رسانه دی گزارش می‌دهد که پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای انجام مذاکرات مستقیم با اوکراین با تردیدهایی از سوی اوکراین و حامیانش مواجه شده است. این پیشنهاد که از روز پنجشنبه اعلام شد، با عدم پاسخ روسیه به درخواست ائتلاف داوطلبانه حمایت از اوکراین برای آتش‌بس بدون پیش‌شرط از روز دوشنبه همراه شده است.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در واکنش به این درخواست روسیه، پوتین را متهم کرد که صرفاً در تلاش برای خرید زمان است. وی همچنین تاکید کرد که اروپایی‌ها و ایالات متحده باید به درخواست خود برای آتش‌بس بی‌قید و شرط پایبند باشند و سپس می‌توانند صحبت کنند. ماکرون تصور می‌کند که در حالی که اوکراینی‌ها به طور پیوسته بمباران می‌شوند، با مذاکرات موازی موافقت نمی‌کنند.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، این درخواست را نشانه خوبی برای تمایل روسیه برای گفتگو دانست. اما تاکید کرد که روسیه ابتدا باید آتش‌بس را بپذیرد تا مذاکرات واقعی ممکن شود. صدراعظم آلمان نیز تاکید کرد که اوکراین قبلاً بدون هیچ قید و شرطی با این موضوع موافقت کرده است.

سیمتیه مولر، معاون سیاست خارجی فراکسیون حزب دولتی سوسیال دموکرات آلمان، خواستار واکنش قاطع غرب به موضع ولادیمیر پوتین شده است. مولر گفت که رد این آتش‌بس توسط رئیس جمهور پوتین، همراه با ادامه حملات پهپادی و درخواست همزمان برای مذاکرات مستقیم با اوکراین، استراتژی او را آشکار می‌کند: وی وانمود می‌کند که مایل به مذاکره است.

در این میان، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اظهارات پوتین را نشانه مثبتی دانست، اما مذاکرات را منوط به آتش‌بس قبلی دانست. زلنسکی گفت که روس‌ها بالاخره به فکر پایان دادن به جنگ افتاده‌اند. او همچنین تاکید کرد که تمام دنیا مدت‌هاست که منتظر این بوده است و حتی یک روز هم ادامه کشتار فایده‌ای ندارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از اوکراین خواسته است تا با پیشنهاد پوتین برای از سرگیری مذاکرات مستقیم صلح در ترکیه موافقت کند. ترامپ تصور می‌کند که این در صورتی است که پوتین واقعاً بخواهد به توافق صلح دست یابد. در عین حال، ترامپ ابراز تردید کرد که پوتین واقعاً بخواهد به توافق صلح دست یابد.

در این میان، زلنسکی نیز با این مسئله موافقت کرده است که روز پنجشنبه با پوتین در استانبول دیدار کند. زلنسکی گفت که او به ترکیه سفر خواهد کرد و شخصاً منتظر پوتین خواهد ماند. در عین حال، او از پوتین خواست آتش‌بس را بپذیرد و گفت که اوکراین مشتاقانه منتظر آتش‌بس کامل از روز دوشنبه است که پایه‌های لازم برای دیپلماسی را ایجاد خواهد کرد.

مرتس، ماکرون، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، و دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، روز شنبه برای دیدار با زلنسکی و ارسال پیامی در مورد جنگ اوکراین به پایتخت این کشور سفر کردند. آنها با هم از مسکو آتش‌بس بی‌قید و شرط را درخواست کردند.

این داستان برای ما نشان می‌دهد که چگونه روسیه و اوکراین به مشکل‌ای در حال ظهور برای به ثمر رساندن مذاکرات آتش‌بس و صلح روبرو هستند. در حالی که هر دو طرف در تلاش هستند تا این نقطه نقطه را برسند، غرب نیز خواستار موضع قاطعتری از طرف روسیه برای پایبندی به این قرارداد است. این موضوع نشان می‌دهد که چگونه جنگ در اوکراین با چالش‌های صلح‌جویی روبرو است و تمام ایدئولوژی‌ها و باورها که در این فرآیند دخالت دارند، از اهمیت زیادی برخوردارند.

توسط nastoor.ir