وزارت راه و شهرسازی خبر داد که ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از فردا ۱۷ اردیبهشت آغاز می‌شود. معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن در این souvisw روبرو، با اشاره به افزایش سقف فردی و کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن، اظهار داشت: سقف فردی و کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن مطابق با مصوبه بیستمین جلسه شورای عالی مسکن افزایش یافته است. این اقدام بر مبنای ماده ۹ قانون ساماندهی بازار، زمین و اجاره‌بها انجام شده است که تصویب در شورای عالی مسکن را الزامی می‌کند.

احسان مسعودی همچنین با اشاره به فرآیند به‌روزرسانی سامانه به‌روزرسانی سامانه وای دي برای ثبت‌نام، تصریح کرد: در حال حاضر مشغول به‌روزرسانی سامانه هستیم. این به‌روزرسانی ضروری بود، چرا که هم باید نرخ‌های جدید در سامانه اعمال شود و هم تغییر سهمیه کلی سال ۱۴۰۳ از ۸۰ هزار میلیارد تومان قبلی که به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان لحاظ شود. این سقف ۲۰۰ همت به‌صورت رسمی از سوی بانک مرکزی بسته شده و مابقی تسهیلات پرداخت‌نشده از سوی بانک‌ها نیز به سقف ۱۲۰ همت جدید افزوده خواهد شد تا در سهمیه سال ۱۴۰۴ لحاظ خواهد شد.

وی با بیان این‌که به‌روزرسانی به‌دلیل افزایش سقف وام بود، تصریح کرد: اگر این به‌روزرسانی انجام نمی‌شد، ثبت‌نام‌کنندگان جدید نیز ناخواسته در صف دریافت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی (شهر تهران) قرار می‌گرفتند؛ ناگزیر بودیم پرونده تسهیلات ۱۴۰۳ بسته شود و پرونده جدید به نام اولویت‌های ۱۴۰۴ ایجاد شود تا هر کسی که ثبت‌نام می‌کند وام ۲۷۵ میلیون تومانی را دریافت کند.

در ادامه، معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن همچنین یادآور شد: مورد دیگر نیز با آسیب‌شناسی موضوع وام ودیعه مشخص شد متقاضیان ۴ تا ۶ ماه در صف دریافت وام بودند و بعد از این مدت تازه بانک می‌گفت سهمیه اش به اتمام رسیده و متقاضیان مجبور بودند پس از چند ماه معطلی شعبه یا بانک را تغییر دهند.

مسعودی با اشاره به تمهیداتی که برای رفع این مشکل پیش‌بینی کرده‌اند، تصریح کرد: در سامانه جدید، هنگام انتخاب شعبه توسط متقاضی، رنگ‌بندی مشخصی اعمال شده است. شعب کم‌صف به رنگ سبز، شعب با صف متوسط نارنجی و شعب شلوغ به رنگ قرمز مشخص شده‌اند تا متقاضیان از ابتدا با آگاهی بهتر اقدام به انتخاب شعبه و بانک کنند و سرگردان نشوند.

و اما در پاسخ به این پرسش که کدام بانک‌ها وام ودیعه مسکن را پرداخت خواهند کرد، مسعودی تصریح کرد: برای وام ودیعه معمولی تقریباً همه بانک‌هایی که وام نهضت ملی مسکن را پرداخت می‌کنند، در این فرآیند حضور دارند؛ حتی بانک آینده که با نامه بانک مرکزی از پرداخت وام نهضت ملی مسکن مستثنا شده، اما باید وام ودیعه را پرداخت کند. اما در خصوص وام ۴۰۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه ودیعه مسکن، صرفاً بانک مرکزی به ۸ بانک ملت، ملی، صادرات، تجارت، سپه، رفاه، پست بانک و پارسیان ابلاغیه داده است.

مسعودی همچنین تاکید کرد: متقاضیان این تسهیلات باید ابتدا از طریق نهاد‌های حمایتی (کمیته امداد، بهزیستی و…) مربوطه تشکیل پرونده دهند.

توسط nastoor.ir