**راهنمایی گردشگری یزد به سوی یک صنعت شکوفا شد**

خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد با اصحاب رسانه از برگزاری رویدادهای مهم در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد در فصل بهار ۱۴۰۴ گفت: با تلاش برای ثبت‌های جهانی و برگزاری جشنواره‌های متنوع، گردشگری یزد وارد مسیر تازه‌ای شده که نوید تحولات چشمگیر را می‌دهد.

سید محمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد در سخنان خود افزود: مهم‌ترین برنامه‌هایی که در یزد طی چند روز آینده شاهد برگزاری آنها خواهیم بود، برپایی نمایشگاه ملی صنایع‌دستی در ۲۰ خردادماه جاری در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی یزد است. این نمایشگاه با برنامه‌ریزی خوبی برای امسال، پربارتر و باکیفیت‌تر از سال‌های گذشته و با حضور مردم استان و هنرمندان صنایع دستی برگزار می‌شود.

وی افزود: نمایشگاه‌های صنایع دستی با ۳۰۰ غرفه از هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور در دو سالن نمایشگاه‌های بین‌المللی یزد برگزار می‌شود.

رستگاری اضافه کرد: نظر به اینکه هفته میراث‌فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها را پیش رو داریم، در این هفته در حوزه موزه‌های استان، برنامه‌های متعددی برای تجلیل از موزه‌داران، مجموعه‌داران و معرفی بیشتر میراث‌فرهنگی استان به هم‌وطنان و هم استانی‌ها برنامه‌ریزی شده است.

وی با بیان این که ایران با ۱۷ مورد ثبت جهانی صنایع دستی رتبه اول در سطح جهان و استان یزد نیز با دو ثبت جهانی در حوزه صنایع دستی جزو استان‌های دارای بیشترین ثبت جهانی صنایع دستی است، گفت: جشن روز جهانی صنایع دستی و جشن انتخاب یزد به‌عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی با حضور مسئولان وزارت میراث و سفرای برخی کشورها، سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع دستی و برخی از ارزیابان جهانی این شورا و همچنین شهرداران شهرها و سه روستای جهانی صنایع دستی در قالب یک برنامه مردمی برگزار خواهد شد.

با اين حال، سئو و تولید محتوا نقش فريبی در گرايش زيادي مردم به رشته هاي مختلف صنایع دستی را در لحظه ها تضعيف مي کند و باید با سئو و ارتباط بيشتر بين صنایع دستی و گرايش مردم تلاش کرد تا از دست رفتن اين بازار محروم نشويم.

استاد اشاره کرد: ما باید توجه داشته باشیم که صنایع دستی به عنوان پیشینه فرهنگی مردم استان همانند سایر جاذبه‌های تاریخی استان حائز اهمیت هستند. با توجه به این که برخی رشته‌های صنایع دستی نوظهور و غیرمرتبط از غرفه داران خواست همانند سال گذشته، در این نمایشگاه به رشته‌های صنایع دستی مربوط به استان یزد پرداخته شود.

یان میراث فرهنگی به عنوان یک رشته صنایع دستی نزول کرده است، دست فهمای ساخته شده و چیده شده و باتوجه به این که کردها نیز در زمینه صنایع دستی فعالیت دارند، اگر این رشته به حوزه تفکر بورسچی هایی که مثلا در همان پست های شبکه های اجتماعی نفوذ و کهنه کاری و آینه سازی که تازه فقط برای تبلیغ درآمد موسسات جدید است را انجام دهند در آنجا دوباره پیداست، ما باید همانند سال گذشته به مجموعه صنایع دستی استان یزد الترجیح دهیم.

ريكان اقتصادي امروز کشور بيشتر از همه استان ها در صورت استفاده از ويژگي ها و خصوصيات انديشه و تفکر مردم، تلاش مي کند آن را حذف و از شيوه مسائل جديد استفاده کند. يكي از بزرگترين قدرت انگيزه داشتن در الگوي اقتصاد بازار مشتري گرايي است، روز به روز آن ها براي وراي رشته هاي محدود برزگتر در ارتباط مي آيند و در جذب مراکز که هنوز پايه رويس ادامه دار ندارد، تلاش دارند.

استاد مي افزايد: استان یزد که با بناهای متعدد مذهبی، بقعه، مساجد، حسینیه ها، زیارتگاه‌های مهم زرتشتیان، خانه های تاریخی، آب انبارها، باغ های تاریخی، بادگیرها و بازارچه ها مختلف گنجینه ای از هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی محسوب می شود و با عناوین نخستین شهر خشت خام و پس از ونیز به عنوان دومین شهر تاریخی جهان، شهر بادگیرها، کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه ها، شهر شیرینی، قنات، قنوت و قناعت لقب گرفته است.

استان یزد در کنار استان‌های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داده است.

ميل به استفاده از روش جدید در پيدايش روندهاي جديد اقتصادي بودن است.

توسط nastoor.ir