حمایت از پدافند هوایی و ممانعت از ناکارآمدی آن در برابر جنگهای شناختی
امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد، فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص)، در دیدار با فرماندهان، دانشجویان و اساتید حاضر در دوره معارف جنگ شهید صیاد شیرازی، تاکید کرد که دشمن با اعتقادات، مکتب و ارزشهای کشورمان مشکل دارد و با جنگ شناختی سعی در ریشهکن کردن ارزشها و آرمانهای ایران اسلامی دارد. این بار قدرت قوی تر از گذشته در پدافند هوایی بر خاسته است که قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) نقش مهمی در حراست از آسمان کشور ایفا میکند.
آینده پدافند هوایی در دو چالش سخت فرسا قرار دارد: جنگ شناختی دشمن و فقدان استقلال پدافند هوایی
امیر سرتیپ صباحیفرد، در صحبتهای خود، با اشاره به اهمیت پدافند هوایی در طول ۸ سال دفاع مقدس، اظهار داشت که قبل از انقلاب اسلامی، پدافند هوایی توسط مستشاران اداره میشد. با پیروزی انقلاب و شروع جنگ، دکترین پدافند هوایی تغییر کرد و مجموعه پدافند چتر تمام عملیاتهای سایر نیروها بود؛ پدافند هوایی با هوشیاری کامل اجازه نداد هیچ فرودگاهی بسته شود. امروز نیز با استفاده از تجهیزات و سامانههای بهروز و نیروی انسانی کار آمد، نیروی پدافند هوایی ارتش، نقش مهمی در حراست از آسمان کشور ایفا میکند.
امیر سرتیپ صباحیفرد می گوید: مشکل دشمن با مکتب و ارزشهای ایران است. در دوره جنگ، پدافند چتر بود که تمام عملیاتهای سایر نیروها را تأمین میکرد. اگر بخواهیم ایران قوی داشته باشیم، باید قوی باشیم؛ ما در همه زمینهها بهویژه در حوزه سامانهها و تجهیزات پدافندی پیشرفت قابل توجهی داشتهایم و به مرحلهای رسیدیم که امروز طراحی و ساخت تجهیزات به دست متخصصان و جوانان انجام میگیرد.
با آغاز جنگ شناختی، دشمن سعی در ریشهکن کردن ارزشها و آرمانهای ایران اسلامی دارد. امیر سرتیپ صباحیفرد می گوید: لازم است با ارتقاء آگاهی و مبارزه با جنگ شناختی، ارزشها و آرمانهای ایران اسلامی در بین مردم تقویت شود.
با دو چالش سخت فرسا، آینده پدافند هوایی چیست؟ اگر ایران قوی باشد، در اثر جنگ شناختی تنها شکست نمیخورد، بلکه بر قدرت خود بیتاثیر نخواهد ماند. در این راستا ارتقاء آگاهی و مبارزه با جنگ شناختی، رمز غلبه بر این چالشهای سخت است.
راهکارهای بالقوه برای تقویت پدافند هوایی و مقابله با جنگ شناختی
در آینده نزدیک، آینده پدافند هوایی دو چالش سخت فرسا را در پیش رو دارد: جنگ شناختی دشمن و فقدان استقلال پدافند هوایی. برای مقابله با این چالشها، تلاش برای ارتقاء آگاهی و مبارزه با جنگ شناختی ضروری است. همچنین لازم است از ظرفیتهای انسانی، پیشرفتهای فناوری و ساخت تجهیزات پدافندی استفاده کرد.
در کنار ارتقاء آگاهی و مبارزه با جنگ شناختی، شکلگیری حس مشارکت و همبستگی ملی در مقابله با چالشهای پیش رو، از ضروریات آینده پدافند هوایی است.
در جواب به سوالات مرتبط با این متن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– نظرات شما در مورد تغییر دکترین پدافند هوایی ایران در دوره جنگ چیست؟
– آیا جنگ شناختی دشمن ناشی از نفوذ ایران در منطقه است یا در فضای جهانی وجود دارد؟
– چگونه میتوان در آموزشهای پدافند هوایی برای فارغالتحصیلان و کارکنانilitary به موضوعات مربوط به جنگ شناختی و مبارزه با آن پرداخته شود؟