بانک سپه در یکصد سال گذشته نقش بنیادی در توسعه کشور داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه، دکتر فرزین در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه گفته است که مدیران بانک سپه از بزرگان صنعت بانکداری کشور بودند و این بانک به همراه سایر بانک‌ها نقش مهمی در توسعه کشور داشته است. آنها یکی از عمده نوآوری‌هایی که در یکصد سال گذشته در کشور صورت گرفته را از بانک‌ها شکل گرفته و در توسعه صنایع مختلف نقش مهمی داشته‌اند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نقش مهم نظام بانکی در توسعه کشور، گفت که هر زمان که کشور توسعه را تجربه کرده است نقش نظام بانکی در آن مشهود است. او افزود که با توجه به اینکه ۹۲ درصد تامین مالی کشور بر عهده نظام بانکی است در بانک مرکزی و شبکه بانکی در سال ۱۴۰۴ بر توسعه و استفاده از روش‌های نوین تامین مالی منجر به توسعه تمرکز خواهیم کرد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره برنامه تدوین شده در بانک مرکزی با عنوان طرح تامین مالی هدفمند برای تحقق شعار سال گفت که آسیب‌شناسی نظام تامین مالی نشان داده که مصرف تسهیلات با اهداف برنامه‌ریزی‌شده هم‌خوانی ندارد و یا پول به سمت بنگاه‌های بزرگ می‌رود و این باعث می‌شود بنگاه‌های کوچک به دلیل عدم دسترسی به نقدینگی ضعیف شده و آسیب ببینند. او افزود که اگر روش‌های تامین مالی را توسعه دهیم قطعاً سرمایه‌گذاری در کشور تقویت می‌شود و طرحی با عنوان روش تامین مالی هدفمند تدوین کرده‌ایم تا به صورت هدفمند تامین مالی تمامی بنگاه‌ها از جمله بنگاه‌های کوچک را داشته باشیم. این طرح به صورت آزمایشی برای سه ماه در بانک ملی در حال اجرایی شدن است و سپس در کل شبکه بانکی اجرایی خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی در این مذاکره، هدف از این طرح را این‌گونه بیان کرد که تسهیلاتی که بابت سرمایه در گردش به بنگاه می‌دهیم حتماً منجر به تولید و تامین نیاز‌های تولیدی بنگاه شود. یکی از ویژگی‌های مهم این طرح افزایش کنترل نظارت بر مصرف تسهیلات است تا تسهیلات مطابق با اهداف سیاست‌گذار هزینه شود.

دکتر فرزین همچنین بر اهمیت افزایش کفایت سرمایه برای پیوستن به نظام بانکی بین‌المللی اشاره کرد و گفت که افزایش کفایت سرمایه بانک‌ها امری حیاتی برای نظام بانکی است و حتی اگر تمام تحریم‌ها حل شود با این صورت‌های مالی امکان فعالیت در نظام بانکداری بین‌المللی وجود ندارد و بانک‌ها باید از نظر سلامت مالی آماده همکاری با بانک‌های دنیا باشند.

رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه، در مورد افزایش سرمایه بانک‌ها نیز صحبت کرد و گفت که افزایش سرمایه ۲۰۰ همتی بانک‌های دولتی را خواستار شد و افزود که بخش عمده اضافه برداشت بانک‌ها دولتی به دلیل مطالبات از حاکمیت و دولت است و دولت باید در این خصوص تعیین تکلیف کند و مانند بخش خصوص متعهد به افزایش سرمایه بانک‌های دولتی باشد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین به ناترازی نقدینگی در نظام بانکی اشاره کرد و گفت که این مسئله با واگذاری اموال و دارایی‌های غیرمرتبط با فعالیت بانکی و دریافت مطالبات شبکه بانکی از دولت تا حدود زیادی مرتفع خواهد شد و به توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها نیز کمک خواهد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه، بر اهمیت ارتقاء نظام گزارشگری مالی نیز اشاره کرد و گفت که در سال گذشته ۲۷۰۰ همت تراکنش مربوط به اشخاص مظنون به پولشویی را رصد کردیم و با ان‌ها برخورد شد؛ منشا بسیاری از پولشویی‌ها می‌تواند از طریق نظام بانکی باشد، به همین دلیل سختگیری‌های ما در این بخش از سال قبل افزایش یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین از برنامه بانک مرکزی برای توسعه فرهنگ قرض الحسنه خبر داد و گفت که توسعه عملیات قرض الحسنه از اهداف ما در سال جاری است. بانک‌های قرض الحسنه باید رشد کنند و هدفمان توسعه این فرهنگ است نه محدودیت آن.

توسط nastoor.ir