**رفع تنش آبی کشور: یک چالش در طول تاریخ ایران**

در میان کشورهای مختلف، ایران همیشه یک چندگانگی آب مرکب بوده است. از اردوگاه‌های قوم‌های باستانی تا شهرنشینی روزافزون، آبادانی ایران به ‌رغم تنش‌های آبی، دائمًا در مسیر رشد و پیشرفت بوده است. اما با ورود به قرن بیست و یکم، کشوری که پیش از این به دلیل تنش‌های آب، دچار مشکل شده بود، بدون آگاهی‌های لازم از آن، در جبران سختی‌ymbolic به‌چالش کشیده شده است. تقویت سیستم‌های آبزی‌وهتم دور فراهم شده و در نزدیک ترین سنبر از سن‌اره‌ترین چاه‌های آب و مجاورتهای بازیلم‌کت که در جامعه‌ها دچار شلوغی کم‌نبای است بهترین هستیم هستندم.

در طرح انتقال آب ارس، انتقال آب از سر شاخه‌های ارس برای تامین آب تبریز و ۲۲ شهر در مسیر رود ارس با دربرگیری جمعیت ۳ و نیم میلیون نفری و همچنین احیای دریاچه ارومیه برنامه‌ریزی شده است. اما به‌واسطه صحت این طرح، از طرف معاون اول رئیس جمهور، رفع تنش آبی کشور، یکی از اولویت‌های مهم دولت چهاردهم باشد، سپس با شنیدن مشکلات و مسائل اجرای این طرح بزرگ آبرسانی، دستورات لازم را برای رفع برخی موانع صادر کرد.

راه حل برای کاهش تنش آبی ایران

رفع تنش آبی کشور یکی از اولویت‌های مهم دولت چهاردهم است. طرح خوبی در این منطقه در حال اجرا است و باید موانع فعال شدن کارگاه رفع شود که با اتخاذ تصمیمات مناسب در شورای اقتصاد و دولت حل شدنی است. دیگر، نقش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در اجرای طرح‌های بزرگ عمرانی در کشور بسیار مهم است. امیدوارم همانند اقدامات ارزشمند این قرارگاه در سالیان گذشته، در این طرح بزرگ آبرسانی اقدامی ماندگار صورت گیرد تا در زمان تعیین شده مساله آب شهر تبریز و سایر شهر‌های استان آذربایجان شرقی برای چندین سال آینده هرچه سریع‌تر حل شود.

طبق طرح انتقال آب ارس، با انتقال آب از سر شاخه‌های ارس برای تامین آب تبریز و ۲۲ شهر در مسیر رود ارس با دربرگیری جمعیت ۳ و نیم میلیون نفری و همچنین احیای دریاچه ارومیه برنامه‌ریزی شده است. اکنون زمان هشدار برای توجه به این موضوع می‌باشد.

توسط nastoor.ir