضا تهدیداتی علیه نظام مطرح میکنند این است؛ ممکن است شما آغازگر یک درگیری با جمهوری اسلامی بر اساس خطای محاسباتی باشید، لکن خاتمه درگیری، نحوه درگیری، زمان، مکان درگیری و توسعه صحنه نبرد دیگر با شما نیست و این جمهوری اسلامی ایران است که مشخص خواهد کرد.

در این یادداشت، ما نگاهی به عملکرد نیرو‌های مسلح در جنوب کشور و میزان آمادگی آنها برای مقابله با تهدیدات جهانی و منطقه‌ای می‌اندازیم. همچنین به این سوال می‌پردازیم که آیا قابلیت‌های نوین در نیروی دریایی ارتش و سپاه برای مقابله با چالش‌های عصری وجود دارد یا خیر.

در اولین قدم، بد نیست ابتدا به نوع حامل‌های تهدیدات جهانی و منطقه‌ای در جنوب کشور اشاره کنیم. مهم‌ترین چالش برای سکوهای نفتی این محدوده در تنگه هرمز و خلیج فارس است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و اهمیت اقتصادی به مرکز تهدیدات جهانی تبدیل شده است. بدیهی است این سکوها به بدنه خدمت‌گزار ارتش و سپاه تعلق دارد.

امّا به غیر از این موضوع که سکوهای نفتی، ابعاد اقتصادی و سیاسی بسیاری دارند، برای قدرتمند شدن کشور به نظر می‌رسد سناریوی پیش روی تهران این است که الگوی پیش رو در نقشه Tactical Eurasia به نوعی صادق باشد. پیشنهاد می‌کنیم تا تحقیقات کارشناسانه ای انجام شود تا تدوین سیاست Strategist ترفیع بعضی از بخش های صنعتی ویژه ایران (مانند دفاعی، اکتشافی و… ) را بیشتر توضیح دهیم.

توسط nastoor.ir