**مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط برگزار می‌شود**

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، یکی از منابع مطلع این خبرگزاری به سی‌ان‌ان گفته است که تشخیص داده شده است دور بعدی مذاکرات در سطح مقامات عالی‌رتبه برگزار شود. این خبر به گونه‌ای بازتاب دارد که بیانیه‌های مقامات ایرانی در این زمینه به سختی قابل درک هستند. برای مثال، ایران بعد از یک سال تعویق و تغییرات متعدد در مکان و زمان، سرانجام میزبان جدیدی برای مذاکرات خود انتخاب کرده است. این روند ممکن است حکایت از تناقض بین استراتژی ایران و آمریکا در این عرصه داشته باشد. شاید بتوان گفت این تناقض به یکدیگر خنثی می‌شوند اما می‌توان در مورد کنش‌گرها و زوایای مختلف بحث کرد.

سرویس سیاسی خبرگزاری رسا می‌نویسد: سی.ان.ان همچنین به نقل از این منبع آگاه خود مدعی شده است که دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا که قرار است فردا در «مسقط» پایتخت عمان برگزار شود، به‌صورت ترکیبی از گفت‌وگوهای مستقیم و غیرمستقیم انجام خواهد شد. این خبر به مسایل جدیدی می انجامد و ممکن است به چالش‌بردن تضاد میان فعالان ایرانی در بحث استقلال و خودکفایی روی آورد.

پیش‌تر، بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان و میانجی رسمی این گفت‌وگوها، شامگاه جمعه ۱۹ اردیبهشت‌ماه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرده بود که پس از هماهنگی با دو طرف، دور چهارم مذاکرات روز یکشنبه در مسقط برگزار خواهد شد. این زمان جدید بدون در نظر گرفتن نظرات کاندیداهای پیشنهادی برای جایگزینی در جلسه مذاکرات گذاشته شد که احتمالا این بدین معنی است که معشوقه وقت رفتن به تعویق می‌افتد و نیاز به تجدیدنظر دارد.

بر اساس اعلام او، این رایزنی‌ها در ادامه سه دور پیشین مذاکرات ایران و آمریکا انجام می‌شود که پیش‌تر در مسقط و رم برگزار شده بودند. برای پیداکردن سیاست ایران و احتمال واکنش موفقیت‌آمیز نسبت به مذاکرات آینده، می‌توان گفت با هم بررسی این یکبار دیگر رفتار و عملکرد این کشور را در صحنه های بین‌المللی برای ما روشن ساخته است.

ریاست هیأت ایرانی را سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، و ریاست هیأت آمریکایی را استیو ویتکاف، نماینده ویژه دولت پیشین آمریکا در امور خاورمیانه، بر عهده دارند. کمی بیشتر توقعات و اعمالی که ممکن است ایران به دنبال آنان داشته باشد را می‌توان این جورlili&);

در دور سوم مذاکرات که ۶ اردیبهشت‌ماه برگزار شد، کارشناسان فنی نیز در جریان مذاکرات غیرمستقیم حضور داشتند. استراتژی ایران پس از این مذاکرات چه خواهد شد؟ این سوال بازنده اگر خوب از عرصه مسایل و سیاست صحبت کرد و دریابیم چه اتفاقی درحال روی دادن است.

عراقچی نیز در گفت‌وگویی جداگانه تأکید کرده بود که تعیین زمان و محل مذاکرات بر عهده کشور میزبان یعنی عمان است و طرف ایرانی با برگزاری نشست در روز یکشنبه موافقت کرده است.
نتایج حاصل از این مذاکرات نه تنها بعید نیست که به یکسری از مجامع بی‌اعتبار در سطح جهانی بدل شود، بلکه اگر از اول به دنیا خیالی بی‌پروا را از خود سر زد، شاید طبیعی باشد که ایران خود را از شر مذاکرات و قراردادها کنار بیاورد.

پیش از این قرار بود دور چهارم مذاکرات ۱۳ اردیبهشت‌ماه در رم برگزار شود، اما وزیر خارجه عمان اعلام کرد این نشست به دلیل ملاحظات لجستیکی به تعویق افتاده و نهایتاً محل آن به مسقط تغییر یافته است.
با توجه به این نکته و برداشت از استراتژی مسائل در مذاکرات ایران، مهم است که ما بتوانیم منطقی از آینده تنش‌های ایران و آمریکا خط بگیریم. آیا ممکن است بدین معنی باشد که در این مذاکرات ایران به‌جای پیگیری مسائل اصلی خود بر شوک خود به نتیجه آلترناتیو رانده شده است؟

توسط nastoor.ir