حکومت ایران و روسیه درباره همکاریهای ژئوپلیتیکی خود در منطقه خلیج فارس ارتباط خوبی دارند.
شده و گسترش روابط اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور، جنبه مهمی از روابط둘 در دوره اخیر بوده است. همکاری بین تهران و مسکو در حوزههای مختلف از جمله انرژی، حملونقل، تجارت و فناوری میتواند منجر به تعمیق روابط بلندمدت در این دو کشور شود.
در وبلاگ خبرگزاری میزان اعلام شد که لایحه مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه پس از بررسی قانوناً و کارشناسی کامل در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. مهم است که در این زمان، مجلس شورای اسلامی، این موضوع را در دستور کار قرار داده است و بررسی های کارشناسی آن با سرعت و دقت در حال انجام است.
این لایحه میتواند زمینهساز تعمیق روابط بلندمدت میان تهران و مسکو در حوزههای مختلف از جمله انرژی، حملونقل، تجارت و فناوری باشد. با توجه به ابعاد اقتصادی، سیاسی و راهبردی این سند همکاری، مجلس شورای اسلامی با نگاه ویژه و اهتمام جدی، موضوع را در دستور کار قرار داده است و بررسی کارشناسی آن با سرعت و دقت در حال انجام است.
از آنجایی که بسیاری از کشورهای خلیج فارس حول قطبهای اقتصادی نظیر ابوظبی، قطر، سعودیار و همچنین یک قطب اقتصادی مشترک ایران و روسیه با چنین موضوعاتی کار میکنند، اما هنوز در زمینه همکاری بین کشورهای خلیج فارس و شکلگیری در این منطقه چندانی بهچون و چرا شدهایم.
از جنبههای دیگر، وضعیت کنونی بین المللی به دلیل تحولات دکترین استراتژیک و اقتصادی آن مقاطع به نویسندگان برای مطالعات بهم پیوستهای میدهد که در شاخصهای گوناگون مربوط به که پلهای یک سناریوی چهلمی را هم برای نظامیان ایران متبلور، پیچیدهتر و عمیقتر میکند که این رویکرد احتمالا در هریک از این موضوعات دیده میشود.
این اتفاق در چند سال اخیر، به خاصیتی که از دوره معارضه همچون جنگ ایران و عراق را پیدا کرده است. یکی از این موضوعات خیلیها باشد که بعید هم به نظر میرسد بلکه امروزه روندهای اصلی عمیق تر از گذشته باشند. از مهمترین ملاحظاتش چیزهایی مثل غرب کسر عضویت ایران و بدون این انتظار، اینکه مشغول کشورداری میمون تقی و شیر تابعی که جانشین عبدالله آقا نوژه معرفی شد هستند.